به گزارش بنکر (Banker)، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به زبان ساده لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور را بررسی کرده است. در ابتدای این گزارش تاکید شده است که قاعدتا سواد مقدماتی مالی و اقتصادی خاصی برای خواندن این گزارش لازم نیست و مخاطب آن عموم مردم هستند. برخی از اعداد مهمی که در بخش «مقدمه» گزارش مذکور آمده است عبارتند از:
۱- نزدیک به ۰.۰۰۱ درصد (یک از هزار) حسابهای بانکی شخصی بالای یک میلیارد تومان موجودی دارد.
ولی الله سیف رئیس کل سابق بانک مرکزی در سال ۹۵ گفته بود ۴۴۷ میلیون تعداد کل حسابهای بانکی است. از این تعداد ۴۳۹ میلیون مربوط به به اشخاص حقیقی است. با فرض ثابت بودن حسابهای شخصی بالغ بر ۴۳۹ هزار حساب بانکی متعلق به اشخاص حقیقی بالای یک میلیارد تومان موجودی دارند.
۲- حدود ۰.۰۰۳ درصد خودروهای سواری داخل کشور (۳ در دههزار) بنز با سال ساخت بالای ۲۰۱۰ هستند. این رقم برای بالای ۲۰۱۵ به ۷ در صدهزار میرسد.
طبق آمارهای رسمی بالغ بر ۲۱ میلیون خودرو در کشور پلاک شده است که میتوان گفت: حدود ۶۵۰۰ بنز بالای سال ساخت ۲۰۱۰ داریم.
۳- از هر ۱۰۰ سفر خارجی نزدیک به ۸۵ سفر به کشورهای همسایه و منطقه و ۱.۶ سفر به تایلند صورت میگیرد.
۴- شبکه بانکی سالیانه حداقل به طور متوسط ۲.۵ میلیون تومان کمی بیش از ۲۰۰ هزار تومان در ماه به ازای هر نفر ایرانی سود سپرده میدهد.
براساس گزارش بانک مرکزی، ۱۵۳۰ میلیارد تومان سپردههای سرمایهگذاری مدتدار مردم در بانکها تا پایان خردادماه امسال بوده است. اگر سود بانکی را ۱۵ تا ۲۰ درصد درنظر بگیریم، نظام بانکی سالانه حدود ۲۲۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سود به سپرده گذاران پرداخت میکند.
۵- هر کودکی که امسال (۱۳۹۸) در کشور به دنیا خواهد آمد با حداقل ۸ میلیون تومان بدهی عمومی انباشته چشم به جهان خواهد گشود.
۶- شما امسال یک میلیون تومان بدهی بودجهای خواهید داشت.
در ادامه گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آمده است: «این اعداد و محاسبات احتمالا حس مخلوط و گسی در شما ایجاد میکند، برخی از آنها با حس قبلی شما جور درنمیآید، برخی فراتر از انتظار و برخی نیز بیربط به نظر میرسند، اما همه آنها یک نقطه مشترک دارند و آن ارتباط با بودجه کشور است».