جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۴/۱۱/۲۷ ۱۳:۲۶

هشدار جدی درباره ریسک خرید آنلاین طلا و خالی‌فروشی

رییس اتحادیه طلا نسبت به ریسک خرید آنلاین طلا و احتمال خالی‌فروشی هشدار داد و کاهش تولید واحدهای طلاسازی و نوسانات قیمت را ناشی از شرایط بازار دانست.

به گزارش بنکر (Banker)، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با عصرایران، با هشدار درباره افزایش خرید طلا از پلتفرم‌های اینترنتی، ریسک‌های این نوع معاملات را بالا توصیف کرد و از احتمال بروز مشکلاتی مانند خالی‌فروشی در برخی بسترهای آنلاین ابراز نگرانی کرد.

به گفته او، ادامه فعالیت بی‌ضابطه این سایت‌ها می‌تواند سرمایه‌های خرد مردم و همچنین صنعت طلا را با تهدید جدی مواجه کند.

هشدار درباره ریسک خرید آنلاین طلا و خالی‌فروشی

نادر بذرافشان با انتقاد از کم‌توجهی نهادهای نظارتی به هشدارهای صنفی، اعلام کرد که فعالیت برخی پلتفرم‌های فروش طلا بدون چارچوب مشخص، نگرانی‌های جدی در میان فعالان این بازار ایجاد کرده است.

او تأکید کرد که از زمان آغاز فعالیت این سایت‌ها، اتحادیه و فعالان صنفی بارها نسبت به تبعات احتمالی آن هشدار داده‌اند، اما به این دغدغه‌ها توجه کافی نشده است.

کاهش قیمت طلا تحت تأثیر بازار داخلی

به گفته رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، با وجود ثبات نسبی بازار جهانی طلا، کاهش نرخ ارز و برخی اخبار سیاسی و اقتصادی باعث شد بازار داخلی روند نزولی به خود بگیرد.

بر این اساس، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نسبت به اوج قیمتی اخیر حدود ۷۷۰ هزار تومان کاهش داشته و سکه طرح جدید نیز افتی در حدود ۸.۵ میلیون تومان را تجربه کرده است.

نقش نرخ ارز و تقاضای ضعیف در نوسانات بازار

بذرافشان علت اصلی نوسانات اخیر بازار طلا را بیشتر متأثر از شرایط داخلی، به‌ویژه نرخ ارز، عرضه و تقاضا و فضای روانی ناشی از اخبار سیاسی دانست.

او توضیح داد که در برخی مواقع حتی با رشد قیمت جهانی طلا، رکود تقاضا در بازار داخلی و کاهش نرخ ارز می‌تواند مسیر قیمت‌ها را کاهشی کند.

آسیب نوسانات شدید به فعالان صنف طلا

به گفته وی، نوسانات شدید قیمت در ماه‌های اخیر باعث کاهش چشمگیر معاملات در بازار شده و بسیاری از واحدهای صنفی متضرر شده‌اند.

در برخی مقاطع، تغییرات چندمیلیونی قیمت سکه در فاصله زمانی کوتاه، ریسک معاملات را افزایش داده و فشار مالی زیادی بر فعالان این حوزه وارد کرده است.

کاهش تولید واحدهای طلاسازی و اثر پلتفرم‌های آنلاین

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران همچنین از کاهش قابل‌توجه تولید در واحدهای صنعتی این بخش خبر داد و گفت میزان تولید برخی کارگاه‌ها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افت کرده است.

به اعتقاد او، بخشی از این کاهش به تغییر الگوی خرید مردم و گرایش به خرید طلای آب‌شده از طریق پلتفرم‌های آنلاین مرتبط است؛ موضوعی که تقاضا برای مصنوعات طلا را کاهش داده است.

ابهام در عملکرد سایت‌های فروش طلا

بذرافشان با اشاره به شنیده‌ها درباره احتمال خالی‌فروشی در برخی بسترهای آنلاین، تأکید کرد که آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، اما نگرانی‌های جدی میان مردم و فعالان بازار شکل گرفته است.

او معتقد است نهادهای مرتبط از جمله نهادهای نظارتی و دستگاه‌های مسئول باید شفاف‌سازی بیشتری درباره نحوه فعالیت این پلتفرم‌ها و میزان پایبندی آنها به تعهدات انجام دهند.

انتقاد از نحوه نظارت و صدور مجوز

وی توضیح داد که برخی از این سایت‌ها مجوز فعالیت خود را در فضای مجازی دریافت کرده و اقدام به فروش طلا می‌کنند، در حالی که به باور فعالان صنفی، چارچوب نظارتی مشخص و دقیقی برای این نوع معاملات وجود ندارد.

به گفته او، حتی در سطح جهانی نیز فروش طلای آب‌شده به شکل گسترده در بسترهای آنلاین رایج نیست و معمولاً طلا به‌صورت شمش استاندارد یا مصنوعات عرضه می‌شود.

جمع‌بندی

در مجموع، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با تأکید بر افزایش ریسک خرید آنلاین طلا، خواستار نظارت دقیق‌تر نهادهای مسئول بر فعالیت پلتفرم‌های فروش اینترنتی شد.

او معتقد است ادامه روند فعلی، علاوه بر ایجاد تردید در میان خریداران، می‌تواند به تولیدکنندگان طلا آسیب زده و امنیت سرمایه‌های خرد مردم را با چالش مواجه کند.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

منبع: عصرایران

دیدگاه‌ها (1)

یک دیدگاه

  1. حسن

    به زودی قوه قضائیه از پرونده های پلتفرم‌های طلا که سر مردم کلاه گذاشتن وقت سر خاراندن نخواهد داشت .هزینه نادانی مردم نادان رو از جیب مردم بدبخت باید بدن ؟ چرا کسی جلوی اینا رو نمیگیره ؟ چون یک مشت خائن پشت زمین زدن تولید و کشور هستن

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت