جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۰:۱۹

سود بانک سینا عملیاتی است؛ بدهی به بانک مرکزی صفر

مدیرعامل بانک سینا: مطالبات غیرجاری بانک ۶.۵ همت است. بدهی به بانک مرکزی صفر و ۴۰۰ همت تامین مالی در سال گذشته انجام شده است.

به گزارش بنکر (Bankerعلی ابدالی، مدیرعامل بانک سینا، امروز در جمع خبرنگاران با اعلام وضعیت مالی این بانک خصوصی گفت: نسبت مطالبات به تسهیلات در بانک سینا بسیار پایین است و اصطلاح NPL (مطالبات غیرجاری) برای این بانک معنا و مفهوم چندانی ندارد.

ابدالی با اشاره به جزئیات مطالبات غیرجاری بانک سینا توضیح داد: کل مطالبات غیرجاری بانک ۶.۵ همت (۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان) است که این رقم به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • یک همت (۱,۰۰۰ میلیارد تومان): سررسید گذشته

  • ۱.۵ همت (۱,۵۰۰ میلیارد تومان): معوق

  • ۴ همت (۴,۰۰۰ میلیارد تومان): مشکوک‌الوصول

چرا مطالبات مشکوک‌الوصول افزایش یافت؟

مدیرعامل بانک سینا تأکید کرد که افزایش مطالبات مشکوک‌الوصول پس از جنگ و به دلیل شرایط خاص برخی از مشتریان رخ داده است.

ابدالی گفت: «این موضوع کاملاً طبیعی است. ما با این دسته از مشتریان در حال مذاکره هستیم؛ هم مشکلات آنها را حل کنیم، هم مطالبات بانک وصول شود.»

به عبارت دیگر، بانک سینا به جای برخورد قهری با مشتریان آسیبدیده از جنگ، راه تعامل و مذاکره را در پیش گرفته است.

ابدالی با بیان اینکه همه بانک‌ها موظفند به صنایع آسیب‌دیده از جنگ کمک کنند، تأکید کرد که بازسازی در اولویت فعالیت‌های بانک سینا قرار دارد.

او در این زمینه توضیح داد: «فهرست مشتریان و میزان آسیب وارده به آنها را احصا کرده‌ایم و در حال مذاکره با آنها هستیم. اگر لازم باشد تسهیلات مجدد پرداخت کنیم یا اقساط آنها را استمهال کنیم، در دستور کار قرار می‌گیرد.»

شفاف‌ترین بانک از نظر سهامداری

ابدالی درباره ساختار سهامداری بانک سینا گفت که این بانک جزو شفاف‌ترین بانک‌ها از نظر سهامداری است:

  • ۳۳ درصد سهام: متعلق به بنیاد مستضعفان

  • ۳۳ درصد سهام: متعلق به صندوق توسعه ملی

  • ۷ درصد سهام: متعلق به بنیاد شهید

  • بقیه سهام: متعلق به سهامداران خرد

این ترکیب سهامداری نشان می‌دهد که بانک سینا عمدتاً در اختیار نهادهای عمومی غیردولتی است، اما ساختار شفافی دارد.

مدیرعامل بانک سینا درباره سود شناسایی شده در سال گذشته اظهار داشت که به دلیل وقوع جنگ و آسیب به مشتریان، بانک مجبور شد بخشی از سود شناسایی شده را تعدیل کند.

با این حال، او تأکید کرد: «باز هم از اهداف پیش‌بینی شده بالاتریم، زیرا ۹۷ درصد سود بانک سینا عملیاتی است و از مقوله‌هایی همچون فروش زمین و ساختمان ایجاد نشده است.»

این یعنی سود بانک سینا واقعی و پایدار است، نه مقطعی و ناشی از فروش دارایی‌ها.

تامین مالی ۴۰۰ همتی اقتصاد 

ابدالی از تامین مالی ۴۰۰ همت (۴۰۰ هزار میلیارد تومانی) اقتصاد توسط بانک سینا در سال گذشته خبر داد:

  • ۲۰۰ همت: در قالب تسهیلات مستقیم

  • ۲۰۰ همت: در قالب تعهدات (بخشی از آن اوراق گام)

او همچنین گفت که امسال تاکید بانک سینا روی برات الکترونیک خواهد بود.

۲۰ هزار فقره تسهیلات خرد

یکی از خبرهای خوب بانک سینا، اعطای ۲۰ هزار فقره تسهیلات یک، دو و سه میلیارد ریالی به معرفی‌شدگان بنیاد علوی در سال گذشته بود.

ابدالی درباره سامانه سیبانک توضیح داد: «فعلاً اعطای تسهیلات را با جامعه هدف بنیاد علوی پیش می‌بریم. پس از رفع ایرادات احتمالی، این فرآیند را برای سایر اقشار نیز عملیاتی خواهیم کرد.»

بانک سینا ناتراز نیست

ابدالی در پاسخ به سوالی درباره بانک‌های ناتراز، تأکید کرد: بانک سینا هیچ‌وقت ناتراز نبوده و وضعیت فعلی آن نیز کاملاً مطلوب است.

او با قاطعیت گفت: «بدهی بانک سینا به بانک مرکزی صفر است و علاوه بر آن، در بازار بین بانکی به بانک‌های دیگر نیز تسهیلات داده‌ایم.»

این یعنی بانک سینا نه تنها بدهکار بانک مرکزی نیست، بلکه طلبکار هم هست.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت