جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۳/۰۸ ۱۲:۱۰

مبلغ کالابرگ خرداد ۱۴۰۵ چقدر شد؟ وعده‌ها فراموش شد

با وجود وعده‌های مکرر مسئولان برای افزایش مبلغ کالابرگ، هنوز خبری از اجرای آن نیست و سهم هر خانواده همان یک میلیون تومان باقی مانده است.

به گزارش بنکر (Bankerمبلغ کالابرگ برای خرداد ماه ۱۴۰۵ همچنان همان یک میلیون تومان به ازای هر نفر باقی مانده است. این در حالی است که چندی پیش نمایندگان مجلس و حتی برخی مقامات دولتی از افزایش این مبلغ تا سقف دو یا حتی سه میلیون تومان در آینده‌ای نزدیک خبر داده بودند.

حالا ظاهراً آن وعده‌ها رنگ واقعیت به خود نگرفته و کالابرگ خرداد هم مانند ماه‌های قبل، همان یک میلیون تومانی است که مردم به آن عادت کرده‌اند.

وعده‌های شنیده شده

داستان از جایی شروع شد که در ماه‌های اخیر، برخی نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های خود از برنامه‌هایی برای افزایش مبلغ کالابرگ خبر دادند. برخی رقم دو میلیون تومان را مطرح کردند و برخی حتی تا سه میلیون تومان هم پیش رفتند.

این اظهارات امیدوارکننده، انتظارات را در میان مردم به ویژه دهک‌های کم‌درآمد که اصلی‌ترین مخاطبان کالابرگ هستند، بالا برد. بسیاری تصور می‌کردند که از خرداد ماه خبرهای خوبی در راه است.

اما آنطور که از شواهد و قرائن پیداست، افزایشی در کار نیست و کالابرگ خرداد هم دقیقاً همان سقف قبلی را دارد.

در روزهای اخیر، برخی نمایندگان مجلس از ضرورت اصلاح قانون بودجه و ارسال لایحه‌ای از سوی دولت با هدف افزایش مبلغ کالابرگ الکترونیکی خبر داده‌اند.

به عبارت دیگر، افزایش مبلغ کالابرگ به یک برنامه بلندمدت تبدیل شده که نیاز به اصلاح قانون و فرآیندهای اداری دارد. نه اقدامی فوری که در کوتاه‌مدت اجرایی شود.

این یعنی حتی اگر دولت هم بخواهد مبلغ را افزایش بدهد، فعلاً دستش بسته است و باید منتظر ماند تا لایحه به مجلس برود، تصویب شود و بعد اجرایی گردد. فرآیندی که ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

وضعیت فعلی

برای خرداد ۱۴۰۵، مبلغ کالابرگ همان یک میلیون تومان به ازای هر نفر خانواده است. یعنی هیچ تغییری نسبت به ماه‌های قبل نداشته و وعده‌های افزایش هم هنوز به مرحله عمل نرسیده است.

این یعنی خانوارهای مشمول، در خرداد ماه هم همان سهم قبلی را دریافت خواهند کرد و خبری از دو یا سه میلیون تومان نیست.

چرا افزایش کالابرگ طول کشید؟

دلایل متعددی برای این تأخیر وجود دارد، اما مهم‌ترین آنها عبارتند از:

۱. محدودیت منابع بودجه‌ای
دولت برای افزایش مبلغ کالابرگ به پول نیاز دارد. با توجه به کسری بودجه و هزینه‌های جاری، ممکن است به سادگی نتواند بودجه لازم را تأمین کند.

۲. نیاز به تغییر قانون
افزایش مبلغ کالابرگ فراتر از سقف مصوب، نیازمند اصلاح قانون بودجه یا ارائه لایحه جدید از سوی دولت به مجلس است. این فرآیند زمان‌بر است.

۳. اولویت‌های دیگر دولت
شاید در سبد اولویت‌های اقتصادی دولت، افزایش مبلغ کالابرگ در رتبه اول قرار ندارد و موضوعات دیگری مانند کنترل تورم و مدیریت ارز در اولویت بالاتری باشند.

واقعیت تلخ اما روشن است: فعلاً خبری از افزایش مبلغ کالابرگ نیست. همان یک میلیون تومان برای خرداد هم اجرا می‌شود و بقیه چیزها فعلاً در حد مصاحبه و سخنرانی باقی مانده است.

نمایندگان مجلس می‌گویند به دنبال اصلاح قانون هستند و دولت هم وعده پیگیری داده، اما مردم دیگر به این حرف‌ها عادت کرده‌اند. وعده‌های بسیاری شنیده‌اند که عملی نشده است.

پیش‌بینی می‌شود اگر قرار باشد افزایشی اتفاق بیفتد، به احتمال زیاد به نیمه دوم سال موکول شود. آن هم اگر منابع بودجه‌ای اجازه بدهد و مجلس هم همکاری کند.

 انتظار را کنار بگذارید

برای خرداد ۱۴۰۵، مبلغ کالابرگ همان یک میلیون تومان به ازای هر نفر است. وعده‌های افزایش به دو یا سه میلیون تومان هنوز در حد حرف باقی مانده و خبری از اجرای آن نیست.

به نظر می‌رسد مردم باید فعلاً با همین مبلغ کنار بیایند و منتظر بمانند تا ببینند در ماه‌های آینده چه اتفاقی می‌افتد. اما تا آن زمان، افزایشی در کار نخواهد بود.

توصیه به مشمولان کالابرگ این است که برای خرداد ماه هم با یک میلیون تومان برنامه‌ریزی کنند و روی وعده‌های افزایشی حساب باز نکنند.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت