جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۴/۱۰/۲۹ ۱۰:۴۵

پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

تورم ساخت باعث می شود که بازار مسکن در همان رکود کاملی که قرار گرفته، باقی بماند اما در ماه‌های آینده با افزایش قیمت مواجه می‌شود.

به گزارش بنکر (Banker)،  به طور مثال اگر امروز یک واحد مسکونی در محله‌ای از تهران، متری ۱۰۰ میلیون تومان فروخته می‌شود احتمالا دو ماه بعد بدون هیچ معامله‌ای قیمت آن ۱۱۰ میلیون تومان خواهد بود که از افزایش نرخ مصالح ساختمانی نشأت می‌گیرد.

این وضعیتی است که بازار مسکن در هفت سال گذشته به آن دچار شده است.

کرباسیان تاکید کرد: رکودی که در معاملات ملک طی حدود دو سال اخیر وجود داشته به این بازار لطمه زده و به تبع آن دیگر بخش‌های اقتصادی آسیب دیدند.

بنابراین اگر دولتمردان قصد دارند اقتصاد کشور را به حرکت درآورند باید به بخش‌های پیشران مثل مسکن بیش از پیش توجه داشته باشند.

نرخ‌ بازار اجاره بیش از معمول رشد می‌کند

عضو هیات رییسه اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که به دو دلیل در سال ۱۴۰۵ نرخ‌ها در بازار اجاره بیش از معمول رشد می‌کند، گفت:

عامل اول آن است که بازار اجاره در مقایسه با رشد قیمت مسکن دچار عقب‌ماندگی است و باید به تدریج این فاصله را جبران کند. رشد قیمت مسکن در هفته‌های اخیر نیز مزید بر علت می‌شود تا احتمالا اجاره‌بها بیش از سالهای گذشته رشد کند و شرایط برای مستاجران سخت‌تر شود.

وی اظهار کرد: گسیل سرمایه‌ها به سمت بازارهای طلا و ارز که از حدود یک سال قبل ایجاد شده باعث شده تا بازار مسکن کساد شود.

درخصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماه‌های بهمن و اسفند نیز محتمل‌ترین سناریو رکود تورمی خواهد بود؛ چرا که متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و فروشندگان هم در فروش احتیاط می‌کنند و این مساله به قفل‌شدگی بازار می‌انجامد.

اما تجربه نشان داده رکود بازار ملک تا ابد ادامه نخواهد داشت و تورم سرکوب شده بخش مسکن در مقایسه با بازارهای موازی مثل ارز و طلا در آینده بروز خواهد کرد.

کرباسیان گفت: بازار مسکن علاوه بر آسیب‌های ناشی از رشد سنگین قیمت با تحریم‌های داخلی و بعضا سوء مدیریت‌ها نیز دست و پنجه نرم می کند.

به طور مثال فعالان اصلی بازار ملک یعنی مشاوران املاک مدت‌هاست که با چالش‌هایی مواجهند.

وجود سامانه‌های متعدد که اثر تورمی بر بازار ملک دارد، کاهش حق‌الزحمه بنگاه‌های ملکی و اخیرا موضوع عدم امکان ثبت قرارداد برای مشاوران املاک، صدماتی را به این صنف وارد کرده و این مساله در تشدید رکود مسکن اثرگذار بوده است.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

منبع: ایسنا

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت