نرخ‌های صبحگاهی بازار ارز و طلا و سکه در ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

|
مطالعه ۳ دقیقه

بازار ارز و طلا امروز در حالی آغاز می‌شود که ریال همچنان تحت فشار است و دلار در محدوده‌های تاریخی خود نوسان می‌کند.

به گزارش بنکر، بازار ۲۳ شهریور در شرایطی آغاز می‌شود که ریسک ارز همچنان بالاست. ریال در برابر دلار به سطوح تاریخی ضعیفی رسیده است. در چنین شرایطی، حتی اگر اونس جهانی طلا وارد فاز اصلاحی شود، افت شدید طلای داخلی بدون کاهش قابل توجه نرخ دلار دشوار خواهد بود.

از طرف دیگر، اگر فشار سیاسی و ارزی افزایش پیدا کند، دلار می‌تواند به عنوان موتور اصلی رشد طلا و سکه عمل کند. بنابراین در کوتاه‌مدت، جهت دلار برای بازار طلای ایران اهمیت بیشتری از نوسان چند ده دلاری اونس جهانی خواهد داشت.

پیش‌بینی پایه برای ۲۳ شهریور، بازاری پرنوسان است. دلار متمایل به صعود، طلای داخلی مقاوم در برابر افت و سکه‌ای با نوسان بیشتر دیده می‌شود. این پیش‌بینی سناریویی است. با توجه به سرعت تغییرات سیاسی و ارزی، نمی‌توان آن را قیمت قطعی معاملات دانست.

قیمت صبح بازار ارز

• دلار: ۲,۲۸۶,۰۰۰ ریال
• یورو: ۲,۶۶۴,۴۰۰ ریال
• درهم امارات: ۶۲۸,۴۰۰ ریال
• پوند انگلیس: ۳,۰۹۷,۸۰۰ ریال
• لیر ترکیه: ۴۸,۲۵۰ ریال
• یوان چین: ۳۴۴,۳۰۰ ریال
• ین ژاپن (۱۰۰ ین): ۱,۵۰۹,۵۰۰ ریال
• دلار کانادا: ۱,۶۵۲,۴۰۰ ریال
• دلار استرالیا: ۱,۶۴۹,۰۰۰ ریال
• دینار عراق: ۱,۴۵۷ ریال

طلای داخلی

در بازار ایران، قیمت طلا تنها تابع اونس جهانی نیست. نرخ دلار وزن بسیار بالایی در تعیین قیمت ریالی آن دارد. به همین دلیل حتی اگر اونس جهانی در یک روز ثابت بماند، افزایش دلار می‌تواند طلای داخلی را گران کند.

این رابطه در شرایط فعلی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. از یک طرف، قیمت جهانی طلا همچنان بالاست. از طرف دیگر، ریال در برابر دلار تحت فشار قرار دارد. در نتیجه برای ۲۳ شهریور، سناریوی غالب برای طلای داخلی ثبات در سطوح بالا همراه با نوسان صعودی است.

قیمت صبح بازار طلا و سکه

• انس طلا: ۴,۳۳۰.۸۳ دلار
• طلای ۱۸ عیار / ۷۵۰: ۲۳۴,۷۶۸,۰۰۰ ریال
• طلای ۲۴ عیار: ۳۱۳,۰۲۱,۰۰۰ ریال
• طلای ۱۸ عیار / ۷۴۰: ۲۳۱,۶۳۸,۰۰۰ ریال
• طلای دست دوم: ۲۳۱,۶۳۸,۱۰۰ ریال
• مثقال طلا: ۱,۰۱۷,۰۳۰,۰۰۰ ریال
• آبشده نقدی: ۱,۰۱۴,۵۴۰,۰۰۰ ریال

بازار سکه

• سکه امامی تک فروشی: ۲,۳۷۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
• سکه بهار آزادی تک فروشی: ۲,۳۲۶,۱۰۰,۰۰۰ ریال
• نیم سکه تک فروشی: ۱,۲۰۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال
• ربع سکه تک فروشی: ۶۳۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال
• سکه گرمی تک فروشی: ۳۳۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال

در صورتی که دلار بالای محدوده ۲۳۰ هزار تومان تثبیت شود و اونس جهانی نیز بالای ۴۳۰۰ دلار باقی بماند، احتمال افت جدی طلای داخلی در کوتاه‌مدت کاهش پیدا می‌کند.

سکه امامی می‌تواند در ۲۳ شهریور نوسان بیشتری نسبت به طلای خام داشته باشد. زیرا علاوه بر ارزش طلای موجود در آن، تحت تأثیر نرخ دلار، انتظارات معامله‌گران و حباب سکه قرار دارد.

اگر دلار در روز دوشنبه صعودی شود، سکه می‌تواند حتی سریع‌تر از طلای ۱۸ عیار واکنش نشان دهد. در مقابل، انتشار یک خبر سیاسی مثبت ممکن است ابتدا حباب سکه را تحت فشار قرار دهد. در این صورت، سکه بیشتر از طلای خام افت می‌کند.

سناریوی پایه برای ۲۳ شهریور، نوسان سکه در سطوح بالا با ریسک بیشتر نسبت به طلاست.

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است.