در روزهای گذشته اخباری مبنی بر پرداخت بیش از ۹۱ همت تسهیلات از سوی بانکها به کارکنان خود در برخی از رسانهها منتشر شد.
به گزارش بنکر (Banker)، اخباری که در ظاهر امر باعث شد برخی از شهروندان تصور کنند بانکها تسهیلات دهی به کارکنان خود را خارج از ضابطه دنبال میکنند.
موضوعی که بر اساس بررسیهای صورت گرفته چندان با واقعیتهای موجود همخوانی ندارد.
برای بررسی ابعاد این موضوع و تسهیلات اعطایی به پرسنل نظام بانکی خبرگزاری مهر با ابوالفضل نجارزاده رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی به گفتگو پرداخته است.
چرا بانکها به کارمندان خود تسهیلات بلند مدت اعطا میکنند و این پرداختها شامل چه ضوابطی است؟
در تمام کسب و کارها بنگاههای اقتصادی برای افزایش بهرهوری نیروی کار و در اختیار داشتن نخبگان به منظور پیشبرد اهداف عالی سازمان در کنار حقوق پرداختی مزایایی برای کارمندان خود در نظر میگیرند.
در نظام بانکی نیز با توجه به میزان حقوق پرداختی و حفظ معیشت کارکنان شاغل و بازنشسته و ایجاد انگیزه برای جلوگیری از خروج سرمایههای انسانی متخصص و متعهد از تسهیلات به عنوان یک مشوق استفاده میشود.
باید توجه داشته باشیم این پرداختیها کاملاً منطبق با مصوبات، آئین نامهها و قوانین حاکم بر نظام بانکی و نظارت مستقیم و مستمر نهاد ناظر بوده و اولاً هیچ پرداختی خارج از ضابطهای تحت عنوان تسهیلات به کارکنان نظام بانکی امکان پذیر نیست و از طرفی در بازه سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ کلیه تسهیلات رفاهی پرداختی در قالب ضوابط ابلاغی هیأت سهنفره متشکل از وزیر اقتصاد و دارایی، رئیس بانک مرکزی و رئیس اداری و استخدامی کشور پرداخت شده است و مسئلهای است که از گذشته وجود داشته است.
ضمن اینکه نرخهای این تسهیلات نیز از ۱۰ تا ۲۳ درصد بوده است. حتی وام ۳۰۰ میلیون تومانی قرضالحسنه که بر اساس مجوز دولت دستگاههای دولتی میتوانستند به کارکنان خود پرداخت کنند از سوی نظام بانکی محقق نشد.
علت افزایش رقم تسهیلات پرداختی به کارکنان در شبکه بانکی چیست؟
نظام بانکی کشور همواره در خط مقدم ارائه خدمات به آحاد جامعه است و با توجه به نوع خدمات آنها کمتر شاهد تعطیلیهای مختلف در این سیستم هستیم.
برای مثال در ایام کرونا همکاران شبکه بانکی با وجود تمام مخاطرات بدون تعطیلی حضور داشتند، در ایام تعطیلات مختلف به دلایلی چون گرما، سرما، آلودگی هوا و… همواره خدمات شبکه بانکی چه به صورت برخط چه حضوری چه تلفنی ارائه شده و هرگز تعطیل نشده است.
همچنین در نظام بانکی حضور متخصصین متعهد و حرفهای با توجه به حساسیتهای موجود دارای اهمیت است و جذب و نگهداری این همکاران نیازمند آن است که در کنار پرداخت حقوق برای حفظ معیشت این افراد مشوقهایی لحاظ شود تا شاهد از دست دادن نیروهای خبره نباشیم.
ضمن اینکه شاید شما ندانید که برای مثال یک کارمند بانک در بانکهای دولتی با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و سابقه بیش از ۱۰ سال امروز دریافتی کمتر از ۱۵ میلیون تومان دارد.
از سوی دیگر کارکنان بانکها بر اساس ضوابط اجازه دریافت تسهیلات به نام خود را ندارند.
این همه نکاتی است که شاید بسیاری از افراد از آن اطلاع نداشته باشند اما واقعیتهایی است که وجود دارد.
اینکه بسیاری از متقاضیان معتقدند در صفهای دریافت تسهیلات ماندهاند و تمام منابع به کارکنان نظام بانکی پرداخت میشود صحت دارد؟
اساساً کسب و کار شبکه بانکی مبتنی بر نظام کارمزدها و ارائه خدمات بانکی است.
اعطا تسهیلات نیز یکی از خطوط درآمدی بانکها است، بانکها تلاش میکنند در این حوزه با جذب منابع اقدام به پرداخت تسهیلات کنند و گردش منابع در این حوزه برای بانکها درآمد ایجاد میکند.
اما در کنار موضوعات تجاری بحث پرداخت تسهیلات تکلیفی نیز از مواردی است که بانکها را مکلف میکند تا در راستای حمایت از اقشار جامعه اقدام به اعطای تسهیلات کنند.
بر این اساس شبکه بانکی هر ساله در قالب تکالیف قانونی اقدام به پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، حوادث غیر مترقبه، مسکن و … با اقساط بلند مدت و قرضالحسنه مینماید، که در سال ۱۴۰۲ میزان این تسهیلات بیش از تکالیف قانونی بوده است.
یعنی بانکها نه تنها به تعهدات خود پایبند بودهاند بلکه بیش از تعهدات خود تسهیلات تکلیفی را پرداخت کردهاند.
از سوی دیگر بانکها در سال ۱۴۰۲ با طرحهای متنوع برای گره گشایی از اقشار جامعه طرحهای تسهیلاتی قرضالحسنه را طرحریزی و اقدام به جذب منابع و پرداخت تسهیلات کردند که این نیز در نوع خود آثار مثبتی داشت.
همچنین بانکها به عنوان در دسترس ترین بازار برای اعطا تسهیلات تأمین سرمایه در گردش بنگاهها و پیشبرد اهداف توسعه کلان در طرحهای زیر بنایی و روبنایی همواره حضور مؤثر دارند و مورد مراجعه هستند.
ازخداوند متعال میخوام همه کارمند بانک بشن؛به شرطی که بعدا هیچ گونه اعتراض یا گلایه ای نسبت به مشکلات و سختی های خاص این شغل نداشته باشن
به حق که کارمندان بانکها بیشتر کار میکنند ولی کارهای دفتری و ارباب رجوع بی خطر ، چرا از کارکنان نیروهای مسلح که برای حفظ امنیت و استقلال کشور و مردم ، در مرزهای کشور و زمانی که همه در استراحتند ولی آنها بیدار ، با کمترین مزایا و پاداش مشغولند یاد نشود ؟ یک کارمند بانک در طول سی سال دهها وام مسکن با توجه به افزایش وامها ، با کسر بدهی قدیم وام جدید را دریافت میکند، یک شب خارج از منزل نیست ، خطری متوجه او نیست و پاداش و عیدی را چندین برابر یک نظامی دریافت میکند ، یک نظامی موقع ورود به پادگان و محل کار ، هرگز با قاطعیت نمی داند که بعد از اتمام وقت اداری از محل کار خارج شود زیرا امکان آماده باش وجود دارد ، تعداد شهدای نیروهای مسلح در سال متوجه این حقیقت تلخ است ، اضافه کاری و پرداختی های مختلف در بانکها از حقوق ثابت آنها بالاتر است ولی یک نظامی که در ماه یک یا دو شب در محل کار شیفت می دهد ، با آن مسولیتهای پرخطر ، ریالی اضافه کاری دریافت نمی کند ، نود و پنج درصد نظامیها مستاجر و زندگی زیر متوسط دارند ولی کارمندان بانکها آنها که قدیمیترند دو خانه و حتی بیشتر دارند . آیا این انصاف است که خطر بیشتر و مسولیت خطیر یک نظامی برابر باشد با یک زندگی بسیار ضعیف ؟
با سلام، استرس کاری تو بانک زیاد هست ولی بیشترین استرس رو شرکتهای آب و فاضلاب تو قسمت بهرهبرداری در شهرستان ها(نه در ستاد و استانها) دارن و هیچ مزایا و وامی هم ندارن. لعنت به این سیستم اداری
بعد پرستار دربه در تو ایام کرونا چ غلطی میکرد همین پرستار ن تعطیلات رسمی داره ن جمعه و…
شما پرستارها شیفتی سر کار میرید ۱۲ ساعت کار ۲۴ ساعت استراحت تو کرونا کشته های شما از نظر دولت شهید شدن اما کشته های بانک به درک واصل شدن!
کارمند بانک اگر برجی یک میلیارد تومن هم حقوق بگیره باز هم کمه . این حرف رو کسی درک می کنه که نیم ساعت فقط نیم ساعت بیاد بشینه پشت باجه و با مردم تا ظهر سر و کله بزنه .
پس چرا برای بقیه وزارت خانه ها بخصوص برای آموزش و پرورش از این خبرا نیست؟؟؟؟؟ حتما بازم میگید چون تعداد زیاده!!! مگه معلم ها خدمت ارائه نمی دن، ایام کرونامعلمان حتما خواب بودن همه کور شدن الان تمام کارهای بانکی الکترونیکی شده و زحمت کارمند بانک به یک صدم کاهش یافته و لی مزایا صد برابر شده، البته از بی عدالتی در پرداخت و قوانین که مسئولان رده بالا وضع می کنن به نفع خودشون از یک وزارت به وزارت دیگه زمین تا آسمان فرق هست، عدالت مرده به معنی واقعی کلمه
حق انها هم هست ایا کارکنان بانکها باید برن اعتراض کنند که چرا به بقیه نمیدن
سلام. پس چرا برای پرستاران و دیگر اقشار مانند معلمان این نوع تسهیلات با بازپرداخت طویل المدت وجود ندارد؟ آیا این قشر انگیزه نمی خواهند؟ آیا با کرونا مستقیم و غیرمستقیم درگیر نبودند؟ آیا ارزش خدمات آموزشی و درمانی کمتر از خدمات بانکی است؟ در همه کشورهای جهان آموزش و بهداشت و درمان از شاخص های توسعه یک کشور به شمار می آید. اما در ایران وضعیت در این حوزه ها فاجعه است.
ساعت کاری معلمان در سال ۶۵۰ ساعت وساعت کاری کارمندان بانک ۳۰۰۰ ساعت
پرستاران ۵ سال سنوات ارفاقی میگیرندوزودتر بازنشسته میشوند در همان دوران کرونا بدلیل ترس از حضور در مراکز درمانی پرستاران بخشهای غیر کرونایی بیکار بودند وبه مرخضی با حقوق فرستاده میشدند و معلمان ۲ سال در خانه در دوران کرونا وبه صورت آنلاین تدریس میکردند در تمام دنیا این چیز که بع عنوان وام به کارکنان بانک در ایران را میدهند به صورت پاداش پایان سال مالی میدهند وکارکنان بانکها از پر درآمد ترین اقشار میباشند
سلام بهتره در مورد مسایلی که واقف نیستید نظر ندید یک معلم در سال ۱۵۰روز کار میکنه چون خودم واسه فرزندم سرویس گرفتم کل سال تحصیلی شد ۱۵۰ روز در ضمن حقوق معلم بیشتر از یک کارمند بانک دولتی هست و هر کدامشان یک یا دو امتیاز مسکن و زمین گرفتند که از کل ۳۰ سال حقوق کارمند بانک بیشتره در حالی که وام مسکن کارمند بانک ۱۵۰تومن هست که باهاش ۳متر خانه نمیشه خرید حتی اجاره کرد و هر کدام از معلم و پرستار سالی چند بار معرفی از اداره خودشون میگیرند برای وام گرفتن از بانک در حالی که کارمند بانک حق استفاده از وام رو نداره من خودم با ۲۳سال سابقه با مدرک فوق لیسانس ۱۵تومن میگیرم الان تو این مملکت هندوانه فروش روزی ۵تومان کاسبه هوشیار باشید این حرفها واسه سرگرمی مردمه اشکال این مملکت از جاهای دیگه است الان بیشتر کارمند های بانک میخوام استعفا بدن برن بهتره آگاه باشیم و به آوازی عکس العمل نشان ندیم ممنونم
شک ندارم نویسنده این مطلب خودش از کارکنان بانک هستش.
ارائه خدمات در گرما وسرما؟؟؟
ارائه خدمات در هوای الوده؟؟؟
ارائه خدمات در کرنا؟؟؟
یکی نیست بگه آخه مرد ناحسابی کارمند بانک ۶صبح میاد ساعت ۱ظهر هم میره .تازه در فصل گرما زیر باد کولره و در فصل سرما بغل بخاری درضمن در دوران کرنا نانوایی خدمات نمی داد.پمپ بنزین.پلیس.آتش نشانی.کارگران شرکتی.وهزاران شغل دیگر ….
کارمند بانک بودن یکی از راحترین کارها در ایران است.
نمیدونی شکر مفت نخور. همون آتش نشان جزو مشاغل سخت محسوب میشه بیمش کامله ،بیست سالگی بازنشسته . همون کارمند آموزش پرورش ۴ ماه رسماً تعطیل ، پنجشنبه تعطیله ، زمستون تعطیله ، آلودگی هوا تعطیله ، بین التعطیلی ، تعطیله ، یه هفته قبل عید و یه هفته بعد عید تعطیله ، ساعت کاریش کمه بعدازظهر میره یه کار دیگه میکنه . تو اسکل فکر میکنی در بانک بسته است دیگه کار نداریم الکی پس تا ۴ ، ۵ نگهمون میدارم . ببینم کدوم شغل ریسکش اونقدر بالاست که اگر یه صفر کم و زیاد بشه یا یک عدد اشتباه باشه خسارت از جیبش بده؟ وام مسکنی که در طول سی و پنج سال خدمت میدن کلا بیش از سه بار نیست حتی الان نمیشه با سیصد میلیون ماشین خرید چه برسه بخوای خونه بخری یا رهن کنی پس چرا نمیگی نیروهای مسلح چرا تو خونه سازمانی مفتی میشنن؟ پس چرا نمیگی تو شهرداری یا مالیات یا دکترا چرا زیر میزی میگیرند و مالیات نمیدن؟ پس چرا نمایندهای مجلس حقوق مادام العمر دارند و هر ماشینی که میاد حوالش اولین نفر به اونا مفتی میدن؟ پس چرا نمیگی صداوسیمی میلی با این همه هزینه هایش پرسنلشون هرساله میفرستند بانک ازشون وام میگرند؟ اگر وامی هم به کارمند بانک میدهند از محل درآمد سهامداران بانکه و درآمدهای خود بانک هست نه از منابع قرض الحسنه نیست . اصلا چند درصد مردم پولشون تو حساب بدون سود صفر قیمت میگذارند که دولت میگه از اون محل تکلیفی باید وام بدی؟ هرکس پول داره میگذاره تو حساب سود دار. واین چیزی که تو بوق و کرنا کردند نیست این مربوط به ترازنامه کلی بانکها هست و مربوط به دریافتی کارمند نیست بلکه مجموع اصل و سود و بهره و کارمزد سالانه از اول خدمت یک فرد هست.
دولت اگر راست میگه از جیب خودش وام بده چرا ارجاعش میده به بانک مستقیم بریزه تو حساب یارانه شون . اینجور میخواد با بد جلوه دادن بانکها خودشو خوب نشون بده
شما تاحالا با چنتا ارباب رجوع از خودت بدتر روزانه سر کله زدی که اظهار نظر میکنی همین که روزانه با صدتا ادم از خود راضی طلبکار مثل حضرتعالی سر و کله بزنه و بیشترین راندمان کاریا داشته باشه و کمترین حقوق دریافتی داسته باشه هنره .
فقط امیدوارم یکی از نزدیکترین عزیزانتون کارمند بانک بخصوص کارمند بانک دولتی بشه تا از همین وامهای درگیر کننده استفاده کنه تا بفهمید استرس, ساعت کاری, فشارکاری، عدم تعطیلات و خدمت ارتش گونه دربانک در قبال وامی که بانک به کارمندش میده هیچ نیست
خیلی از همکاران ما به علت سختی کار از کشور رفتند عده ای هم به خاطر فشار کار ترک شغل کردند شبکه های اجتماعی طوری القا کردند انگار کارمند بانک هرروز وام میگیرد وام کارکنان بانکها برای خرید مسکن هست و الان پانصد ملیون هست همکاران جدید منتظر افزابش هستند چون بااین پول حتی رهن هم نمیتوانند بکنند و اگر افزایش نداشته باشه کارکنان جدید الاسخدام انگیزه ای برای ماندن ندارند یعنی اگر یک کارمند بانک حتی تسهلات خرید مسکن را هم نداشته باشه دیگه چه لزومی به ماندن داره و فحش انهایی که هزاران ملیاردی بردند و خوردند فحش و چرندیات انها را باید کارمند ساده تحمل کند
از ۶ صبح میان تا ۵ بعداظهر و گاها ۶،۷ میمونن شعبه که پرونده های وام های تکلیفی رو سر سامون بدن تا زودتر پرداخت شه ،از اون سمت موقع زمستان گاز رو به دلیل کمبود انرژی قطع میکنن و حتی نمیتونی کاپشن بپوشی و از سرما دستت بسوزه و تو فصل گرما هم که مدام برق قطعه و باید از گرما بمیری ،از اون سمت به شدت هر روز و هرثانیه بهت استرس وارد میشه،وقتی میرید بانک شخصی که داره کاره شما رو انجام میده تنها کار شما رو انجام نمیده بلکه داره کلی سند برای شرکتا و …انجام میده
اولا یک بعد از ظهر نه ۳ بعد از ظهر
بعدم آدم با شعور تو نانوایی و پمپ بنزین گذاشتی بغل بانکی که همه کارش غیر حضوری انجام میشه
خوب اگر نونوایی و پمپ بنزین و… کار نکنن تو می میری