جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۲/۲۸ ۱۴:۱۰

بسته حمایتی بازار سهام رونمایی شد | وام ۲۰۰ میلیونی

رئیس سازمان بورس از بسته حمایتی جدید بازار سهام خبر داد: وام ۲۰۰ میلیونی با پشتوانه سهام، بیمه سهام با تضمین ۳۰٪ و تقویت صندوق تثبیت. بازگشایی با دامنه نوسان ۳ درصد.

به گزارش بنکر (Bankerحجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، امروز از نهایی شدن بسته حمایتی جدید بازار سهام خبر داد. بسته‌ای که به گفته او با هدف مدیریت شرایط فعلی بازار طراحی شده و تفاوت‌هایی در سازوکار و شیوه حمایت نسبت به بسته‌های قبلی دارد.

در ادامه گزارش کامل بسته حمایتی بازار سهام امروز را مرور می‌کنیم.

وام ۲۰۰ میلیونی سهام

صیدی با اعلام جزئیات این بسته گفت که یکی از محورهای اصلی آن، پرداخت تسهیلات با پشتوانه سهام است. هماهنگی نهایی این طرح با بانک‌های عامل در حال انجام است.

نوع تسهیلات وام با پشتوانه سهام
سقف وام ۲۰۰ میلیون تومان
وضعیت هماهنگی در حال انجام با بانک‌های عامل

به عبارت ساده، سهامداران می‌توانند سهام خود را به عنوان وثیقه به بانک‌ها بدهند و تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان وام دریافت کنند.

بیمه سهام با نرخ تضمین ۳۰ درصد

دومین محور مهم این بسته حمایتی، انتشار اوراق تبعی از نوع بیمه سهام است. صیدی در این باره گفت:

«این ابزار مشابه تجربه دوره جنگ ۱۲ روزه طراحی شده و تمام اقدامات مربوط به آن پیش از بازگشایی بازار سهام نهایی شده است.»

نکات کلیدی این طرح:

  • نرخ تضمین سود: ۳۰ درصد

  • زمان اجرا: از دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵

یعنی سهامدارانی که از این بیمه استفاده کنند، اگر ارزش سبد سهامشان در پایان دوره به سود ۳۰ درصد نرسد، مابه‌التفاوت آن توسط این اوراق جبران می‌شود.

صیدی تأکید کرد که حمایت شرکت‌های بزرگ از زیرمجموعه‌هایشان همیشه مطرح بوده، اما این بار تلاش شده این فرآیند منظم‌تر و هماهنگ‌تر پیش برود.

بر همین اساس:

  • فهرست‌های مشخصی تهیه شده

  • مکاتبات و هماهنگی‌های لازم با وزارتخانه‌ها و سهامداران عمده انجام شده است

تقویت منابع صندوق تثبیت و توسعه بازار

یکی از دغدغه‌های همیشگی بازار سرمایه، تأمین منابع مالی برای صندوق‌های حمایتی است. صیدی در این باره گفت:

«هم صندوق تثبیت و هم صندوق توسعه بازار نیازمند تأمین مالی بودند، به‌ویژه صندوق توسعه که تجهیز آن ضرورت بیشتری داشت.»

برای این منظور:

  • جلسه هیئت امنای صندوق تثبیت برای افزایش منابع برگزار شده است

  • شبکه بانکی، صنعت بیمه و برخی نهادهای مالی همکار با خرید یونیت‌های صندوق، به تأمین منابع کمک کرده‌اند

برآورد صیدی این است که منابع لازم برای مدیریت بازار در هفته‌های ابتدایی فراهم شده است.

دامنه نوسان

یکی از مهم‌ترین سؤالات فعالان بازار سرمایه این است که بازار با چه دامنه نوسانی بازگشایی می‌شود؟

صیدی در پاسخ گفت:

«پس از بررسی‌های کارشناسی در نهایت به این نتیجه رسیدیم که مقررات موجود نسبت به سایر گزینه‌ها کم‌هزینه‌تر است.»

او افزود: «بازار با دامنه ۳ درصد متوقف شده، طبیعتاً بازگشایی آن نیز با همان دامنه ۳ درصد انجام خواهد شد.»

چرا دامنه نوسان تغییر نکرد؟

صیدی توضیح داد که سازمان بورس در سال گذشته برنامه اصلاح دامنه نوسان را داشته (حوالی بهمن پارسال)، اما به دلیل شرایط پیش آمده، آن طرح عملیاتی نشد.

جمع‌بندی او درباره مقررات:

«اکنون زمان مناسبی برای تغییرات ناگهانی در مقررات به شمار نمی‌رود؛ هرچند برخی از این مقررات ممکن است محل نقد هم باشند.»

بر اساس اعلام رئیس سازمان بورس، همه سناریوها و آلترناتیوها از جمله:

  • دامنه نوسان

  • اینکه چه شرکت‌هایی بازگشایی شوند یا نشوند

  • زمان بازگشایی صندوق‌ها

  • نحوه تعدیل NAV

بررسی کارشناسی شده و جمع‌بندی نهایی، ادامه فعالیت بر اساس مقررات فعلی است.

حرف آخر

بسته حمایتی بازار سهام امروز با چهار محور اصلی رونمایی شد:

۱. وام ۲۰۰ میلیونی با پشتوانه سهام
۲. بیمه سهام با تضمین سود ۳۰ درصد (از دوشنبه)
۳. هماهنگی با هلدینگ‌ها و سهامداران عمده
۴. تقویت منابع صندوق تثبیت و توسعه بازار

همه این اقدامات در حالی نهایی شده که بازار سهام با دامنه نوسان ۳ درصد بازگشایی خواهد شد و قرار نیست تغییر ناگهانی در مقررات اعمال گردد.

حالا باید دید این بسته حمایتی تا چه حد می‌تواند اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند و از خروج نقدینگی جلوگیری کند.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت