به گزارش بنکر (Banker)، سوالی که ممکن است برای بسیاری پیش بیاید این است که برای انتقال وجه بالاتر از این رقم باید از چه ابزاری استفاده کنیم. گاهی چند سقف برای تراکنشهای خرید تعریف شده که لازم است مشتری برای دسترسی به سقف بالاتر، درخواست مخصوصی ارائه کند. در این گزارش همه روشهای انتقال وجه با محدودیتهای تراکنشی که دارد و میتوان در طول یک روز انجام داد را معرفی کردهایم که در ادامه میخوانید.
ساتنا (انتقال حسابی)
سامانه تسویه ناخالص آنی که به اختصار به آن ساتنا گفته میشود، یک سامانه الکترونیکی است، که بهمنظور تسویه مبالغ درشت که باید بسیار سریع بین بانکها منتقل و سپس به حساب مقصد واریز شود، ایجاد و راهاندازی شده است.
برای تراکنشهای حداقل ۱۵ میلیون و حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان میتوان از طریق اینترنت بانک و حواله ساتنا انتقال وجه را انجام داد. اما برای انجام تراکنشهای بیش از ۱۰۰ میلیون تومان نیاز به حضور در شعبه است.
تراکنشهای حضوری ساتنا روزانه حداکثر یک میلیارد تومان است. بیشتر از یک میلیارد تومان نیز مستلزم ارائه اسناد مثبته (مجموعه اسناد و مدارک دلالت کننده بر وقوع یک معامله و یا یک رویداد مالی) است. همچنین عملیات ساتنا برای تراکنشهای حداقل ۱۵میلیون تومان است.
پایا راهاندازی شد تا بتواند چک بین بانکی پرداختهای خرد را ساماندهی کند. به همین دلیل انتقال وجه در این سیستم در فاصله زمانی یک تا دو ساعته انجام میگیرد. تراکنشهای حضوری و غیرحضوری پایا روزانه حداکثر ۵۰ میلیون تومان است و کف ندارد.
انتقال وجه کارتبهکارت از طریق خودپرداز، اینترنت بانک، همراه بانک (موبایل بانک) تا سقف ۱۰ میلیون تومان و انتقال وجه کارتبهکارت از طریق اپلیکیشنهای پرداختی تا سقف سه میلیون تومان است. انتقال وجه بین بانکی در پایانه شعب یا پین پد نیز روزانه حداکثر ۱۵میلیون تومان بهازای هر کارت صورت میگیرد.
این را هم بدانیم که تلفن بانک، انتقال وجه بین بانکی در شتاب را پشتیبانی نمیکند. تمام تراکنشهای غیرحضوری کارتی بالای ۱۰۰هزار تومان نیز نیاز به رمز پویا دارند.