شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۴/۰۸/۱۸ ۱۳:۵۷

طلوع یوروی دیجیتال با چاشنی واقع‌گرایی ایتالیایی

بانک‌های ایتالیا از پروژه یوروی دیجیتال بانک مرکزی اروپا حمایت کردند اما خواستار تقسیم هزینه‌های اجرای آن در چند سال آینده شدند.

به گزارش بنکر (Banker)، بانک‌های ایتالیا در تازه‌ترین موضع‌گیری خود ضمن اعلام حمایت از پروژه یوروی دیجیتال بانک مرکزی اروپا (ECB)، خواستار آن شدند که هزینه‌های اجرای این طرح به‌صورت مرحله‌ای و در چند سال تقسیم شود تا فشار مالی سنگینی بر شبکه بانکی وارد نشود.

درخواست بانک‌های ایتالیا

به گزارش رویترز (Reuters)، «مارکو الیو روتینی» (Marco Elio Rottigni)، مدیرکل انجمن بانک‌های ایتالیا (ABI)، در نشست خبری فلورانس اعلام کرد:

«ما از یوروی دیجیتال حمایت می‌کنیم، زیرا این پروژه نمادی از حاکمیت دیجیتال در اروپا است، اما هزینه‌های بالای اجرای آن باید به‌صورت مرحله‌ای و تدریجی پرداخت شود.»

این مقام بانکی تأکید کرد که اجرای یکپارچه و سریع طرح ممکن است منابع مالی بانک‌های عضو را تحت فشار قرار دهد و بر پایداری سیستم بانکی اروپا اثر بگذارد.

نگرانی بانک‌های اروپایی

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که برخی از بانک‌های فرانسه و آلمان نسبت به پیامدهای احتمالی راه‌اندازی کیف پول دیجیتال بانک مرکزی هشدار داده‌اند.
به گفته تحلیلگران، راه‌اندازی یوروی دیجیتال می‌تواند باعث کاهش سپرده‌ها در بانک‌های تجاری شود، زیرا بخشی از منابع نقدی به سمت کیف پول‌های دیجیتال تحت نظارت بانک مرکزی منتقل خواهد شد.

آغاز مرحله آزمایشی یوروی دیجیتال

شورای حکام بانک مرکزی اروپا در نشست ۲۹ تا ۳۰ اکتبر تصمیم گرفت پروژه یوروی دیجیتال را وارد مرحله آزمایشی جدید کند. بر اساس برنامه اعلام‌شده، فاز آزمایشی این پروژه از سال ۲۰۲۷ آغاز و عرضه عمومی آن در سال ۲۰۲۹ انجام خواهد شد؛ مشروط بر اینکه قوانین اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۶ به تصویب نهایی برسد.

همزیستی رمزارزهای بانکی و یوروی دیجیتال

روتینی در ادامه سخنان خود تأکید کرد که اروپا باید رویکردی دوگانه در پیش بگیرد تا در کنار توسعه یوروی دیجیتال بانک مرکزی، امکان فعالیت رمزارزهای بانکی خصوصی نیز فراهم باشد.
او هشدار داد:

«آنچه اروپا نباید انجام دهد، عقب ماندن از سایر مناطق جهان در عرصه تحول مالی و فناوری است.»

به باور کارشناسان، همگرایی این دو رویکرد می‌تواند توازن میان نوآوری و ثبات مالی را در اقتصاد اروپا حفظ کند.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت