قیمت طلا امروز صعودی شد؛ اولین رشد پس از چهار هفته افت

|
مطالعه ۳ دقیقه

قیمت جهانی طلا پس از انتشار آمار ضعیف اشتغال آمریکا افزایش یافت و با ثبت نخستین رشد هفتگی در پنج هفته اخیر، روند نزولی خود را متوقف کرد.

به گزارش بنکر (Banker)، قیمت جهانی طلا در پایان معاملات روز جمعه بازارهای بین‌المللی، تحت تأثیر انتشار آمار ضعیف اشتغال آمریکا، افزایش یافت و پس از چهار هفته افت متوالی، نخستین رشد هفتگی خود را به ثبت رساند.

بر اساس معاملات روز جمعه، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با رشد ۱.۳ درصدی به ۴۱۷۴ دلار و ۲۱ سنت رسید. این فلز گرانبها همچنین بالاتر از میانگین متحرک ۲۱ روزه خود باقی ماند و در مجموع بیش از ۲ درصد رشد هفتگی را تجربه کرد.

در بازار معاملات آتی آمریکا نیز هر اونس طلا برای تحویل در ماه اوت با افزایش ۱.۵ درصدی، در سطح ۴۱۸۶ دلار و ۸۰ سنت بسته شد.

تاثیر آمار اشتغال آمریکا بر بازار

داده‌های منتشرشده در روز پنجشنبه نشان داد اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا در ماه ژوئن تنها ۵۷ هزار شغل افزایش یافته است؛ رقمی که فاصله قابل‌توجهی با پیش‌بینی ۱۱۰ هزار شغل اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز دارد.

هان تان، تحلیلگر ارشد بازار در صرافی Bybit، با اشاره به واکنش بازار اظهار کرد که رشد قیمت طلا ناشی از کاهش محسوس اشتغال‌زایی در آمریکا بوده و این واکنش با توجه به تعدیل انتظارات بازار درباره سیاست پولی آمریکا، قابل توجیه به نظر می‌رسد.

کاهش انتظارات برای افزایش نرخ بهره

بر اساس داده‌های ابزار «دیده‌بان فدرال» شرکت CME، احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در ماه سپتامبر از حدود ۶۶ درصد به ۵۴ درصد کاهش یافته است.

کاهش انتظارات برای افزایش نرخ بهره معمولاً از بازار طلا حمایت می‌کند؛ زیرا نرخ‌های بهره پایین‌تر، هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون بازده مانند طلا را کاهش می‌دهد و می‌تواند جذابیت این فلز ارزشمند را افزایش دهد.

همزمان، دلار آمریکا پس از انتشار آمار اشتغال، بیشترین افت هفتگی خود از ماه آوریل را تجربه کرد. کاهش ارزش دلار نیز موجب می‌شود خرید طلا برای دارندگان سایر ارزها مقرون‌به‌صرفه‌تر شود و از قیمت این فلز گرانبها حمایت کند.

افزایش ذخایر طلای بانک‌های مرکزی

داده‌های منتشرشده از سوی شورای جهانی طلا نشان می‌دهد بانک‌های مرکزی جهان در ماه مه، مجموعاً ۴۱ تن طلا به ذخایر خود اضافه کرده‌اند؛ موضوعی که همچنان از تقاضای رسمی برای این فلز ارزشمند حکایت دارد.

در بازار فیزیکی نیز شرایط متفاوت بود؛ به‌طوری که افزایش قیمت‌ها باعث کاهش تقاضای خرید طلا در هند شد، اما در مقابل، میزان استقبال از خرید این فلز در بازار چین اندکی افزایش یافت.

وضعیت سایر فلزات گرانبها

در معاملات روز جمعه، سایر فلزات گرانبها نیز عملکرد مثبتی داشتند. بهای هر اونس نقره با رشد ۱.۹ درصدی به ۶۲ دلار و ۱۹ سنت رسید. همچنین هر اونس پلاتین با افزایش ۲.۳ درصدی، ۱۶۵۳ دلار و ۳۰ سنت معامله شد و هر اونس پالادیوم نیز با رشد ۰.۸ درصدی به ۱۲۷۸ دلار و ۳۶ سنت رسید.

هر سه فلز ارزشمند در پایان هفته، رشد هفتگی را به ثبت رساندند.

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است.