به گزارش بنکر (Banker)، در خلال این روند قیمت بیتکوین برای ساعاتی حتی تا کانال ۵۱ هزار دلاری نیز کاهش پیدا کرد. سوال اصلی کنونی در بازار این است که پس از سقوط شدید بیتکوین و احیای نسبی پس از آن روند آتی بیتکوین حداقل تا کوتاهمدت چگونه خواهد بود. برخی از تحلیلگران بر این باورند که بیتکوین میتواند حداقل برای دورهای کوتاهمدت وارد نوسان در بازه محدود میان ۵۰ تا ۶۵ هزار دلار شود. باوجود این اغلب کارشناسان بازار بهرغم اینکه وجود وقفههای قیمتی اینچنینی در بازار را محتمل و حتی ضروری میدانند، اما چشمانداز قیمتی این رمزارز را برای ادامه سال ۲۰۲۱ صعودی ارزیابی میکنند.
بلوغ در بازار بیتکوین
به نظر میآید سقوط آخر هفتهای بیتکوین این بازار را وارد دوره تثبیت قیمتها کرده است، دورهای که بیتکوین برای شروع جهشی جدید باید از آن گذر کند. بیتکوین در روزهای اخیر بیش از 10 درصد از ارزش خود را از دست داده است تا از اوج 63 هزار دلاری خود تا کانال 54 هزار دلاری سقوط کند. همچنین به طور موازی دیگر رمزارزهای رقیب مانند اتریوم نیز در این بازه زمانی روندی نزولی داشتهاند. شایعات و گمانهزنیهای زیادی درباره افت اخیر قیمت بیتکوین وجود دارد؛ ولی گروهی دیگر از تحلیلگران این ریزش قیمتی را تنها ناشی از اصلاح قیمتی میدانند. آمارها نشان میدهد در موج فروشی که در روزهای اخیر اتفاق افتاد، در این بازار حدود 5 میلیارد دلار قرارداد بیتکوین تبدیل به پول نقد شد و با احتساب بازار دیگر رمزارزها این مقدار به 5/ 9 میلیارد دلار میرسد. نکته جالب توجه در این مورد این است که حجم میزان پول نقد شده در روزهای اخیر در بازار بیتکوین دو برابر پنجشنبه سیاه در سال گذشته است؛ در پنجشنبه سیاه در سال 2020 قیمت بیتکوین طی 24 ساعت حدود 50درصد کاهش پیدا کرد. تحلیلگران بر این باورند که با توجه به اینکه این حجم از خروج سرمایه تنها منجر به افت 15 درصدی قیمت بیتکوین شد و پس از آن نیز این رمزارز بازگشت نسبی نیز داشت نشان از رشد و بلوغ این بازار دارد.
ورود به دوره انفعال؟
دادههای بازار بیتکوین نشان میدهد که قیمت این رمز ارز در روزهای آخر هفته بازار جهانی و همچنین روز دوشنبه به زیر منحنی میانگین متحرک 50 روزه خود رفته است. جولیان امانوئل، رئیس بخش بازار سهام و مشتقات در BTIG در این باره معتقد است پس از ریزش قیمتی بیتکوین در روزهای اخیر اکنون انتظار دارد که این رمز ارز در بازه 50 تا 65 هزار دلاری نوسان کند. این کارشناس بازار در ادامه افزود که احتمالا بیتکوین وارد دورهای با نوسان پایین خواهد شد؛ دورهای که در حقیقت بیانگر عدم تصمیمگیری معاملهگران خواهد بود و تا زمانی که یکی از کرانههای قیمتی شکسته نشود بیتکوین در همان محدوده نوسان خواهد کرد.
در حال حاضر میانگین متحرک 50 روزه بیتکوین حدود 56 هزار و 500 دلار است. ماندن قیمت یک دارایی زیر این خط برای مدت قابل توجه میتواند سیگنال روندی منفی را به بازار بدهد. بیتکوین روز یکشنبه تا مرز 51 هزار دلاری نیز کاهش یافت و بعد از آن مجددا روندی صعودی به خود گرفت. امانوئل همچنین در ادامه صحبتهای خود افزود که برای حفظ سلامت روند قیمتی بیتکوین در بلندمدت بازههای اصلاح قیمتی اینچنینی ضروری است.
چشمانداز قیمتی در 2021
هفته گذشته و پس از آغاز به کار صرافی کوینبیس در لیست نزدک قیمت بیتکوین تا مرز 65 هزار دلاری افزایش پیدا کرد. اتفاقی که بسیاری از آن به عنوان نقطه عطفی در تاریخ رمزارزها یاد کردهاند. در حال حاضر معاملهگران در انتظار زمانی هستند که بیتکوین یکی از مرزهای پایینی یا بالایی خود را بشکند. تحلیلگران در انتهای هفته گذشته متذکر شده بودند که بیتکوین برای حفظ ارزش خود باید مرز 60 هزار دلاری را حفظ کند اما پس از آن و با افت قیمت پرطرفدارترین رمزارز جهان به زیر این مرز روانی مهم، قیمت بیتکوین تا نزدیکی مرز 51 هزار دلاری نیز سقوط کرد.
حال تحلیلگران بر این باورند که ورود بیتکوین به مرحله تثبیت قیمتی طولانی زیاد هم امری نامحتمل نیست. با این وجود بسیاری از تحلیلگران چشمانداز قیمتی بیتکوین را برای ادامه سال جاری میلادی صعودی ارزیابی میکنند؛ حتی با وجود اینکه احتمال وقوع وقفههای قیمتی طولانی مدت نیز در این بازار وجود دارد اما باز هم این چشمانداز صعودی است. شرکت مشاورهای Fundstrat پیشبینی کرده است قیمت بیتکوین تا پایان سال جاری میلادی به 100 هزار دلار برسد.
*محمد تقیپور