به گزارش بنکر (Banker)، حسن روحانی رئیسجمهوری از بازگشت ۵/ ۲ میلیارد دلار ارز از سوی صادرکنندگان طی ۱۰ روز گذشته خبر داد. او روز گذشته در جلسه هیاتدولت با بیان اینکه همه شرکتهای ما بهویژه شرکتهای مهم و بزرگ و آنهایی که ارز ما را تامین میکنند، فعال هستند، گفت: در ۱۰ روز گذشته صادرکنندگان و شرکتهای مقید که عمدتا فولاد و پتروشیمیها هستند، ۵/ ۲ میلیارد دلار ارز را پس دادهاند و بسیاری از آنها ارز را به درستی به سامانه نیما بازمیگردانند. البته اقلیتی هم هستند که متخلف بوده که باید براساس قانون با آنها برخورد شود.
خبر دوم به موضوع FATF برمیگردد.
وزیر دارایی کانادا دستورالعمل جدیدی را به بانکها موسسات مالی درباره کنترل مراودات مالی با ایران صادر کرد. طبق این دستورالعمل جدید انتظار میرود موسسات مالی کانادا از این پس کنترل بیشتری بر انتقال پول بین کانادا و ایران اعمال کنند.
اما در مورد آخرین وضعیت بازار ارز دنیای اقتصاد نوشته است: دلار در روزهای اخیر عمدتا در کانال ۲۳ هزار تومان نوسانات محدودی را در مقایسه با گذشته انجام داده است و دیروز نیز عمدتا در بین دو محدوده ۲۳ هزار و ۲۰۰ تا ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان جابهجا شد. هر چقدر بازارساز بتواند دامنه نوسانات دلار را کاهش دهد، نوسانگیران از روند بازار خستهتر خواهند شد و خستگی آنها، کمکم زمینههای تعدیل قیمت را هم رقم خواهد زد. در کنار این، حفظ محدوده ۲۳هزار و ۵۰۰ تومانی، کمکم خریداران را از رشد بیشتر قیمت میتواند ناامید کند.
در این میان اصرار بر ریزشهای پردامنه جز هیجانیتر کردن بازار و کمک به سفتهبازان برای خرید در قیمتهای پایینتر ارمغان دیگری به همراه نخواهد داشت.
یکی از عواملی که میتواند بازار ارز را نوسانی کند، صعود نرخ حواله درهم است. بازار کشور همسایه البته به دلیل تعطیلات عید قربان چند روزی فعال نخواهد بود و شاید همین مسئله فرصت مناسبی برای بازارساز باشد که قیمتها را در بازار داخلی در کانال مورد نظر خود قرار دهد و تلاشهای خود برای تامین تقاضاهای حوالهای در هفته بعد را سرعت ببخشد. در هر صورت بسیاری از فعالان باور دارند که نرخ حواله درهم یکی از مهمترین متغیرهای اثرگذار در تعیین جهت قیمت دلار است.
یکی دیگر از اتفاقات جالب روز گذشته ثابت ماندن قیمت دلار بر تابلوی صرافیهای منتخب بازارساز بود. آنها مانند روز سهشنبه، قیمت فروش دلار خود را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کردند. برخی فعالان اعتقاد دارند که چنین اقدامی منجر به ورود تقاضای آربیتراژی به بازار میشود.
این در حالی است که عده زیادی هم عنوان میکنند ارز با این قیمت توسط صرافیهای زیادی ارائه نمیشود و هر فرد هم در طول سال تنها میتواند به اندازه ۲ هزار و ۲۰۰ دلار با قیمت این صرافیها خرید خود را صورت دهد. در واقع اگر شما ۲ هزار و ۲۰۰ دلار قبل تر در امسال از این صرافیها ارز خریداری کرده باشید و حالا بار دیگر قصد خرید ارز دارید، باید به سوی بازار آزاد قدم بردارید.