به گزارش بنکر (Banker)، با این حال ترسیم این سناریوها روی کاغذ از نظر تکنیکی مستلزم محرکهای بنیادی است که بهگفته کارشناسان اصلیترین محرک بنیادی، آغاز مذاکرات هستهای است که میتواند جریان ورود ارز را به کشور تقویت کند.
عباس آرگون، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره چشمانداز قیمت ارز میگوید: اگر بخواهیم نرخ ارز پایین بیاید، از سویی باید برای تحریمها و محدودیتها چارهای پیدا کنیم و از سوی دیگر با برطرف کردن مشکلات زیرساختی اقتصاد ایران مانند تورم، روند افزایش قیمت ارز را کند کنیم. در غیراین صورت و با دستور و اجبار قطعا راه به جایی نخواهیم برد.
او با بیان اینکه بازار ارز تابع عرضه و تقاضاست، گفت: در سالهای گذشته با تحریمهای آمریکا مواجه بودیم و همین موضوع دسترسی ما به درآمدهای ارزی را تحتتأثیر قرار داده است. یک سوی این ماجرا دولت است که عملا امکان دسترسی به بخش مهمی از درآمدهای ارزی خود را از دست داده و یک سوی دیگر نیز بخش خصوصی است که هزینههایش برای تولید و صادرات بیشتر شده و با دشواریهای زیادی برای بازگشت ارز صادراتی مواجه شده است.
رضا زنگویی کارشناس اقتصادی نیز عقیده دارد: قیمت دلار به مذاکرت وین، بحث FATF و سیاستهای پولی بستگی دارد و باید فعلا منتظر حل این موضوعات باشیم.
سیدبهاءالدین حسینیهاشمی، کارشناس امور اقتصادی نیز درباره راهحلهای افزایش منابع ارزی گفت: ۴۰ تا ۵۰میلیارد دلار ارز بهصورت اسکناس در صندوقها و خانهها بهعنوان سرمایهگذاری و ذخیره مردم وجود دارد.
او افزود: اگر این منابع چند میلیارد دلاری جذب شود، چرخه عرضه و تقاضای ارز هم روند متعادلی پیدا خواهد کرد و در نتیجه نرخ ارز هم تعدیل خواهد شد.
او افزود: پیشنهاد این است که بانکداری ما براساس معیارهای بینالمللی به سمت افتتاح حسابهای ارزی بهصورت دلار، یورو، لیر و… حرکت و برنامهریزی کند تا هر شخص متقاضی، در کنار حساب ریالی خود، یک حساب ارزی دلاری ، یورویی و… داشته باشد.