به گزارش بنکر (Banker)، با این حال، رئیس کل بانک مرکزی هفته قبل در گزارشی در مجلس، ضمن اشاره به این پیشرفت ها، از سه بانک مشکل دار و ناتراز سخن گفت که بانک مرکزی مدیریت آن ها را بر عهده گرفته است.
همتی جزئیاتی درباره این سه بانک اعلام نکرد اما فارس در گزارشی در خصوص این بانک ها بدون اشاره به نام آن ها نوشت که سه بانک خصوصی پر مسئله کشور هستند و توضیح داد: بعد از برکناری مدیران سه بانک خصوصی، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این بانکها با نظر بانک مرکزی تعیین شدند و در عمل بانک مرکزی مدیریت این بانکهای مشکلدار خصوصی را برعهده گرفته است.
یکی از این بانکها در سالهای 92 تا نیمه اول سال 98 با افزایش شدید نرخهای سود سپرده خود مسابقهای در شبکه بانکی کشور برای جذب سپرده به وجود آورد و سیاستهای پولی و گاه نظارتی بانک مرکزی در آن سالها نتوانست در بلندمدت مانع از ادامه تخلفات این بانک شود. بانک خصوصی مذکور بخش عمده منابع خود را صرف اعطای تسهیلات به شرکتهای زیرمجموعه و وابسته و سرمایهگذاری مستقیم در این شرکتها برای ساخت پروژههای تجاری بسیار بزرگ کرده است.
بانک دیگری که مدیریت آن در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته، بانکی خصوصی وابسته به یکی از نهادهای دولتی است که در سالهای اخیر چالش مطالبات معوق کلان آن به حدی بود که باعث ورود قوه قضاییه به پروندههای این بانک شد. براساس رای دادگاه برخی اعضای هیئت مدیره این بانک به دلیل تخلفات متعدد حکم رد مال و حبسهای طولانی دریافت کردهاند. این بانک زیان انباشته 27 هزار میلیارد تومانی دارد. بانک سوم هم یک بانک خصوصی است که حدود 12 هزار میلیارد تومان زیان ثبت کرده و وابسته به یکی از نهادهای دولتی است.