بانک ها به لحاظ شاخص های ثبات و سلامت دارای وضعیت های متفاوتی هستند و براساس مقررات پیشبینی شده در بانک مرکزی به بانکهای دارای وضعیت شاخص ثبات و سلامت سالمتر اجازه رشد ترازی بیشتر و به بانکهایی که در وضعیت ناسالمتری فعالیت میکنند، اجازه رشد ترازی کمتری داده میشود.
به گزارش بنکر (Banker)، بانک سینا با توجه به تحولات بنیادی اخیر از رشد درآمدهای عملیاتی تا رشد ارزش داراییهای در دل خود، با اقبال همراه شده و روند صعودی خوبی را در گروه بانکی در پیش گرفته است.
بانک سینا از لحاظ مانده مطالبات غیرجاری نیز در بین بانکهای خصوصی کشور در جایگاه دوم دارنده کمترین میزان مطالبات غیرجاری است که نشان میدهد اقدامات نظارتی و اعتبارسنجی به نحو مطلوبی از سوی همکاران صورت گرفته و قابل تقدیر است.
عملکرد این بانک در بازار سرمایه حاکی از عملکرد بهتری نسبت به میانگین صنعت بانکی است به طوری که قیمت سهام این بانک در پایان سال گذشته نسبت به ابتدای سال از رشد 61 درصدی برخوردار شده در حالی که میانگین رشد صنعت بانکداری در این مدت معادل 12 درصد و رشد شاخص کل 43 درصد بوده است.
قیمت سهام این بانک در 27 تیر 1402 نیز در مقایسه با اول مرداد 1401 از رشد 37 درصدی برخوردار شده در حالی که متوسط رشد صنعت بانکی 28 درصد و رشد شاخص کل 33 درصد بوده است. با این وجود، برنامههای جدیدی با حمایت سهامداران عمده جهت حمایت از سهم در دست تدوین است.
افزایش درآمدها در بانک سینا
بانک سینا در 3 ماهه به مدد رشد قابل توجه 88 درصدی درآمد حاصل از تسهیلاتدهی و سپردهگذاری به درآمد دههزار و 280 میلیاردریالی رسیده است تا عمدتا این رشد سبب افزایش درآمد عملیاتی به میزان 65 درصد شود.
هزینههای مالی بانک صفر و هزینه مطالبات مشکوکالوصول نیز تنها 550 میلیارد ریال بوده که یکی از پایینترین هزینهها را در این زمینه دارد.
بانک سینا درحالی شاهد رشد قابل توجه 144 درصدی سود خالص 3 ماهه میباشد که روند رو به رشد وضعیت عملیاتی این بانک در تیرماه نیز ادامه داشته است.
درآمد تسهیلات اعطایی بانک به بیش از 24 هزار و 600 میلیارد ریال در 4 ماهه افزایش داشته که از این رقم شش هزار و 400 میلیارد ریال آن تنها برای تیرماه بوده است.
همچنین درآمد سپردهگذاری بانک هم با رشد یک هزار و 43 میلیارد ریالی در تیرماه به بیش از چهار هزار میلیارد ریال رسیده است.
درآمد اوراق بدهی در پایان 4 ماهه نخست سال جاری به بیش از سه هزار و 200 میلیارد تومان رسیده اما نکته مهم، درآمد کارمزدی بانک سینا است که در تیرماه با شناسایی رقم هزار و 300 میلیارد ریال، جمع این درآمدها را به بیش از سه هزار و 270 میلیارد ریال رسانده است.
بانک سینا در 3 ماه ابتدای سال 1402 به جمع درآمد 25 هزار و 330 میلیارد ریال رسیده و این در حالی است که در تیرماه، این درآمدها به بیش از ده هزار میلیارد تومان بالغ شده که حاکی از تحولات اساسی در درآمدزایی این بانک است.
پیشبینی سودآوری تا پایان سالجاری
در سال گذشته حدود هفتهزار میلیارد ریال سود محقق شد. در طرح راهبردی بانک، یک طرح مالی سهساله به عنوان برآیند اجرای برنامههای بهبود عملکرد تدوین و دستاوردهای مورد انتظار در هر سال احصا شده است.
مطابق طرح راهبردی بانک، در پایان سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۴هزار میلیارد ریال سود برآورد شده است.
در اثر اجرای راهبردهای بانک و استفاده از مدلهای نوین و پیچیده کسبو کار، این مبلغ سود قابل دستیابی خواهد بود.
اقدامات انجام شده در خصوص سهامداری
این بانک در این خصوص دو اقدام عمده انجام داده است:
نخست در راستای اجرای بخشنامههای ابلاغی بانک مرکزی در خصوص رعایت حدود و ضوابط تملک سهام بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی، اصلاح مالکیت سهامدار عمده و فروش مازاد سهام در دستور کار قرار گرفته است.
در این راستا سهام مازاد مالک واحد یعنی بنیاد مستضعفان و شرکتهای تابعه به صندوق توسعه ملی واگذار شد.
در بعد دیگر، با هدف افزایش حدود بانک از جمله ذینفع واحد، برنامه افزایش سرمایه بانک در دستور کار قرار گرفته است که در سال ۱۴۰۲ انجام خواهد شد.
همچنین ایجاد خط کسبوکار بانکداری اختصاصی با هدف شناسایی و تامین نیازهای سهامداران عمده بانک راهاندازی شده است.