شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۵

سقف قیمت احتمالی دلار کجاست؟

banker
دلار

قیمت دلار در پایان معاملات روز شنبه در حالی شاهد افزایش دو کانال جدید بود که به تازگی گویای روند صعودی مداوم خود است.

به گزارش بنکر (Banker)،  این تغییرات در بازار ارز، فعالان اقتصادی را به نگرانی واداشته است.

اما سقف قیمت دلار کجاست؟ برزو حق‌شناس، کارشناس بازارهای مالی به این سوال پاسخ داده است.

طبق گزارش‌های منتشر شده، قیمت دلار به شکل قابل توجهی در حال افزایش بوده و به ارتفاعات جدیدی رسیده که پیش از این بی‌سابقه بوده است.

افزایش حدود دو هزار تومانی قیمت دلار در روز گذشته نشان‌دهنده این روند صعودی و ورود نرخ دلار به کریدور هشتم است.

در حالی که این روند می‌تواند برای خریداران دلاری که در سطوح قیمتی پایین‌تر خرید کرده‌اند جذاب باشد، اما برای فعالان اقتصادی نگرانی‌هایی به همراه دارد.

یکی از دلایل عدم اصلاح قیمت دلار، وابستگی تقاضای بازرگانان به آن است.

برزو حق‌شناس گفت: از مدت‌ها پیش تأکید کرده‌ام که ناحیه کانال هشتم، بین کریدور هفتم و هشتم، یکی از نقاط مقاومت قوی برای دلار است.

او افزود: با توجه به اینکه قیمت دلار در حال حاضر بالاتر از ارزش ذاتی خود، که در میانه کریدور هفتم است، معامله می‌شود، انتظار اصلاحی را داشتیم.

اما این اصلاح تنها به مدت یک یا دو روز بوده و اکنون دوباره قیمت روند صعودی به خود گرفته است.

حق‌شناس توضیح داد: یکی از دلایل عدم وقوع اصلاح بیشتر در قیمت دلار به پایان سال میلادی مربوط می‌شود.

او اشاره کرد: معمولاً در فاصله پنجم تا دهم دی‌ماه، شرکت‌ها و تجار که با شرکت‌های اروپایی و غربی فعالیت می‌کنند، در حال تسویه حساب‌های خود هستند که موجب افزایش تقاضا برای دلار می‌گردد.

به گفته حق‌شناس، این شرایط مانع از مشاهده اصلاح جدی در قیمت دلار شده و تفاضل تقویت شده و قیمت همچنان بالاتر از ارزش ذاتی باقی ماند.

حق‌شناس تأکید کرد: اگر دلار در سطوح فعلی تثبیت شود، این روند نگران‌کننده خواهد بود.

حق‌شناس افزود: ماندگاری دلار در محدوده کریدور هشتم نشان‌دهنده تشدید ریسک‌های سیستماتیک در بازار است و به عنوان سیگنالی از فشار بیشتر در بازار تلقی می‌شود.

به همین دلیل، لازم است که هفته جاری را با دقت زیر نظر داشته باشیم.

تثبیت قیمت در این سطوح می‌تواند به معنی افزایش بیشتر قیمت دلار، حتی تا نیمه کریدور هشتم باشد.

حق‌شناس در ادامه بیان کرد: اگر قیمت نتواند در این محدوده دوام بیاورد و روندی نزولی آغاز شود، همچنان احتمال اصلاح تا نیمه کریدور هفتم وجود دارد.

او افزود: در صورتی که دلار نتواند در این ناحیه تثبیت شود، پس از بازه زمانی پنجم تا دهم دی‌ماه، که زمان تسویه با شرکت‌های اروپایی است، تقاضا برای دلار ممکن است دوباره افزایش یابد.

در نتیجه، وضعیت بازار نشان‌دهنده این است که سقف قیمت دلار امسال ممکن است در همین دوران شکل بگیرد و باید منتظر ماند تا ببینیم قیمت دلار در کدام مسیر حرکت خواهد کرد.

لینک کوتاه:
اشتراک‌گذاری:

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت