دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۵

دلاربازان دست به چرتکه شدند

banker
دلار

محاسبه گرهایی که نرخ دلار تا پایان سال را محاسبه می کنند چرتکه های خود را درآورند.

به گزارش بنکر (Banker)، آخرین آمار تایید می کند حجم پول در نیمه اول سال از رقم ۱۲۷۴هزار میلیارد تومان گذشته و رقم شبه‌‌‌‌پول در به ۴۳۲۰‌هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به ماه قبل ۲/ ۳‌درصد افزایش داشته است.

در هفت‌‌‌‌ماه سال‌جاری پایه پولی حدود ۱۱۰‌هزار میلیارد تومان افزایش یافته که معادل ۱۸‌درصد رشد است و چنین افزایشی در این مدت از سال بی‌‌‌‌‌‌سابقه بوده است.

بررسی اجزای موتور نقدینگی نیز نشان می‌دهد، سهم پول از نقدینگی در این بازه زمانی به رقم ۸/ ۲۲‌درصد رسیده که البته این رقم از ۱۳۹۲ تاکنون بی‌‌‌سابقه بوده است؛ به این معنا که بیش از ۶۰درصد سهم پول نسبت به شبه‌پول رشد داشته است.

مجمع فعالان اقتصادی معتقد است: این پیام برای همه افرادی که محاسبه گران خوبی هستند معنا و مفهوم کامل را القا می کند.

برای تخمین نرخ دلار به مصاحبه های مسئولین در رسانه ها یا اطلاعات سطحی در فضای مجازی توجهی نکنید.

جلوی نقدینگی را بگیرید

سید مرتضی افقه، اقتصاددان در مورد پیش بینی قیمت دلار تا پایان سال به اقتصاد24 گفت: اگر دولت فکری برای نقدینگی نکند قیمت دلار ظرفیت عبور از ۵۰ هزار تومان را تا پایان سال دارد؛ البته به شرطی که اتفاق جدیدی در مورد برجام یا تحریم‌ها نیفتد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، بانک مرکزی در حال حاضر منفعل است، چون به دلیل تحریم‌ها به اندازه کافی ارز ندارد تا قیمت دلار و ارز را در بازار غیررسمی مدیریت کند.

افقه ادامه داد: روند قیمت دلار تا پایان سال افزایشی است. در حال حاضر تنها راهی که می‌تواند قیمت دلار را کنترل کند کنترل نقدینگی است که از مسیر دولت و بانک مرکزی می‌گذرد.

او می گوید: با نزدیک شدن به پایان سال دولت به دلیل بحران کسری بودجه به فکر ساده‌ترین راه حل یعنی استقراض از بانک مرکزی می‌افتد و بانک مرکزی برای این کار متوسل به چاپ پول می‌شود که دوباره آغازگر افزایش نقدینگی است. در چنین حالتی نباید منتظر کاهش قیمت دلار باشیم.


دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت