در حالی که مسعود پزشکیان در دوران کاندیداتوری خود وعده داده بود که از افزایش نرخ بنزین خودداری خواهد کرد، در هفتههای اخیر این احتمال مطرح شده که دولت ممکن است این وعده را زیر پا بگذارد.
به گزارش بنکر (Banker)، علی قنبری، معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی، هشدار میدهد که در شرایط غیررقابتی اقتصاد، اقدام به افزایش قیمتها برای کنترل ناترازیها به نتیجهای مطلوب نخواهد رسید و تنها هزینههایی سنگین به معیشت مردم تحمیل میکند.
قنبری معتقد است که این موضوع به جهشهای نگرانکننده قیمتی در کشور منجر خواهد شد.
نمایندگان از تصویب افزایش قیمت بنزین خودداری می کنند
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نسبت به این موضوع روشنسازی کرد و گفت که نمایندگان مجلس به افزایش قیمت بنزین رأی نخواهند داد و در صورت اقدام دولت در این زمینه، موضوع باید به سران قوا ارجاع داده شود. با این حال، ناترازی انرژی همچنان به عنوان چالشی جدی برای اقتصاد ایران باقی مانده است.
قنبری به ناترازیهای مالی و بودجهای اشاره میکند که خود را در کسریهای قابل توجه بودجه نشان میدهد و میگوید که این مسائل به شدت بر نرخ تورم تأثیر میگذارند.
رفع مشکلات اقتصادی از طریق افزایش قیمتها نادرست است
وی همچنین تأکید میکند که انتظار حل مشکلات اقتصادی از طریق افزایش قیمتها یک تصور خام است و در گذشته نیز هر بار که قیمت بنزین افزایش یافته، ناترازیها نهتنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافتهاند.
قنبری در تبیین چرایی بیاثر بودن ابزارهای قیمتی در حل ناترازی انرژی تصریح میکند که این ابزارها تنها در اقتصادهای رقابتی کارایی دارند و در بازار ناکارآمد ایران فاقد اثرگذاری مثبت هستند.
او معتقد است که دولتها در شرایط بحرانی باید مداخله کنند و صرفاً به افزایش قیمتها اکتفا نکنند، زیرا این اقدام به زیان اقشار آسیبپذیر خواهد بود.
این کارشناسان اگه کارشناس هستند به جای نگرانی راه کار بدهند
مگه ادعا نمی کنند کارشناسند
قمبرک زدن و نق زدن که هنر نیست
در دولتهای گذشته گران شد چه اتفاقی افتاد
مگه تازگی داره
سلام زمان جنگ سهمیه ۲۰لیتربودمردم هم راضی بودنداکنون ۶۰و۱۰۰است ناراضی اندهمان ۶۰ لیترکافی است به شرط ان که مسیردوچرخه دردوطرف خیابان احداث شودوپارک ماشین صاحب مغاره ازبین برودوپارکدوبل مشتریش نباشددولتهاکم توانندخسارتش راملت میدهدتاسایپاوایران خودروسرپاباشد
آنچه ناترازی در سوخت را رقم زده است مصرف روزمره مردم نیست بلکه قاچاق میلیون میلیون لیتری است . سهمیه بنزین را مناسب کنید و با ۶۰ لیتر ۱۵۰۰ تومانی و حداقل ۱۲۰ لیتر ۳۰۰۰ تومانی و سقف نگهداری تا ۵۰۰ لیتر جهت مسافرت برسانید و بعد مصرف بیشتر را بر اساس دلار آزاد کنونی بفروش برسانید تا از قاچاق سوخت جلوگیری شود .در ضمن امنیت کارت سوخت را در جهت عدم امکان جعل بالا ببرید. یا حق
سخن گفتن با نمایندگان مجلس با من! شما (دولت) از اختیارات خود استفاده و افزایش قیمت بنزین را اعمال کنید. ارزان فروشی بنزین به نام قشر کم درآمد است و به کام قشر پر درآمد.ارزان فروشی سوخت نتیجه اشتباه محاسباتی مزمن است که در اذهان باقی مانده .