به گزارش بنکر (Banker)، به نقل از وال استریت ، تا تاریخ ژانویه ۲۰۲۰، کشورهای جهان از ۳۴.۷۰۰ تن ذخیره طلایی برخوردار هستند. کشورها از این ذخایر طلا برای تثبیت واحد ارزی خود در برابر تورم به ویژه در زمان بحران های بزرگ مانند آنچه بر سر اقتصاد جهان در اثر شیوع ویروس کرونا آمده، استفاده می کنند.
با این حال، کشورهای زیادی از ذخایر فراوان طلا برخودار نیستند. در حقیقت، بیش از ۸۰٪ ذخایر طلای ملی جهان توسط بانک های مرکزی و وزارتخانه های دارایی فقط ۲۵ کشور نگهداری می شود. برای تعیین کشورهایی که کنترل کننده طلای جهان هستند به بررسی اطلاعات موجود درباره ذخایر طلای هر کشور (با واحد شمارش تن یا تنمتریک) مورخ ژانویه ۲۰۲۰ از منبع شورای طلای جهان پرداختیم. اطلاعات مربوط به طلا به عنوان سهمی از کل ذخایر ارزی کشور نیز از WGC (شورای طلای جهان) گرفته شده است.
اکثر کشورهای نام برده شده در لیست ذیل(و نه همه آنها) جزو ثروتمندترین کشورهای روی کره زمین هستند چرا که توانایی خرید مقادیر قابل توجهی از ذخایر طلا در جهان را دارند. اینها ۲۵ کشور ثروتمند در دنیا هستند.
در حالی که برخی از کشورها در این لیست با خرید از کشورهای دیگر ذخایر طلا را به دست آورده اند، اکثر آنها که دارای بیشترین ذخایر طلا هستند از جمله چین، ایالات متحده و روسیه، خود کشورهای برتر تولیدکننده طلا محسوب می شوند. چین، بزرگترین تولید کننده طلا در جهان، به تنهایی 14 درصد از تولید جهانی طلا در سال 2016 را به خود اختصاص داده است.
نام این ۲۵ کشور ثروتمند به ترتیب میزان برخورداری از ذخیر طلا به شرح زیر است:
۱/ ایالات متحده با ۸.۱۳۳.۵ تن ذخیره طلا
۲/ آلمان با ۳.۳۶۶.۵ تن
۳/ ایتالیا با ۲.۴۵۱.۸ تن
۴/ فرانسه با ۲.۴۳۶.۰ تن
۵/ روسیه با ۲.۲۷۹.۲ تن
۶/ چین با ۱.۹۴۸.۳ تن
۷/ سوئیس با ۱.۰۴۰.۰ تن
۸/ ژاپن با ۷۶۵.۲ تن
۹/ هند با ۶۳۵.۰ تن
۱۰/ هلند با ۶۱۲.۵ تن
۱۱/ ترکیه با ۴۲۸.۷ تن
۱۲/ تایوان با ۴۲۲.۴تن
۱۳/ قزاقستان با ۳۸۶.۵ تن
۱۴/ پرتغال با ۳۸۲.۵ تن
۱۵/ ازبکستان با ۳۳۳.۷ تن
۱۶/ عربستان سعودی با ۳۲۳.۱ تن
۱۷/ انگلستان با ۳۱۰.۳ تن
۱۸/ لبنان با ۲۸۶.۸ تن
۱۹/ اسپانیا با ۲۸۱.۶ تن
۲۰/ استرالیا با ۲۸۰.۰ تن
۲۱/ لهستان با ۲۲۸.۶ تن
۲۲/ بلژیک با ۲۲۷.۴ تن
۲۳/ فیلیپین با ۱۹۷.۹ تن
۲۴/ الجزایر با ۱۷۶.۳ تن
۲۵/ ونزوئلا با ۱۶۱.۲ تن