جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۸:۴۲

حذف ارز نیمایی منجر به تک‌نرخی شدن ارز نمی شود

کارشناس اقتصادی با انتقاد از تصمیم دولت در رابطه با حذف ناگهانی ارز نیمایی اظهار داشت: مسئله چندنرخی بودن ارز نه تنها به امروز محدود نمی‌شود بلکه در تمام سطوح اقتصادی دارای ابعاد نظری و عملی پیچیده‌ای است.

به گزارش بنکر (Banker)، محمد آقاقوام در خصوص تصمیمات دولت در حوزه‌های پولی و ارزی گفت: اقداماتی همچون حذف ارز نیمایی و حذف چهار صفر از پول ملی، به‌نوعی شوک‌درمانی برای اقتصاد محسوب می‌شود.

وی به دو رویکرد اصلی در اصلاحات اقتصادی اشاره کرد و افزود: یک رویکرد، شوک‌درمانی و اقدامات فوری است، در حالی که رویکرد دیگر به اصلاحات تدریجی تأکید دارد.

واقعیت این است که شوک‌درمانی تبعات مثبتی برای اقتصاد ندارد و می‌تواند منجر به بی‌ثباتی شود.

آقاقوام با تأکید بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم برای اصلاحات اقتصادی گفت: یکی از پیش‌نیازها، کنترل و کاهش تورم در اقتصاد است؛ در غیر این صورت، کاهش ارزش پول ملی دوباره رخ خواهد داد.

وی در ادامه اقدام دولت برای حذف ارز نیمایی را مورد انتقاد قرار داد و بیان کرد: این تصمیم ممکن است موجی از تورم را در پی داشته باشد و به تک‌نرخی شدن ارز نخواهد انجامید.

این کارشناس به تاریخچه مسائلی نظیر حذف صفر از پول ملی اشاره کرد و افزود: از زمان ریاست آقای طهماسب مظاهری بر بانک مرکزی، این موضوع طرح شده اما به دلیل فراهم بودن شرایط لازم، اجرایی نشده است.

آقاقوام تصریح کرد: موفقیت در حذف چهار صفر از پول ملی مستلزم انتظار جامعه مبنی بر کنترل تورم در آینده است و در غیر این صورت، چنین اقداماتی شکست خواهد خورد.

وی در خاتمه بر نادرستی شوک‌درمانی در اقتصاد ایران تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: حذف چهار صفر از پول ملی نیاز به زمان دارد .

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت