شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴

۱۴۰۰/۱۲/۰۷ ۰۱:۱۷

فاصله تورم فقرا و ثروتمندان

مرکز آمار در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد فاصله تورمی دهک اول تا دهم یعنی افراد کم‌درآمد و پردرآمد در بهمن‌ماه امسال در سطح ۳.۶درصد ثابت مانده است؛ در دی‌ماه نیز این فاصله تورمی همین میزان بود.

به گزارش (Banker)، این ارقام نشان می‌دهد برخلاف ماه‌های قبل که فاصله تورمی بین این دو گروه در حال رشد بود، در طول 2ماه گذشته این نسبت به ثبات رسیده است.

همچنین فاصله تورمی در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها نسبت به ماه قبل 0.4واحد درصد و در بخش کالاهای غیرخوراکی و خدمات 0.8درصد کاهش داشته است.

این آمار نشان می‌دهد در صورت تداوم این روند در ماه‌های آینده می‌توان انتظار داشت فاصله تورمی بین طبقات کم‌درآمد و پردرآمد ترمیم شود و بهبود یابد. با این حال باید به این نکته توجه کرد که همچنان فاصله تورمی این دوگروه زیاد است و همچنان طبقات کم‌درآمد تورم بیشتری را تحمل می‌کنند، اما این روند که در طول ماه‌های گذشته رو به رشد بود، اکنون متوقف شده است.

طبق آمار‌های مرکز آمار همچنان میزان تورم دهک اول جامعه یعنی خانواده‌های کم‌درآمد 44درصد است، اما تورمی که گروه‌های پردرآمد در دهک دهم تحمل می‌کند 40.5 برآورد می‌شود.

این شکاف تورمی بین طبقات کم‌درآمد و پردرآمد باید در ماه‌های آینده جبران شود. به‌نظر می‌رسد آنچه می‌تواند شکاف تورمی این دو گروه را کمتر کند، ثبات در هزینه تامین خوراکی‌ها و آشامیدنی‌هاست که نقش زیادی در معیشت و هزینه طبقات کم‌درآمد ایفا می‌کند.

 

تفاوت هزینه‌های فقرا و ثروتمندان

اطلاعات مرکز آمار نشان می‌دهد سطح تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها برای طبقات کم‌درآمد یعنی دهک اول 54درصد بوده؛ درحالی‌که تورم خوراکی‌ها برای دهک دهم 53.6درصد بوده است.

این در حالی است که بخش عمده هزینه‌ها در گروه‌های کم‌درآمد مربوط به خوراک است و هزینه‌های این بخش برای ثروتمندان سهم کمتری را شامل می‌شود. در مقابل اما در بخش کالاهای غیرخوراکی و همینطور ارائه خدمات تورمی، هزینه‌هایی که گروه‌های پردرآمد تحمل کرده‌اند بیشتر از گروه‌های کم‌درآمد بوده، زیرا هزینه‌های گروه‌های پردرآمد در بخش کالاهای غیرخوراکی و خدمات بیشتر از گروه‌های کم‌درآمد است.

طبق اطلاعات مرکز آمار، میزان تورم کالا‌های غیرخوراکی در دهک دهم 37.6درصد و برای دهک اول یعنی افرادی که درآمد کمتری دارند، 33.5درصد است که نشان می‌دهد در حوزه کالاهای غیرخوراکی یک فاصله تورمی 3.9درصدی وجود دارد.

به کانال تلگرام بنکر بپیوندید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت