به گزارش بنکر (Banker)، نرخ برابری دلار آمریکا در برابر ارزهای عمده جهان ازجمله یورو به پایینترین حد از ماه می ۲۰۱۸ تاکنون رسیده است. این روند نزولی که از ابتدای آوریل آغاز شده، همچنان ادامه دارد، بهطوری که نرخ برابری دلار در مقابل یورو در این مدت بیش از ۹.۶درصد کاهش یافته است.
تحلیلگران ارزی معتقدند اگرچه احتمال افت دلار در آینده وجود دارد اما صحبت از ریزش سنگین آن اغراقآمیز است. به گزارش سیانبیسی، از زمان شیوع کرونا و تعطیلی گسترده کسبوکارها به اخلال در زنجیره تأمین جهانی منجر شد. بسیاری از سرمایهگذاران تصمیم گرفتند سرمایههای خود را به سمت داراییهای امن ببرند و در این بین دلار یکی از بزرگترین بازندگان بود.
هفته قبل ارزش دلار در برابر ارزهای مهم جهانی به کمترین سطح دوسال اخیر خود رسید و حالا که چگونگی و زمان احیای اقتصاد محل تردید اقتصاددانان است و کسری بودجه و بدهی آمریکا با سرعت زیادی رو به افزایش است، این سوال در ذهن معاملهگران شکل گرفته که قرار است ریزش دلار تا کجا ادامه داشته باشد؟ به عقیده شماری از تحلیلگران ارزی، اگرچه امکان ریزش دلار در ماههای آینده بالاست اما این ارز بهعنوان ارز اصلی جهانی در موقعیت مستحکمتری از آن قرار دارد که انتظار سقوط آزاد آن را داشت.
پاتریک شوویتس، مدیر دارایی بانک جیپی مورگان گفت: «نرخ بهره در ژاپن و منطقه یورو منفی است و حمایتهای خوبی به شکل اعتبار و تزریق نقدینگی در این کشورها انجام شده است اما نباید فراموش کرد اقتصاد آمریکا وضع بسیار بهتری از ژاپن و اروپا دارد و این در بلندمدت معادلات را به نفع دلار تغییر میدهد.» گروهی از تحلیلگران ارزی شرکت بلک راک که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری خصوصی جهان محسوب میشود نیز، در یادداشتی نوشتند: در کوتاهمدت دلار احتمالا در موضع دفاعی باقی خواهد ماند. نتایج انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر برای بازار ارز بسیار مهم خواهد بود.
یوناس گولترمان، کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در موسسه کپیتال اکونومیکس درخصوص آینده دلار گفت: «سهم دلار از ذخایر ارزی جهانی در سالهای اخیر کاهش یافته و آمارهای صندوق بینالمللی پول نیز تأییدکننده این مسأله است. بحران کرونا به مشکلات دلار دامن زده و به نظر میرسد فشار روی این ارز در سطح بالایی باقی مانده اما صحبت از سقوط آزاد دلار قطعا اغراقآمیز است.» تحلیلگران خوشبین بر این باورند که انتخاب کاملا هریس بهعنوان معاون بایدن، بسیاری از نگرانیها را در مورد احتمال قوتگرفتن طیف چپگرای حزب دموکرات پس از پیروزی احتمالی بایدن در انتخابات سوم نوامبر خنثی کرده است.
خانم هریس بهعنوان سیاستمداری معتدل شناخته میشود که چندان موافق برخورد مالیاتی با شرکتهای بزرگ بهویژه غولهای فناوری اطلاعات نیست.همچنین جوانی او نگرانیها نسبت به کاهش کارآیی بایدن را به دلیل سن بالا کاهش داده و این امیدواری را ایجاد کرده که در سال ۲۰۲۴ نیز هریس نامزد دموکراتها برای احراز سمت ریاستجمهوری شود. گذشته از این، به نظر نمیرسد اقتصادهای نوظهور در کوتاهمدت از تبعات شیوع ویروس کرونا سر برآورند و شاهد رشد قابل توجه تقاضا چه در بازار داخلی و چه در بازار خارجی باشند.
همچنین تازهترین پیشبینیها نشان میدهد که رکود اقتصادی در اروپا و ژاپن حداقل تا پایان سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت. بر این اساس، تحلیلگران خوشبین معتقدند که افت ارزش دلار درصورت پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا فراتر از یک واکنش کوتاهمدت که از سوی برخی سرمایهگذاران ترسو رخ خواهد داد، ادامه پیدا نخواهد کرد.