چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵

عوامل مؤثر بر ریزش بازار ارز چه بود؟

banker

به‌نظر معامله‌گران، مجموعه‌ای از عوامل در ریزش بازار روز سه‌شنبه تاثیرگذار بودند. اولین عامل، اشباع بالای خرید بود که همواره سیگنال کاهش را صادر می‌کرد.

به گزارش بنکر (Banker)، در شرایط اشباع خرید، می‌توان گفت هر مقدار که بازار با هیجان افزایش یابد، با همین شدت نیز متوجه کاهش خواهد شد.

قیمت دلار در پنج کانال کاهش یافت و تحلیلگران بر این باورند که از این به بعد احتمال نوسانات چشمگیری در بازار وجود دارد.

برخی معامله‌گران نیز بر این باورند که حباب طلا همچنان سنگین است. چرا قیمت‌ها در بازار ارز با این شدت ریزش کرد؟

بازار ارز و سکه پس از ریزش از سقف خود فاصله گرفتند. قیمت دلار که از ابتدای دی‌ماه نوسانات جدیدی را تجربه کرده بود، تا روز دوشنبه به سقف جدیدی در کانال ۹۳ هزار تومان رسید و در روز سه‌شنبه با کاهش پنج‌کانالی به ۸۸ هزار تومان رسید.

این بدین معناست که پس از ۵۳ روز نوسان یک‌طرفه افزایشی، بازار بالاخره به دوره‌ای دوطرفه وارد شد.

همچنین قیمت طلای آبشده که روز دوشنبه به بالاتر از ۳۰ میلیون تومان رسیده بود، به کانال ۲۷ میلیون تومان ریزش کرد و قیمت سکه امامی نیز از ۷۹ میلیون تومان به ۷۴ میلیون تومان کاهش یافت.

اولین سیگنال کاهش در روز دوشنبه، زمانی که بازار تعطیل بود، از قیمت تتر صادر شد که با کاهش از مرز ۹۲ هزار تومان به ۸۹ هزار تومان رسید.

البته در روز سه‌شنبه، روند بازار در ابتدا نزولی نبود و دو نیمه متفاوت داشت؛ نیمه اول بازار همچنان نوسانات افزایشی داشت، اما در نیمه دوم کاهش شدت بیشتری گرفت.

چرا بازار به طرز هیجانی کاهش یافت؟

معامله‌گران عوامل متعددی را در ریزش بازار روز سه‌شنبه موثر می‌دانند. یکی از این عوامل اشباع بالای خرید بود که همواره سیگنال کاهش را می‌دهد.

عامل دوم، تعطیلی اتاق‌های معاملاتی بود. در کف بازار یکشنبه اعلام شد که اتاق‌های معاملاتی تعطیل شده و نیاز به تعیین تکلیف در بازار وجود دارد.

عامل سوم و چهارم نیز به کنترل مقداری و قیمتی اشاره دارند که توسط بازارساز انجام شده است.

طبق نظر معامله‌گران، در روز یکشنبه علاوه بر تعطیلی اتاق‌ها، حساب بنکداران و برخی صرافی‌ها نیز مسدود شد که نقش بسزایی در کاهش قیمت‌ها داشت.

این تحلیلگران معتقدند که با پیوستن به این شرایط، در روز سه‌شنبه، خریداران با کاهش قیمت‌ها متضرر شدند و با بسته شدن حساب‌ بنکداران، بازار تحت کنترل بیشتری قرار گرفت.

تأثیر تزریق نقدینگی نیز بر بازار ارز مشهود بود و بازارساز اقداماتی را در بازار سکه به انجام رساند.

خبری به گوش رسید که ثبت‌نام برای پیش‌فروش یک میلیون سکه از روز یکشنبه ۲۸ بهمن الی ۳۰ بهمن آغاز خواهد شد.

به‌علاوه، در روز سه‌شنبه تمام صندوق‌های طلا نیز قرمزپوش بودند و شاهد خروج پول زیادی از آن‌ها بودیم.

خروج پول از صندوق‌های طلا در روز سه‌شنبه به بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان رسید که رکوردی برای سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود.

در جریان هیجان کاهشی بازار، شایعه‌ای مبنی بر تغییر رئیس کل بانک مرکزی در بازار منتشر شد که با تکذیب سرپرست امور اطلاع‌رسانی شورای اطلاع‌رسانی دولت، باطل گردید.

به‌طور کلی به‌نظر معامله‌گران، روز سه‌شنبه به‌عنوان روز سردرگمی بازار شناخته شد که خریداران با مواجهه با شوک قیمتی نتوانستند خرید کنند.

در غیاب اتاق‌های معاملاتی، قیمت‌ها تنوع بیشتری پیدا کردند. با بسته شدن اتاق‌ها، شکاف قیمتی در سکه همچنین قیمت دلار به بیش از هزار تومان رسید.

در ادامه، در بازار روز سه‌شنبه قیمت دلار هرات با رقم ۹۲ هزار تومان شروع شد و در نیمه اول به ۹۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرد.

در نیمه دوم این قیمت به ۸۸ هزار تومان کاهش یافت.

قابل ذکر است که در نیمه اول، قیمت هرات بالاتر از قیمت دلار تهران در حال معامله بود و به دلیل بسته بودن اتاق‌های معاملاتی، نرخ دلار فردایی عنوان نشد.

قیمت دلار در تهران از ۹۲ هزار و ۲۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه روند کاهشی را تجربه نمود.

در نهایت، قیمت دلار تهران مشابه دلار هرات، در ۸۸ هزار و ۱۰۰ تومان بسته شد.

قیمت تتر نیز در روز سه‌شنبه به کمترین سطح خود در ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان کاهش یافت و سپس مجدداً به سمت کانال ۸۹ هزار تومان بازگشت.

قیمت سکه از ۷۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز شد و به‌تدریج از سقف‌های قبلی فاصله گرفت.

کاهش قیمت سکه در نیمه دوم روز تشدید شد و در نهایت در ۷۴ میلیون تومان بسته شد.

حباب سکه نیز به ۲۳ درصد با افت چهار درصدی رسید که نشان‌دهنده این است که قیمت بازاری آن ۱۴ میلیون و ۱۶۴ هزار تومان بیشتر از ارزش ذاتی‌اش است.

قیمت طلای آبشده نیز با شروع ۲۸ میلیون و ۵۶۶ هزار تومان، در ادامه کاهش یافت و در ۲۷ میلیون و ۳۸۴ هزار تومان به کار خود پایان داد.

حباب طلا نیز به سه درصد کاهش یافته، هرچند که از نظر معامله‌گران، این میزان هنوز برای بازار طلا سنگین به شمار می‌رود.

اولین مرز حمایت طلا در ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و حمایت بعدی آن در ۲۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار دارد.

تحلیلگران بر این باورند که روز شنبه برای بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود.


لینک کوتاه:
اشتراک‌گذاری:

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت