یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵

سیگنال کاهشی قوی به دلار

banker

بازار ارز تهران در روزهای اخیر تحت تأثیر دو خبر مثبت قرار دارد، اما همچنان به روند افزایشی خود ادامه می‌دهد.

به گزارش بنکر (Banker)، شکل‌گیری آتش‌بس میان طرفین درگیر در مرز لبنان و همچنین خبر از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با غرب، دو سیگنال مثبت هستند که در هفته‌های اخیر به بازار مخابره شده است.

این دو عامل می‌توانند تأثیراتی مهم بر بازار ارز تهران داشته باشند که این تأثیرات را می‌توان از دو جنبه روانی و واقعی بررسی کرد.

بازار ارز تهران به‌طور قابل توجهی به اخبار سیاسی و ژئوپلیتیک حساس است.

آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از کاهش تنش‌های منطقه‌ای تلقی شود.

تقویت حس امنیت در بازار

هرگونه کاهش خطر درگیری‌های نظامی در خاورمیانه، که منطقه‌ای استراتژیک برای صادرات انرژی و تجارت جهانی محسوب می‌شود، می‌تواند حس امنیت را در بازار تقویت کرده و تمایل به تقاضای هیجانی برای ارزهای خارجی، به‌ویژه دلار، را کاهش دهد؛ که نهایتاً منجر به کاهش قیمت ارز خواهد شد.

از سوی دیگر، پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا نیز سیگنالی مثبت برای بازار ارز به شمار می‌آید؛ چرا که این امر نشان‌دهنده احتمال کاهش تحریم‌ها و بهبود روابط تجاری و اقتصادی ایران با جامعه جهانی است.

خوش‌بینی ناشی از این مذاکرات می‌تواند فشار روانی موجود بر بازار را کاهش داده و چشم‌انداز کاهشی را تقویت کند.

تأثیرات واقعی آتش‌بس و دستیابی به توافق هسته‌ای

در حوزه تأثیرات واقعی، در صورت پایداری آتش‌بس و دستیابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای، شرایط تراز تجاری کشور بهبود خواهد یافت.

کاهش تنش‌های منطقه‌ای می‌تواند هزینه‌های امنیتی و نظامی کشورهای منطقه، از جمله ایران، را کاهش دهد و به دولت اجازه دهد منابع بیشتری را به اقتصاد داخلی تخصیص دهد.

همچنین، توافق هسته‌ای می‌تواند به رفع بخشی از تحریم‌ها منجر شود و آزادسازی منابع مالی بلوکه‌شده ایران و بازگشت درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت عرضه ارز را در بازار افزایش خواهد داد؛ این افزایش عرضه فشار کاهشی جدیدی بر قیمت ارز وارد می‌کند.

علاوه بر این، بهبود شرایط تجاری و دسترسی به بازارهای جهانی نیز می‌تواند منجر به افزایش ورود سرمایه‌گذاری خارجی شود که این امر به تقویت ارزش ریال کمک می‌کند.

با این حال، روز گذشته، به رغم وجود سیگنال‌های مثبت، روند بازار ارز همچنان افزایشی بود.

برخی تحلیلگران، افزایش قیمت ارز را ناشی از کاهش ارزش اونس طلا می‌دانند.

چرا که بین قیمت هر اونس طلا و قیمت دلار در بازار کشور رابطه معکوس وجود دارد.

همچنین، برخی فعالان حاضر در بازار از تأثیر بازارساز بر این شرایط خبر می‌دهند.

در نهایت، قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد در معاملات عصر روز گذشته با افزایش ۴۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز قبل به رقم ۶۹ هزار و ۷۵۰ تومان رسید.


دیدگاه‌ها (2)

۲ دیدگاه

  1. محمد توفیقی

    این یعنی افرادی دارند جامعه را مدیریت می کنند که انگلیسی هستند و بقیه به فکر اصلاح نیستند چرا باید اقتصاد مملکت به این مزخرفات بستگی داشته باشد نهادهای نظارتی کجایید مردم بدبخت شدند از این سیاست های انگلیسی و آمریکایی خون شهدا را نگذارید پایمال شود

  2. حسن

    فقط اخبار مثبت با تاثیرات فیک اثر کوتاه مدت دارد و ترامپ و تیم متعصبش در حال ورود به کاخ سفید هستند و بازار هوشمند است و تفاوت حرف های جدی و واقعی را با اخبار فیک می فهمد …

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت