به گزارش بنکر (Banker)، طلا در روز های پایانی هفته گذشته یعنی پنجشنبه و جمعه کاهش قابل ملاحظه یافت و به زیر ۱۸۰۰ دلار نیز سقوط کرد. البته در اواخر روز جمعه با افت ارزش شاخص دلار بار دیگر رشد اندکی داشت و به بالای ۱۸۰۰ دلار بازگشت.
انس طلا از حدود اردیبهشت ماه گذشته از قیمت ۱۷۰۰ دلار به بالای ۲۰۰۰ دلار صعود کرده و بار دیگر به حدود ۱۷۶۰ تا ۱۸۰۳۰ دلار بازگشته است.
کارشناسان با توجه به بحران اقتصادی موجود در سرتاسر جهان این انتظار را داشتند که قیمت طلا بار دیگر به بالای ۲۰۰۰ دلار صعود کرده و حتی تا ۲۳۰۰ دلار نیز افزایش یابد که تا این لحظه این پیش بینی محقق نشده است.
مهم ترین عامل سقوط قیمت طلا را می توان دلگرمی سرمایه گذاران و بازار نسبت به بهبود شرایط اقتصادی در ماه های آینده دانست که باعث کاهش نسبتا شدید اقبال سرمایه گذاران نسبت به بازار طلا بود.
افزایش بازده ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا همچنان می تواند قدرت بیشتری به دلار آمریکا داده و در نتیجه آن قیمت طلا حداقل در کوتاه مدت همچنان با کاهش رو به رو خواهد بود.
البته کارشناسان درباره حرکت قیمت طلا در بلند مدت نظرات متفاوتی دارند. آنها معتقدند که با ورود بسته محرک مالی جدید بایدن به بازار تا اواخر ماه آینده قیمت طلا بار دیگر توان خوبی برای افزایش قیمت پیدا می کند.
همچنین تورم در اقتصاد نیز ملموس تر شده و با وجود شرایط بحرانی متاثر از ویروس کرونا دولت ها سیاست های مالی خود را تغییر نخواهند داد که می تواند برای افزایش قیمت طلا بسیار سازنده باشد.
کارشناسان انتظار دارند که با افزایش محرک های مالی ارزش دلار آمریکا به شکل قابل توجهی افت کرده و شرایط برای فلزات گرانبها به خصوص طلا بسیار مساعد شود.
در این میان بحران اقتصادی موجود نیز تفاوت چندانی نکرده است و امید ها برای بهبود اقتصاد در حال حاضر چندان واقعی نیست. در واقع آمار های اقتصادی منتشر شده در ماه اخیر نشان دهنده وضعیت نامناسب اقتصاد هستند.
در نتیجه تمامی اینها می توان انتظار داشت که طلا در کوتاه مدت همچنان به روند نزولی خود ادامه داده و قیمت آن کاهش یابد اما در بلند مدت قیمت طلا می تواند برای بار دیگر افزایش های قابل توجهی را به چشم ببیند.