سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ۱۳:۵۸

شرط حباب شکنی در بازار خودرو

آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن قطعه‌سازان همگن کشور، با تأکید بر این‌که با افزایش تولید و پاسخگویی به نیاز واقعی خودرو در جامعه، قیمت‌ها به تعادل خواهند رسید، اعلام کرد: به زودی شاهد واقعی شدن تقاضا و شکستن حباب کاذب قیمت خودرو خواهیم بود.

به گزارش بنکر (Banker)،وی خاطرنشان کرد: زنجیره تأمین خودروسازی کشور شامل قطعه‌سازان رده یک و دو و تولیدکنندگان مواد اولیه، ظرفیت تأمین سالانه بیش از دو میلیون دستگاه خودرو را داراست، اما متأسفانه بخش زیادی از این ظرفیت بلااستفاده مانده است.

محبی‌نژاد، دلیل اصلی عدم استفاده از این ظرفیت را کمبود شدید نقدینگی و عدم اصلاح قیمت قطعه‌سازان عنوان کرد و افزود: مشکلاتی نظیر کمبود ارز و ترخیص کالا از گمرک نیز وجود دارد، که خوشبختانه در حال حل شدن است.

او همچنین تصریح کرد: عزم جدی بر تأمین منابع تولید شامل مواد اولیه و ارز وجود دارد؛ ولی حتی با وجود مواد اولیه، نقدینگی کافی و صرفه اقتصادی تولید نیز باید تأمین شود که اخیراً شاهد پیشرفت‌هایی در این زمینه هستیم.

نزدیک‌ترشدن قیمت بازار به قیمت کارخانه

دبیر انجمن قطعه‌سازان همگن کشور اظهار کرد: سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران صنعت خودرو به این نتیجه رسیده‌اند که قیمت‌های کارخانه باید تعدیل شود تا قیمت‌های کاذب بازار که به طور غیرمنطقی افزایش یافته، با افزایش تولید و عرضه بشکند و قیمت بازار به قیمت کارخانه نزدیک شود. ما معتقدیم با افزایش تولید و پاسخگویی به نیاز واقعی جامعه، قیمت به تعادل رسیده و التهاب بازار کاهش خواهد یافت.

پرداخت بدهی‌های معوقه قطعه‌سازان

محبی‌نژاد همچنین از تلاش‌های انجام شده برای پرداخت بدهی‌های معوقه قطعه‌سازان خبر داد و گفت: در جلساتی با خودروسازان و مقامات وزارت صمت، عزم جدی برای پرداخت این بدهی‌ها اعلام شده است. در صورت تحقق این امر، امکان تأمین مواد اولیه و افزایش تیراژ تولید وجود خواهد داشت که منجر به حذف تقاضای کاذب از بازار خواهد شد.

او امیدوار است با استمرار این روند و اجرای تصمیمات، شاهد رشد کمی و کیفی تولید خودرو باشیم و مردم بتوانند خودروی دلخواه خود را با قیمت مناسب از کارخانه تهیه کنند.


دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت