جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۳/۰۷ ۰۸:۱۶

قیمت طلا امروز پنجشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۵؛ بازار سقوط کرد

قیمت طلا در روز پنج‌شنبه به پایین‌ترین سطح دو ماهه خود سقوط کرد، زیرا حملات جدید آمریکا به ایران باعث تقویت دلار و افزایش قیمت نفت شد.

به گزارش بنکر (Bankerاین موضوع نگرانی‌ها در مورد افزایش تورم را برانگیخته و چشم‌انداز نرخ بهره را مبهم کرده است.

قیمت نقدی طلا (Spot Gold): با ۱.۱ درصد کاهش به ۴,۳۷۳.۸۱ دلار در هر اونس رسید (تا ساعت ۰۲:۳۶ به وقت گرینویچ) که پایین‌ترین سطح از ۲۷ مارس (۶ فروردین) است.

علت اصلی ریزش قیمت

۱. افزایش ارزش دلار: دلار به نزدیک‌ترین سطح خود در یک هفته اخیر رسید که باعث شد طلا (که قیمت‌گذاری آن بر اساس دلار است) برای خریداران سایر ارزها گران‌تر شود.

۲. تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک: نظامیان آمریکا حملات جدیدی را در ایران انجام داده‌اند. یک مقام آمریکایی تأیید کرد که این حملات یک سایت نظامی را هدف قرار داده که به گفته مقامات، تهدیدی برای نیروهای آمریکایی و کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز محسوب می‌شد. این حملات تنها ساعاتی پس از آن صورت گرفت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گزارش ایران درباره توافق برای بازگرداندن تردد در این آبراه استراتژیک را رد کرد.

۳. تورم و نرخ بهره: قیمت نفت حدود ۲ درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت نفت می‌تواند تورم را تسریع کرده و نرخ‌های بهره را برای مدت طولانی‌تری در سطوح بالا نگه دارد. نرخ‌های بالاتر معمولاً فشار زیادی بر طلا که بازدهی غیرفعال (بدون سود) دارد، وارد می‌کند.

تحلیلگران چه می‌گویند؟

مت سیمپسون، تحلیلگر ارشد در موسسه استون‌ایکس، در این رابطه گفت:
“تنش‌های ژئوپلیتیک همچنان بالاست و ما نشانه‌های کاذب زیادی از مذاکرات صلح دیده‌ایم. من فکر می‌کنم دلار آمریکا همچنان تقویت شود و این یعنی طلا احتمالاً تحت فشار باقی بماند.”

نظر فدرال رزرو

«لیزا کوک»، یکی از اعضای هیئت حاکمه فدرال رزرو آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که احساس می‌کند بانک مرکزی باید برای حفظ ثبات، نرخ‌های بهره کوتاه‌مدت را فعلاً ثابت نگه دارد. با این حال، او آماده است در صورت نیاز، نرخ‌ها را افزایش دهد تا با عواملی مانند تعرفه‌های تجاری، جنگ ایران و افزایش قیمت‌ها مقابله کند.

چشم‌انداز پیش رو

سرمایه‌گذاران اکنون در انتظار انتشار داده‌های شاخص مخارج مصرف شخصی (PCE) آمریکا هستند که بعداً امروز منتشر خواهد شد، تا سرنخی از مسیر آینده سیاست پولی فدرال رزرو به دست آورند.

قیمت سایر فلزات گرانبها:

  • نقره (Spot Silver): ۱.۶ درصد کاهش به ۷۳.۴۴ دلار در هر اونس.

  • پلاتین (Platinum): ۰.۸ درصد کاهش به ۱,۹۰۲.۶۶ دلار.

  • پالادیوم (Palladium): ۱ درصد کاهش به ۱,۳۷۶.۶۶ دلار.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت