بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، حجم معاملات انجام شده در سامانه ارز تجاری از آغاز فعالیت تا تاریخ ۲۵ آذر شامل ۳۶۳ میلیون درهم، ۶۱ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو میباشد.
به گزارش بنکر (Banker)، در خصوص تأمین ارز واردات از ابتدای سال جاری تا ۲۶ آذر، مجموعاً ۵۰ میلیارد و ۶۰۸ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.
در این دوره، ۱۰ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و دارو، ۳۸ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار برای کالاهای تجاری، و ۱ میلیارد دلار و ۳۸ میلیون دلار برای خدمات تأمین ارز صورت گرفته است.
در مجموع ۴۹۱ معامله بهوسیله ۹۷۹ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) در این دوره انجام شده است.
همچنین ۲۳۹ بازرگان از طریق کارگزاران یا بانکهای عامل به انجام معاملات خود در این سامانه پرداختهاند و تا کنون ۲۱ بانک به عنوان کارگزار در ثبت سفارش و معاملات فعال بودهاند.
به طور ویژه، بانک مرکزی ۸ میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی (همچون گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی) و ۲ میلیارد و ۲۱۲ میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تأمین نموده است.
مجموعاً ۱۰ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان به منظور حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت مناسب تأمین شده است.
از ابتدای سال جاری، میزان کل تأمین ارز صنایع به ۳۸ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار رسیده است. جزئیات تأمین ارز برای گروههای صنعتی مختلف شامل: «صنایع حمل و نقل و خودرو» ۶ میلیارد و ۹۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۴ میلیارد و ۷۰۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۴ میلیارد و ۲۵۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» ۴ میلیارد و ۸۲ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۴ میلیارد و ۶۷ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» ۱ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱۳ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار تا روز ۲۶ آذر سال جاری میباشد.
نرخهای توافقی در سامانه نیما در تاریخ ۲۶ آذر ۱۴۰۳ نشاندهنده مبادله دلار با نرخ ۶۱ هزار و ۲۸۹ تومان، یورو با نرخ ۶۴ هزار و ۳۶۲ تومان و درهم با نرخ ۱۶ هزار و ۶۸۸ تومان بوده است.