رییس کل بانک مرکزی دلیل سیاست جدید در بازار ارز را «حذف تعدد نرخها» اعلام کرده است.
او گفته است: «زمانی که اصلاحات در سیاستهای ارزی را آغاز کردیم بیش از ۸ نرخ ارز در کشور وجود داشت و تلاش شد که با کاهش تعداد نرخها از ایجاد رانت و تشویش در اقتصاد کشور جلوگیری شود.
زمانی که نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی اعلام شد نااطمینانی در بازارها به اوج رسیده بود و باید نرخی تعیین میشد که تولیدکننده بتواند فعالیت اقتصادی خود را با برنامهریزی انجام دهد.»
البته آقای فرزین در هشتم خرداد ماه امسال و در سی و یکمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی عنوان کرده بود که «در شرایط فعلی و در شرایط تحریم به دلایل محدودیتها، امکان تکنرخی کردن ارز وجود ندارد…»
یا در اظهارنظری عنوان کرده بود که «…برای تامین واردات نیازهای ضروری مردم و حفظ هویت پیشبینیپذیری بازار، چارهای جز اجرای سیاست تثبیت نداریم.» (خبرگزاری مهر. کد خبر: ۶۱۲۱۰۲۳)
بنابراین مشخص نیست که چطور پس از گذشت کمتر از ۵ ماه که هنوز خبری از «رفع تحریمها» و «محدودیتها» نشده، بانک مرکزی به این نتیجه رسیده که اگر یک بازار ارز با شیوه «حراج» ایجاد کند، میتواند همه نرخهای ارز را در یک نرخ واحد جمع کند؟




دیدگاهها