محمد هاشمی گفت: پیشبینیها حاکی از آن است که ممکن است تا شب عید نرخ ارز به ۱۱۰ هزار تومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد. این شرایط نشاندهنده یک ناپایداری در اقتصاد است که نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف است.
به گزارش بنکر (Banker)، محمد هاشمی در گفتوگویی با بیان اینکه شیوههای مدیریتی پزشکیان میتواند مبنای یک حکمرانی موفق باشد، گفت: متأسفانه مشاهده میشود که در همین روشهایی که پیشنهاد دادهاند، عدهای کارشکنی میکنند.
تاحدیکه حتی موضوع استیضاح برخی وزرا را مطرح کردهاند. این امر نشان میدهد که در کشور، گروههایی وجود دارند که از وضعیت آشفته و ایجاد تنش سود میبرند.
او در ادامه عنوان کرد: مخالفان سیاستهای ایشان، امروز بیش از زمان آقای هاشمی فعال هستند.
در زمان ریاستجمهوری آقای هاشمی، صداوسیما به طور علنی علیه دولت برنامهای نمیساخت، اما امروز این رسانه تنشهایی ایجاد میکند و حتی در برخی مواقع، دولت را به چالش میکشد.
وی افزود: تفکری که به آیتالله مصباح نسبت داده میشود، امروز در برخی جریانها برجسته شده است، اما متأسفانه برخی افراد، این تفکر را به شکل نادرستی به کار میگیرند.
به عنوان نمونه، در موضوعاتی مانند FATF یا لایحه حجاب و عفاف، شاهد اعمال سلیقههایی هستیم که از دیدگاه بسیاری، با شرایط واقعی امربهمعروف و نهیازمنکر در اسلام هماهنگ نیستند.
محمد هاشمی گفت: در زمان آقای هاشمی، بسیاری از این مسائل یا وجود نداشتند یا در سطح پایینتری مطرح میشدند.
دوران سازندگی با همراهی نسبی گروهها آغاز شد، اما بهتدریج و بهویژه در دوره دوم ریاستجمهوری آقای هاشمی، اختلافات نمایان شدند.
برای نمونه، با تشکیل جبهه مشارکت و رفتارهای خاص این گروه در مجلس ششم، تنشها افزایش یافتند.
امروز، باوجود تمام فشارها و مخالفتها، رهبری از دولت پزشکیان حمایت کردهاند.
ایشان باید با چالشهای مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، مسائل سیاسی منطقهای، و بحرانهای بینالمللی مقابله کنند.
از جمله این بحرانها، جنایات اسرائیل در فلسطین است. این اقدامات که در سالهای اخیر شدت یافتهاند، تأثیرات مخربی بر منطقه گذاشتهاند.
پس از خروج ترامپ از برجام، برخی جریانهای داخلی با رفتارهایی مشابه، به مشکلات کشور دامن زدند
محمد هاشمی گفت: یکی از دستاوردهای مهم در دوران اخیر، موضوع برجام بود. اما پس از خروج ترامپ از برجام و اقدامات او برای لغو توافق، شرایط تغییر کرد.
متأسفانه، جریانهایی در داخل کشور نیز همزمان با اقدامات ترامپ، رویکردهایی مشابه او اتخاذ کردند؛ برای مثال، در مجلس رفتارهایی مشاهده شد که با اقدامات ترامپ همسو به نظر میرسید.
امام خمینی (ره) گفتند چرا به مردم توهین میکنید؟ ما با دولت آمریکا مشکل داریم، نه مردمش
هاشمی با انتقاد از شرایط اقتصادی عنوان کرد: در شرایط کنونی، مسائل اقتصادی بهشدت پیچیده و چالشبرانگیز شده است.
پیشبینیها حاکی از آن است که ممکن است تا شب عید نرخ ارز به ۱۱۰ هزار تومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد.
این شرایط نشاندهنده یک ناپایداری در اقتصاد است که نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف است.
او اضافه کرد: بهعنوان نمونه، اگر تعامل سازندهای با آمریکا شکل گیرد، احتمال کاهش نرخ ارز وجود دارد.
اما در حال حاضر، اختلافات و تنشها در سطح بینالمللی، همچون مسائل مرتبط با روسیه و سایر کشورها، اقتصاد را تحتتأثیر قرار داده است.
این در حالی است که در زمان پیروزی انقلاب، سیاست «نه شرقی، نه غربی» بهعنوان یک اصل مطرح شد.
امام خمینی (ره) بر این موضوع تأکید داشتند سران کشور تصمیم گرفته بودند که صدا و سیما شعار «مرگ بر شوروی» را حذف گند.
امام که متوجه این موضوع شدند من را صدا کردند و فرمودند موضوع چیست؟
من پرسیدم و به ایشان اطلاع دادم. ایشان فرمودند که یا هر دو شعار را بگذارید، یا هیچکدام. یا مرگ بر شوروی هم باشد یا هر دو حذف شود.
مثلاً سپاه پرچم آمریکا را بر روی زمین نقاشی کرده بود تا هنگام رژه نیروها زیر پای آنان مشخص باشد.
امام فرمودند که پرچم متعلق به مردم آمریکاست. شما چرا به مردم توهین میکنید؟ ما با مردم آمریکا طرف حساب نیستیم و با دولت آنان مواجه هستیم.
در پایان تاکید کرد: به طور کلی، حل مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور نیازمند همکاری و همدلی میان نهادهای مختلف است.
تصمیماتی که با تأیید مقام معظم رهبری اتخاذ میشود، همچون اقدامات مجمع تشخیص مصلحت نظام، میتواند نقش مؤثری در این مسیر ایفا کند.
اما در نهایت، راهحلها باید با درنظرگرفتن منافع ملی و شرایط کنونی کشور اجرایی شوند.
وقتی مشکل مردم جدی شد حالا با دلار بالا یا پایین دیگر مثل شاه باید به فکر رفتن بود و دیگر کار از کار گذشته و راه بازگشتی نیست.
سلام در اصل ریال ایران باید 300هزارتومان برسد با توجه به این منابع و موقعیت جغرافیایی وصنعت گران وعلما ودانشمندان و مردم ایثار گر و رهبر جانباز ورییس جمهور های سیاست مدار. و با توکل به خدا ما میتوانیم
دلار را مردم کنار بگذارند مگر ما در امریکا زندگی میکنیم که قیمتها با دلار مقایسه میشود اینجا ایران است در امد اکثر مردم ریال چرا به ملت خودتون دارید ظلم میکنید به پول کشور خودتون ارزش قائل بشوید این رویه درستی نیست که در کشور رواج پیدا کرده
آقا امیر سنت فکر کنم کم باشد، دلار یک ارز جهانی است و ما هنوز خودکفا نشده ایم ، فقط حرفش را دهها سال است میزنیم ، همه کشورها حتی آنها که پیشرفته هستند مثل ژاپن به ارزهای دیگر برای تبادلات نیاز دارند چون یا مثل آنها منابع ندارند یا مثل ما هیچی ندارند نه علم و نه منابع تولید
فراموش کردید که ما یک کشور صنعتی و توسعه یافته نیستیم ؟ ما یک کشور مصرف کننده هستیم و با ریال که نمیتوانیم از دنیا خرید کنیم .
با آمدن ترامپ دلار بالا میره طلا پایین میاد مگه دوره اول ریاستشوندیدید
البته این هم یک دلیله ولی دلیل مهمترش وضعیت اقتصادی کشور است
این هاشمی ها کی از این ملت دست برمی دارند .دلار گران بشه کی سود می بره فولاد سازان پتروشیمی خودروسازان و ….
خوب توقیفی، اگر صنعت سود ببرد که در میان مدت به نفع اقتصاد و کشور و مردم است و به رفع بیکاری هم کمک میکند، پس دلار ارزانتر تر باشد و از تورم متوسط کمتر باشد بهتر است! ، این به سود کیست وارد کنندگان از ما بهترون که با ارز ارزان واردات کنند و گران بفروشند و سود کلان بی زحمت ببرند و نه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات ، غیر از این است ، شما کشوری مصرف کننده و ضعیف و محتاج به واردات میخواهید یا تولیدکننده و صادرکننده …
البته عده ای سوداگر دلار میخواهند واقعیات را بپوشانند و مردم را در اغفال فروببرند. و از واقعیت دور کنند تا فرصت خرید پیدا کنند، دلیل آوردن بیهوده است خودشان هم میدانند اوضاع اقتصادی چیست!
کشورهایی که تورم کم دارند یا منفی است بدلیل ندادن سود به سپرده های سرمایه گذاران داخلی و خارجی است چون سرمایه گذار را وادار به سرمایه گذاری در شرکتها و بورس میکند و نیازی به تحمیل هزینه سود سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیست پس التزام بانکها به پرداخت سود سپرده گذاری را بسیار کاهش میدهد در نتیجه نقدینگی کاهش می یابد، و در ضمن سود پرداخت وام ها کم شده واین راهبرد عملی کاهش تورم در یک کشور است ولی در ایران چون بانکها نمیتوانند به سپرده های سرمایه داران و سرمایه گذاران سود معدل وام پرداخت کنند، راه بسیار خطرناکی به نام خلق پول جهت توزیع سود سپرده های بانکی ایجاد میکنند و برای تامین و تراز بانکی از ایجاد تعرفه های ارزی استفاده میکنند که منجر به بالا رفتن نرخ ارز در مقابل پول کشور میشود و همه این گرفتاریها را گردن تحریم و….. میاندازند
عیب کار شما این است که یک جنبه کار را میگیرید و بقیه را ول میکنید آخر مگر بورس و صندوقهای سرمایهگذاری ما مثل کشورهای پیشرفته است که بانکها سود ندهند و مردم بروند سرمایه در بورس بگذارند من خودم بورس هم زیاد کار کرده ام و سود هم برده ام ولی فوقش نسبت به تورم یا عقب نبوده ام یا کمتر عقب بوده ام، بانکها کار خودشان را باید درست انجام دهند و هم بورس و هم صنعت تا اینها که میگویید درست در بیاید که اینجا هیچکدام نیست ، بانکهای اینجا سود کم برای فریب آدمهای بدبخت و نادان میدهند تا با پولهایشان کار دلالی کنند و تورم ایجاد کنند و خودشان سود ببرند
آفرین، چه مذاکرات بشود یا نشود دلار چون بخاطر تحریم و تبلیغات ارزان نگهداشته شده ، گرانتر خواهد شد ، اگر مذاکره بشود اول دو یا سه هزار تومان کاهش دارد که فرصت خرید است و بعد چون خیال رفع تحریمها و مصرف دلار خطور میکند، دلار بالا می از ۳۰۰ تومان که نرخ واقعی فعلی آن است بالاتر میرود مثلا ۵۰۰ تومان تا کمتر از یکسال میرسد ولی اگر مذاکره هم نشود به کندی بالا میرود مثلا تا یک سال دیگر به ۵۰۰ تومان میرسد
گرانی دلار مساوی فرو پاشی اقتصادی مساوی فقیرتر شدن مردم مساوی افزایش فاصله طبقاتی و در نهایت مرگ تدریجی….؟
دلار بالا نمی رود مردم نگران نکنید تاعید دلارمیاد ۵۰ الی۴۰تومن .شوک ناگهانی نباید وارد کرد هرچیزی نم نم بالابره مردم هم می پذیرند اگر دلار ارام ارام تا ۵۰۰تومن هم بره برا مردم مهم نیست فقط یواش یواش نرم نرم مثل مالش دادن به این صورت مردم احساس راحتی هم میکنن به این صورت دلاریک میلیون هم هیچ خطری نداره
خودش دلار خریده میخاد ببره بالا پدر نامرد
دلار چندانی نخریدم و پول هم ندارم که بخرم ولی از واقعیت اقتصادی و بحران پیش رو میگویم خوشخیالهایی که خوشخیالی سالهاست کار دستتان داده!
فراش، بجای بی ادبی کمی فکر کن برای شما جوانان خوب است اول فکر کنید بعد حرف بزنید نه اول توهین کنید بعد فکر هم نکنید!
رسانه های دوزاری مثل شما که کارشون آشوب کردن بازار هست و از طریق دلال بازی به دنبال در آمد هستند وضع همینه.ببین فلک زده مردم همین طور هم کمرشون شکسته و آشفته شدن اوضاع باعث میشه ملت امثال شما رو زنده زنده بخورند
البته عقل خیلیها از جمله اقتصاد دان نماها هم به اندازه شماست ، تورم چیز جداگانه ای است تورم قیمت همه چیز از جمله ارز را تغییر میدهد نه قیمت ارز تورم را تغییر دهد، از آنجاکه قیمت دلار یک پنجم تورم متوسط افزایش یافته ، پس اگر تورم به قیمت دلار است چرا تورم از دلار جلو زده؟! این که شما میگویید توهمی است که عده ای سودجو بوجود آورده اند که ارز عده ای را مفت بخرند و گرانتر بخودشان بعداً بفروشند و سود کنند ، و عده ای که در پی واردات ارزان و
و گران فروشی هستند که سود بیشتری ببرند، و نیز به قیمت نابودی اقتصاد و صادرات محصولات باکیفیت هم تمام میشود چون با ارزانی دلار ، تولید و صادرات صرف نمیکند و کارخانجات ورشکسته میشوند و ارزآوری متوقف میشود ، و نتیجه آن بیکاری و فقط همانطور که گفتم سوداگری است.( کمی تفکر)