همتی: کشور از مرز خطرناک ابرتورم عبور کرد

|
مطالعه ۳ دقیقه

رئیس‌کل بانک مرکزی از اولویت‌دهی به صنایع کوچک و متوسط در تخصیص تسهیلات خبر داد و گفت کشور از مرز ابرتورم عبور کرده است. همتی همچنین بر انتقال ۵۰ درصد حساب صنایع بزرگ به استان‌ها تأکید کرد.

همتی: کشور از مرز خطرناک ابرتورم عبور کرد - بنکر | قیمت طلا، قیمت دلار، ارز، سکه، اخبار بانک و وام بانکی

به گزارش بنکر، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی، در نشست تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در خوزستان، از مصوبه تازه هیئت عالی این بانک پرده برداشت. مصوبه‌ای که بر اساس آن، تمام تمرکز شبکه بانکی در حوزه اشتغال‌آفرینی و احیای تولید، باید بر روی واحدهای کوچک و متوسط متمرکز شود.

همتی با تأکید بر این اولویت‌بندی توضیح داد که تخصیص تسهیلات کلان به چند واحد بزرگ، سرمایه زیادی می‌برد اما اشتغال پایدار چندانی ایجاد نمی‌کند. در مقابل، همین منابع مالی اگر به ۲۰ یا ۳۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط اختصاص یابد، حجم بیشتری از اشتغال پایدار را برای جوانان بومی به همراه خواهد داشت.

تأکید بر انتقال حساب‌های بزرگ 

مطالبه استاندار و فعالان اقتصادی خوزستان درباره انتقال حساب‌های بانکی صنایع بزرگ به درون استان، این بار از سوی رئیس‌کل بانک مرکزی منطقی و درست توصیف شد. همتی گفت: «اصلاً معنا ندارد شرکتی که تمام زیرساخت‌ها و آسیب‌های آلایندگی آن متوجه مردم خوزستان است، منابع مالی خود را به تهران منتقل کند.»

او به بخشنامه قبلی بانک مرکزی اشاره کرد که بر اساس آن، شرکت‌های بزرگ فعال در استان‌ها مکلفند حداقل ۵۰ درصد از کل منابع و حساب‌های خود را در داخل شعب استانی متمرکز کنند. همتی هشدار داد که اگر این بخشنامه در خوزستان اجرا نشده، تخلف محرز بانکی است و با متخلفان برخورد خواهد شد.

اختیارات شعب استانی افزایش می‌یابد

رئیس‌کل بانک مرکزی در پاسخ به مطالبه افزایش اختیارات شعب استانی برای تصمیم‌گیری در اعطای تسهیلات، راهکار جدیدی ارائه داد. او گفت بانک مرکزی آماده است سقف اختیارات شعب را متناسب با نرخ تورم سال‌های اخیر افزایش دهد؛ به شرط آنکه مدیران استانی مسئولیت پاسخگویی و بازپرداخت به‌موقع تسهیلات را به‌صورت تضامنی بپذیرند.

همتی در ادامه به عملکرد بانک مرکزی در حوزه ارز اشاره کرد و گفت از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۷.۲ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی و دارو تأمین شده است. او تأکید کرد که بانک مرکزی نقشی در اولویت‌بندی تخصیص ارز ندارد و این وظیفه بر عهده وزارت صمت و جهاد کشاورزی است.

مهار ابرتورم

همتی با اشاره به خطر ورود کشور به دالان ابرتورم در ماه‌های گذشته، گفت بانک مرکزی با کنترل شدید خلق پول و انضباط مالی، توانست ثبات نسبی ایجاد کند. به گفته او، تورم ماه گذشته کاهشی شده و روند صعودی آن مهار شده است.

با این حال، او هشدار داد که این موفقیت نباید از ضرورت تأمین نقدینگی بخش‌های مولد غافل کند. هدف، برقراری تعادل پایدار میان کنترل تورم و تداوم پویایی تولید است. اما پرسش اصلی اینجاست: آیا شبکه بانکی توانایی اجرای همزمان این دو هدف متضاد را دارد، یا یکی فدای دیگری خواهد شد؟

منبع: ایسنا

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت