مؤسسات مالی معتبر گلدمن ساکس و یوبیاس مجدداً پیشبینیهای مثبت و جدیدی را در خصوص قیمت طلا اعلام کردند.
به گزارش بنکر (Banker)، این پیشبینیها ناشی از تقاضای بیسابقه بانکهای مرکزی جهانی و نقش طلا بهعنوان یک ابزار محافظتی در برابر رکود اقتصادی و ریسکهای ژئوپلتیک هستند، که میتواند به افزایش انتظارات برای صعود بیشتر قیمت این فلز گرانبها در سال 2025 منجر شود.
تحلیلگران گلدمن ساکس، از جمله لینا توماس اکنون انتظار دارند قیمت طلا تا پایان سال به 3,700 دلار در هر اونس برسد و تا میانه 2026 به چهار هزار دلار صعود کند.
طبق گزارش اکوایران، جان توس، تحلیلگر بانک یوبیاس پیشبینی قیمت 3500 دلاری را تا ماه دسامبر 2025 دارد.
رشد کم سابقه طلا در هفته گذشته
این هدفهای قیمتی جدید پس از آن تعیین شدند که طلا هفته گذشته رشد 6.6 درصدی را ثبت کرد و قیمت آن با ثبت رکورد جدید به بیش از 3,245 دلار رسید.
به روزرسانی چشمانداز قیمت طلا از سوی این دو موسسه مالی معتبر نشان دهنده اجماع صعودی قوی درباره قیمت شمش طلا در شرایط افزایش نااطمینانی است.
تحلیل گلدمن ساکس از آینده طلا
تحلیلگران گلدمن ساکس معتقدند که خریدهای بخش دولتی احتمالا امسال به طور متوسط به 80 تن در هر ماه خواهد رسید و توصیه خود برای خرید طلا را تکرار کردند.
به گفته آنها، افزایش ریسکهای رکودی نیز احتمالا سبب افزایش ورودی سرمایه به صندوقهای بورسی با پشتوانه طلا خواهد شد.
این تحلیلگران با بیان اینکه اقتصاددانان ریسک وقوع رکود را 45 درصد میبینند، تاکید کردند که جریانهای اخیر سرمایه بسیار فراتر از انتظار بودهاند و احتمالا بازتابی از افزایش تقاضای سرمایهگذاران برای پوششی در مقابل ریسک و کاهش در قیمت داراییهای ریسکی است.
به اعتقاد آنها، اگر چنین سناریویی اتفاق بیفتد، ورودی سرمایه به صندوقهای بورسی میتواند شدت بگیرد و قیمت طلا را تا پایان سال به 3880 دلار برساند.
چشمانداز یوبیاس
در همین حال، بانک یوبیاس انتظار تقاضای قوی از سوی بخشهای مختلف بازار از جمله بانکهای مرکزی، مدیران داراییهای بلندمدت و صندوقهای کلان را دارد؛
چراکه تغییر در تجارت جهانی و شرایط ژئوپلتیک نیاز به سرمایهگذاری در داراییهای امن را تقویت کرده است.
با این حال، به اعتقاد جان توس، همچنان فضای بیشتری برای افزایش سرمایهگذاری در طلا وجود دارد، زیرا موقعیتهای بازار هنوز به سطح اشباع نرسیدهاند.
پایگاه سرمایهگذاران طلا گستردهتر شده
به گفته او، میزان سرمایهگذاری در طلا به دارایی صندوقها میتواند از سطوحی که در 2020 به آن رسیده بود فراتر رود، ولی لزوما به اوج خود در 13-2012 نخواهد رسید.
توس اضافه کرد: پایگاه سرمایهگذاران طلا از زمان شوک مالی سال ۲۰۰۸ گستردهتر شده است، چراکه پایداری نااطمینانیها نیاز به تنوع بخشی به سبد داراییها را تقویت میکند.
در عین حال، کاهش نقدینگی بازار طلا، بهدلیل رشد محدود عرضه معادن و ذخایر بزرگ طلا نزد بانکهای مرکزی و صندوقهای بورسی، میتواند نوسانات قیمت را تشدید کند.
در همه افزایش قیمت ها دولت خودش سود اصلی رو میکنه و لذا همیشه از بالا بردن حمایت عملی میکنه
و فشار روی استخوان آدم های بدبخت برای هیچ دولتی مهم نبوده و نیست
در همه جای دنیا دولت ها حامی کشاورزان. کارگران تولیدکنندگان هستند اما در ایران دولت از اینکه دلالان طلا و ارز ضرر کنند و خدای ناکرده سکته کنند نگرانه! بهانه شون هم اینه که با ریزش قیمتها بازار بهم میریزه! چجوری توی افزایش قیمت ها بازارها بهم نمیریزن؟!!! کسی که طلا و ارز خریده یه دلاله چه طلا فروش باشه چه یه زن خانه دار! اگه سرمایه اش نابود بشه هم نباید برای دولت اهمیتی داشته باشه