یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵

افزایش ۲۰درصدی دلار تا پایان سال

banker

کارشناس اقتصادی و مالی درباره افزایش قیمت ارزگفت: مهم‌ترین عامل مؤثر بر قیمت ارز مقدار عرضه و تقاضا‌ست، بنابراین زمانی که تقاضا افزایش یا عرضه کاهش پیدا می‌کند، قیمت ارز افزایش می‌یابد.

hashemi

به گزارش بنکر (Banker)، سید‌ بهاء‌الدین حسینی هاشمی، افزود: آنچه مسلم است، صادرات نفت به حداقل رسیده و این موضوع را مقام‌های ارشد کشور و حتی رئیس‌جمهوری هم اعلام کرده‌اند، بنابر‌این طبیعی است همه احساس می‌کنند منابع ارزی کم شده و در آینده نیز کمتر خواهد شد و این موضوع به افزایش حجم تقاضا برای بازار منجر خواهد شد و کسانی که تقاضای ارزی دارند، به خرید اقدام می‌کنند. او با تأکید بر اینکه جامعه اقتصادی کشور بسیار هوشمند است و از نحوه تخصیص ارز متوجه می‌شود که مقدار منابع و مصارف ارزی چقدر است، ادامه داد: من فکر می‌کنم قیمت دلار با یک شیب ملایم تا پایان سال بین ۱۰ تا 20درصد افزایش یابد. حسینی‌هاشمی با بیان اینکه درکنار این موضوعات بانک مرکزی هم کارایی بازار ارز را از بین برده، تأکید کرد: بانک مرکزی آنقدر شرایط سختی برای تخصیص ارز تعیین کرده که نیازهای ارزی به‌سختی مرتفع می‌شود. مثلا به وارد‌کننده‌هایی که نیاز ارزی دارند به‌راحتی ارز اختصاص پیدا نمی‌کند در نتیجه زمانی که متقاضیان ارز نتوانند نیاز‌هایشان را از بازار نیمایی تامین کنند، ارز مورد نیازشان را از بازار آزاد خواهند خرید و این موضوع تقاضا را در این بازار افزایش خواهد داد. این تحلیلگر مالی و اقتصادی ادامه داد: به غیر از سرریز‌شدن تقاضای نیمایی به بازار آزاد، صادر‌کننده‌ها هم اگر‌چه موظف شده‌اند که ارزشان را در سامانه نیما بفروشند، اما باز هم مقاومت‌هایی برای عرضه ارز در سامانه نیما وجود دارد.
او تأکید کرد: بنابراین عواملی چون افزایش تقاضا برای ارز، فضای روانی در بازار ارز، کاهش صادرات نفت، تهدید‌های بیرونی و همچنین بروز ناآرامی‌های داخلی همگی دست به‌دست هم داده که به افزایش قیمت ارز منجر شده است.
حسینی‌هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت ارز تا پایان سال به 13هزارو 500تومان خواهد رسید یا خیر، گفت: من فکر می‌کنم قیمت دلار بیش از این رشد خواهد کرد زیرا عامل افزایش قیمت بنزین را هم باید به عوامل قبلی اضافه کرد. افزایش قیمت بنزین تورم 10درصدی را به اقتصاد تحمیل می‌کند و افزایش تورم هم‌ یعنی تضعیف پول ملی و افزایش قیمت ارز، بنابر‌این چنانچه قیمت ارز رشد نکند، اتفاق عجیبی افتاده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قیمت دلار همین حالا هم با نرخ تورم همخوانی ندارد، اضافه کرد: مسئولان گفته‌اند در حال کنترل قیمت‌ها هستند اما چطور ممکن است دولت توانایی کنترل میلیون‌ها بازار بزرگ و کوچک را در سطح کل کشور برای کنترل و نظارت داشته باشد، بنابر‌این نمی‌توان از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کرد.
به گفته او، البته تامین درآمد‌های ارزی ناشی از کاهش مصرف بنزین منجر خواهد شد دولت روزی 30میلیون دلار عایدی حاصل از افزایش قیمت بنزین داشته باشد و این امر می‌تواند تا حدی از رشد قیمت ارز جلوگیری کند، با این حال، رشد 20درصدی قیمت ارز با همه این عوامل بسیار محتمل است.

برچسب‌ها: دلار قیمت ارز
لینک کوتاه:
اشتراک‌گذاری:

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت