قیمت طلا امروز جمعه ۸ آبان ۱۴۰۵ در بازارهای جهانی

|
مطالعه ۲ دقیقه

قیمت طلا روز جمعه کاهش یافت؛ زیرا افزایش قیمت نفت نگرانی‌ها درباره تورم را تشدید کرد و داده‌های قوی‌تر از انتظار تورم آمریکا، احتمال افزایش دوباره نرخ بهره از سوی فدرال رزرو در ادامه سال جاری را تقویت کرد.

به گزارش بنکر، قیمت طلای نقدی تا ساعت ۰۲:۵۵ به وقت گرینویچ با ۰.۶ درصد کاهش به ۳۹۹۷.۳۹ دلار به ازای هر اونس رسید. قراردادهای آتی طلای آمریکا برای تحویل دسامبر نیز با ۰.۶ درصد کاهش به ۴۰۰۷.۸۰ دلار رسید.

شمش طلا در مسیر ثبت دومین کاهش ماهانه متوالی قرار داشت.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت KCM Trade، گفت: «کاهش قیمت طلا پرسش‌های جدی درباره سطح حمایت تکنیکال در محدوده ۴۰۰۰ دلار مطرح می‌کند.

خرید در قیمت‌های پایین‌تر پیش‌تر مانع افت بیشتر شده است، اما هنوز باید دید آیا خریدهای مبتنی بر ارزش‌گذاری می‌توانند به کمک طلا بیایند یا خیر.»

او افزود: «داده‌های کلان اقتصادی آمریکا در این هفته به اندازه کافی نشانه‌های صعودی داشتند تا فدرال رزرو را در مسیر افزایش احتمالی نرخ بهره در ماه دسامبر نگه دارند. این موضوع، همراه با قیمت‌های فعلی نفت، باعث شده طلا از منظر تورمی همچنان جذابیت خود را از دست بدهد.»

تورم آمریکا در ماه سپتامبر شتاب گرفت؛ زیرا مصرف‌کنندگان برای بنزین و سایر کالاها هزینه بیشتری پرداخت کردند.

این وضعیت از انتظارات اقتصاددانان برای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو در ماه دسامبر حمایت کرد.

عوامل تاثیرگذار بر بازار

نرخ‌های بهره بالاتر، هزینه فرصت نگهداری شمش طلا را که سودی پرداخت نمی‌کند، افزایش داده و جذابیت آن را برای سرمایه‌گذاران کاهش می‌دهند.

معامله‌گران اکنون بر اساس ابزار FedWatch گروه CME، احتمال افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر را حدود ۷۵ درصد در نظر گرفته‌اند.

قیمت نفت روز جمعه افزایش یافت و در مسیر ثبت چهارمین رشد ماهانه متوالی و شدیدترین افزایش از ماه ژوئیه قرار گرفت.

نگرانی‌ها درباره عرضه، پس از تشدید حملات حوثی‌ها در یمن به عربستان سعودی، از قیمت نفت حمایت کرد.

در تحولی دیگر، داده‌های منتشرشده در روز جمعه نشان داد تورم هسته سالانه در پایتخت ژاپن در ماه اکتبر به‌مراتب بالاتر از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی این کشور قرار گرفته است؛ موضوعی که از افزایش فشارهای قیمتی حکایت دارد.

در سایر فلزات گران‌بها، قیمت نقدی نقره با ۲.۱ درصد کاهش به ۵۱.۲۷ دلار به ازای هر اونس رسید.

قیمت پلاتین با ۱.۹ درصد کاهش به ۱۴۵۸.۸۵ دلار رسید و پالادیوم نیز با ۲ درصد کاهش به ۹۸۶.۰۸ دلار معامله شد.

هر سه فلز در مسیر ثبت کاهش هفتگی و ماهانه قرار داشتند.

منبع: رویترز

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است.