یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی در مورد چشمانداز بازار مسکن در کوتاهمدت بیان کرد: به نظر میرسد در آینده نزدیک افزایش قیمت مسکن بالاتر از نرخ تورم چندان محتمل نباشد.
به گزارش بنکر (Banker)،علی فرنام افزود: در برخی مناطق با قیمتهای حبابی، به ویژه واحدهای لوکس، به دلیل اشباع عرضه، کاهش قیمتها محتمل است.
فرنام ادامه داد: این روند میتواند به نفع مصرفکنندگان تمام شود، زیرا سازندگان به سمت تولید مسکنهایی با توجه به نیاز واقعی بازار خواهند رفت.
وی گفت:به عبارتی، این مسکنها در مناطق میان و ارزانقیمت و با متراژ و متریال مناسب خانوارها طراحی خواهند شد.
فرنام ادامه داد :چنین تغییراتی میتواند به تثبیت قیمتها در بازار مسکن منجر شود.
بازار مسکن تحت تأثیر سایر بازارها قرار دارد
این پژوهشگر در پاسخ به این سوال که آیا بازار مسکن تحت تأثیر بازارهای دیگر مانند بورس یا ارز خواهد بود، افزود: در صورتی که بازار سرمایه به ثبات برسد، میتوان انتظار داشت بخشی از نقدینگی که به سمت بازار مسکن رفته بود، به بازارهای دیگر منتقل شود.
فرنام گفت: این مسئله مشابه اتفاقات سال ۱۳۹۹ است که نقدینگی بالایی از بورس به سمت بازار مسکن جاری شد و منجر به افزایش شدید قیمتها گردید.
فرنام همچنین تأکید کرد: اگر بورس به ثبات برسد، ممکن است تقاضای سرمایهای که به سمت مسکن رفته، به بازارهای دیگر منتقل شود، که این موضوع به کاهش فشار بر بازار مسکن کمک خواهد کرد.
افزایش قابل توجهی در قیمت مسکن رخ نمی دهد
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به تغییرات اخیر و کاهش تقاضای سرمایهای، به نظر نمیرسد در کوتاهمدت قیمت مسکن دچار افزایش چشمگیری شود، به ویژه در بخشهایی که عرضه بیشتر از تقاضاست، مانند بازار مسکن لوکس و ویلاها، که احتمال کاهش قیمتها بیشتر است.
فرنام افزود: این شرایط میتواند به نفع مصرفکنندگان باشد، زیرا سازندگان به سوی تولید مسکنهای مصرفیتر سوق مییابند و بازار مسکن به تعادل خواهد رسید.
در صورتی که دولت و نهادهای مسئول با همکاریهای مؤثر، فرایند تولید مسکن را تسهیل کنند، این روند میتواند به کاهش رکود در تولید مسکن و کاهش کسری عرضه در سالهای آینده کمک کند.