شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵

نیشگون خاندوزی به فرزین

۱۴۰۲/۱۲/۰۵ ۰۹:۵۹
سوال

یکم- آیا مجادله پیدا و پنهان احسان خاندوزی به عنوان سکاندار سیاست‌های مالی با محمدرضا فرزین به مثابه سکاندار سیاست‌های پولی اتفاق کمیابی است؟

خیر، اینطور نیست. پیش از این دو نفر از روسای پیشین و پیشین‌تر بانک مرکزی با وزرای اقتصاد اختلاف دیدگاه داشته‌اند.

دوم- آیا افشا کردن این اختلاف‌ها از سوی رسانه‌ها رفتاری برهم‌زننده آرامش اقتصادی به حساب می‌آید؟

پاسخ این پرسش هم منفی است. رسانه‌ها وظیفه دارند این شکاف‌ها را ببینند، به اطلاع افکار عمومی برسانند و فعالان اقتصادی را آگاه کنند و یاد‌آور شوند در کدام نقاط ممکن است از این تفاوت دیدگاه‌ها آسیب برسد؟


سوم- تازه‌ترین اختلاف دیدگاه‌های وزیر اقتصاد با رییس بانک مرکزی چه بود؟ تازه‌ترین اختلاف بزرگ بر سر این بود که آیا انتشار اوراق خاص با نرخ بهره ۳۰ درصد ادامه دارد یا نه؟

در حالی که خاندوزی به آسیب بازار سهام می‌اندیشید پیش‌دستی کرد و گفت سیاست انتشار اوراق خاص ادامه ندارد، ولی بانک مرکزی تصریح کرد: این سیاست پولی ادامه دارد.

چهارم- حالا مگر خاندوزی چه گفته که استفاده از اصطلاح نیشگون را مجاز کرده است؟

خاندوزی در یزد گفته است سیاست‌های ارزی کامیاب بوده، اما نیشگون او این است که می‌گوید سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نباید صادرات را زمینگیر و واردات را تشویق کند و با این طعنه یادآور شده که کسری تراز ۱۴ میلیار دلاری به دلیل سیاست‌های ارزی بوده است.


دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت