پیش‌بینی جسورانه‌ ایلان ماسک درباره هوش مصنوعی

|
مطالعه ۳ دقیقه

ایلان ماسک بار دیگر پیش‌بینی جسورانه‌ای درباره هوش مصنوعی مطرح کرد و گفت این فناوری تا پایان سال آینده در تمام حوزه‌ها برتری خواهد یافت، یا حداکثر تا سال ۲۰۲۸ به این سطح خواهد رسید.

به گزارش بنکر، او پیش‌تر نیز در واکنش به مدیرعامل ورسل (Vercel) گفته بود هوش مصنوعی تا پایان سال آینده می‌تواند هر کار دیجیتالی را در سطحی فراتر از انسان انجام دهد.

ماسک در نشست G۲۰ نیز گفته بود هوش مصنوعی و رباتیک می‌توانند اقتصاد جهانی را تا ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد دهند.

با این حال، پیش‌بینی‌های زمانی او درباره هوش مصنوعی سابقه‌ای طولانی از عدم تحقق دارند.

او پیش‌تر نیز چندین‌بار زمان‌بندی‌های مشابهی اعلام کرده که هنوز محقق نشده‌اند.

ایلان ماسک کیست؟

ایلان ماسک را بیشتر مردم با تسلا و اسپیس‌اکس می‌شناسند. اما ماجرای او خیلی قبل‌تر از این شرکت‌ها شروع شد. جایی در پرتوریا، آفریقای جنوبی، در ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱ به دنیا آمد. پدرش مهندس الکترومکانیک بود و مادرش مدل و متخصص تغذیه.

کودکی و شروع عجیب

هشت ساله بود که پدر و مادرش از هم جدا شدند. این جدایی، کودکی‌اش را سخت کرد. خودش بعدها گفته در مدرسه هم قلدری زیاد دیده و از همان سال‌ها نشانه‌های نشانگان آسپرگر را در خودش می‌دید.

اما یک چیز از همان کودکی او را متفاوت می‌کرد. دوازده ساله بود که یک بازی کامپیوتری به نام Blastar نوشت و آن را به یک مجله فروخت. این اولین تجربه او از ساختن و فروختن بود؛ همان الگویی که بعدها چند بار تکرار شد.

از کانادا تا استنفورد

ماسک اول به کانادا مهاجرت کرد و بعد راهی آمریکا شد. در دانشگاه پنسیلوانیا فیزیک و اقتصاد خواند. بعدش پذیرش دکترای دانشگاه استنفورد را گرفت. اما فقط دو روز در کلاس نشست و تحصیل را رها کرد. ترجیح داد وارد دنیای استارتاپ‌ها شود.

ثروتی که از فروش نیامد

ماسک در اکتبر ۲۰۲۵ اولین آدمی شد که دارایی خالصش از مرز ۵۰۰ میلیارد دلار گذشت. در مقاطعی هم این رقم تا بیش از ۹۰۰ میلیارد دلار بالا رفت. اما نکته مهم اینجاست: ثروت او بیشتر از فروش شرکت‌ها نیامده. از نگه داشتن سهام عمده در اسپیس‌اکس و تسلا آمده.

امپراتوری شرکت‌ها

اسپیس‌اکس را در سال ۲۰۰۲ تأسیس کرد. همین شرکت، استارلینک را هم جلو می‌برد؛ شبکه اینترنتی که از ماهواره‌ها کار می‌کند. اسپیس‌اکس در عرضه اولیه سهامش بزرگ‌ترین IPO تاریخ را ثبت کرد.

تسلا را از سال ۲۰۰۸ مدیریت می‌کند. حدود ۵۸ درصد از ثروت ماسک از همین شرکت می‌آید؛ خودروسازی که بازار برقی‌ها را تکان داد.

در سال ۲۰۲۲ توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خرید و اسمش را گذاشت ایکس. سال ۲۰۱۶ هم نورالینک را بنیان گذاشت؛ شرکتی که روی اتصال مغز به رایانه کار می‌کند. کمپانی بورینگ را برای ساخت تونل‌های زیرزمینی راه انداخت. و در ۲۰۲۳، استارتاپ هوش مصنوعی xAI را تأسیس کرد.

چرخش به راست

ماسک قبلاً خودش را «دموکرات میانه‌رو» معرفی می‌کرد. اما بعد از خرید توییتر، مسیرش عوض شد و به سمت راست سیاسی چرخید. علناً از دونالد ترامپ حمایت کرد و به بزرگ‌ترین کمک‌کننده مالی سیاسی آمریکا تبدیل شد. ترامپ هم او را رئیس «وزارت کارایی دولت» کرد.

زندگی شخصی

ماسک سه بار طلاق گرفته است. همسر اولش در خاطراتش نوشته که ماسک حتی قبل از میلیونر شدن، «مردی نبود که زیر بار نه برود». همین یک جمله، شاید خیلی از تصمیم‌های او را توضیح دهد.

لینک کوتاه:

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است.