به گزارش بنکر (Banker)، بانک کشاورزی که امروزه به عنوان اصلی ترین نهاد مالی، اعتباری و تخصصی بخش کشاورزی ایران شناخته می شود، از آغاز با همین هدف و به صورت یک نهاد مالی حامی بخش کشاورزی تاسیس شده است.
برنامه ها و تدابیر اتخاذی و تعیین اهداف چشماندازی این بانک نشان از شفافیت موضوعی دارد که مجموع این اقدامات سبب ارتقای رتبه بانک کشاورزی شده است. شفافیت بانک کشاورزی زبانزد صنعت بانکداری بوده به نحوی که در اقدامی اثرگذار با هدف شفاف سازی عملیات بانکی و جلب رضایت و اعتماد مشتریان، نمونه فرم های قراردادهای اعطای تسهیلات خود در کلیه عقود بانکی را در وب سایت خود در دسترس عموم قرار داده است.
بانک کشاورزی در شاخص های اصلی «نسبت مطالبات غیرجاری به کل تسهیلات»، «نسبت دارایی های درآمدزا به کل دارایی ها»، «تهیه نقشه راه بانکداری دیجیتال»، «واگذاری املاک مازاد»، «اجرای حاکمیت شرکتی» توانسته به اهداف از پیش تعیین شده و افق برنامه ای خود در سال جاری دست پیدا کند.
حمایت از اقشار ضعیف و توسعه کسب و کار
شاخص های آماری بانک کشاورزی نمایانگر مسئولیت پذیری در حوزه اجتماعی، حمایت از توسعه کسب و کار، بانکداری دیجیتال، تامین مالی برای توسعه اقتصادی در تولیدات داخلی، حمایت از کشاورزان و دامداران و تامین نهاده های دامی و تولیدی، توسعه اقتصادی شرکت های دانش بنیان و حمایتهای تسهیلاتی در برنامههای تکلیفی دولت از جمله ازدواج، فرزندآوری، وام ودیعه مسکن بوده است.
هدف گذاری بانک کشاورزی در زمینههای مسئولیت اجتماعی و در راستای حمایت از اقشار ضعیف و آسیبپذیر جامعه همچنان ادامه دارد به نحوی که طبق گزارش عملکرد این بانک در دولت سیزدهم، بانک کشاورزی بالغ بر 1788 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.
بر این اساس، این بانک از ابتدای سال 1401 تا شهریورماه، بالغ بر 1788 هزار میلیارد ریال تسهیلات به یک میلیون و 226 هزار نفر پرداخت کرده که بیش از 87 درصد آن، معادل 1563 هزار میلیارد ریال، به صورت تخصصی برای تقویت بخش کشاورزی و صنایع و خدمات وابسته به آن پرداخت شده و الباقی عمدتا در قالب تسهیلات قرض الحسنه و یا در راستای تجهیز منابع بانک و تقویت توان حمایتی بانک از بخش کشاورزی بوده است.
طرح های ادامه دار پرداخت تسهیلاتبانک کشاورزی به عنوان مهمترین نهاد تامینکننده تسهیلات و اعتبارات بخش کشاورزی و همچنین ارائهکننده خدمات جدید بانکی در قالب طرحهای مختلف، برنامههایی را تدوین کرده است.
پرداخت تسهیلات در شعب بانک کشاورزی سراسر کشور ، روندی صعودی و روبه رشد داشته به طوری که تسهیلات پرداختی این بانک در پنج ماهه نخست سال جاری در مقایسه با همین مقطع در سال گذشته 109 درصد معادل 319 هزار میلیارد ریال افزایش داشته که این موفقیت، با حمایت و همراهی دولت، اعتماد و لطف ملت و تلاش و تعهد مدیران وکارکنان این بانک میسر شده است.
برگ زرینی دیگر از بانک کشاورزیبانک کشاورزی در آخرین طرح حمایتی و با هدف جذب حداکثری سرمایهگذاری در شعب این بانک، اقدام به رونمایی از طرح سپردهگذاری بلندمدت زرین با حداقل مدت ماندگاری و حداکثر نرخ 19 درصدی را به اجرا درآورده است.
سپرده سرمایه گذاری بلندمدت دوساله با نرخ 19 درصد به نام سپرده زرین در سبد خدمات بانک کشاورزی جای گرفته است. بانک کشاورزی سپرده سرمایه گذاری مدتدار زرین را با نرخ 19 درصد و حداقل مدت ماندگاری یک ماه افتتاح می کند. حداقل مدت ماندگاری سپرده در این نوع حساب یک ماه و حداقل مبلغ افتتاح حساب یک میلیارد ریال است.
حمایت از محصولات استراتژیکامنیت غذایی کشور بیشتر وابسته به تولید محصولات اساسی و استراتژیک مانند گندم، چغندرقند، نیشکر، پنبه، دانههای روغنی و این قبیل محصولات است. ازاینرو کشورها تولید کافی این قبیل محصولات را در داخل کشور در اولویت قرار میدهند. بانک کشاورزی نیز هرساله تسهیلات قابلتوجهی را برای حمایت از تولید این محصولات پرداخت مینماید.
توسعه کشت گلخانهای محدودیت منابع آب، صرفهجویی در مصرف آب، افزایش تولید در واحد سطح، تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصول تولیدی و … از مهمترین عوامل توسعه کشت گلخانهها در طی سالیان اخیر بهحساب میآید. بانک کشاورزی هرساله مبلغ قابلتوجهی برای توسعه گلخانهها پرداخت کرده است.
پرداخت تسهیلات به متقاضیان این بخش از محل اعتبار بند الف تبصره 18 و صندوق توسعه ملی و همچنین منابع داخلی بانک منجر به رشد چشمگیر درصد پرداخت در مقایسه با سالهای قبل گردیده است.
***
گفتنی است براساس آمارهای اراده شده 71 درصد اعتبارات پرداختی به بخش کشاورزی توسط بانک کشاورزی تأمین میشود که این میزان پرداخت، جایگاه بانک کشاورزی را در تأمین مالی این بخش بهخوبی نشان میدهد. منابع این بانک در سال 1396 مبلغی حدود 765 هزار میلیارد بود که تا پایان آذرماه 1399با رشد دو برابری به بیش از١5٣6هزار میلیارد ریال افزایشیافته است.