سعید لیلاز گفت: من به شدت مخالفم که سالیانه ۵۰ درصد رشد نقدینگی داشته باشید و قیمت بنزین آزاد شود. جلوی رشد نقدینگی را بگیرید مرگ بر کسی که بگوید قیمت بنزین باید گران شود.
به گزارش بنکر (Banker)، سعید لیلاز در برنامه تلویزیونی «شیوه» در شبکه چهار سیما با موضوع حکمرانی اقتصادی شرکت کرد.
بخشهای مهم اظهارات او را در ادامه میخوانید:
مساله اصلی در بیرون از اقتصاد است که ما به آن اقتصاد سیاسی میگوییم. طی سه تا چهار هزار سال اخیر ایران را با توزیع رانت آب اداره کردهایم.
ویژگی چنین جوامع آب سالار نیز این است که کاخهای بزرگ میسازد.
روی این مساله کار کردیم تا ظرفیتش تمام شد و وارد عرضه نفت شدیم. از زمان بهرهبرداری از چاه نفت مسجدسلیمان تا همین تحریمها کشور را با رانت نفت اداره میکردیم.
از حدود شش سال قبل داریم ایران را با چاپ پول بدون پشتوانه اداره میکنیم که ظرفیت این هم تمام میشود.
ویژگی این اقدام تورم است. ما طولانیترین موج تورم بالای تاریخ ایران را تجربه میکنیم.
باید بلوغ فرهنگی به رسمیت شناخته شود
در طول ۲۵ سال گذشته ۶۵ درصد دانشجوها دختر بودند الان که به عرصه مدیریتی رسیدهاند آنها را نمیپذیریم.
باید طبقه متوسط را که بالغ شده بپذیریم و البته شدنی است و من ناامید نیستم.
اما تا الان نشانهای از اینکه حکومت بخواهد طبقهای که محصول انقلاب اسلامی است را به رسمیت بشناسد نمیبینیم.
ناترازی در اقتصاد ایران الان به قطع عضو و جراحی کشیده شده است. در حالی که نمیتوانید نرخ تورم را کنترل کنید چگونه میخواهید بنزین را به سطح جهانی برسانید؟
الان بانکهای ما ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند که رقم واقعی سه برابر این است. درآمد سرانه ما نسبت به اوایل انقلاب افزایش نیافته بلکه کاهش یافته است.
اگر کسی گفته آقای هاشمی موافق افزایش قیمت دلار بوده دروغ گفته است. ما الان روزی ۲۵۰ میلیون لیتر در ایران بنزین و گازوئیل مصرف میکنیم در حالی که با ۵۰ میلیون لیتر مساله حل میشد.
شما با این رویه آقای رئیسی را هم به سرنوشت آقای احمدی نژاد دچار میکنید.
من به شدت مخالفم که سالیانه ۵۰ درصد رشد نقدینگی داشته باشید و قیمت بنزین آزاد شود. جلوی رشد نقدینگی را بگیرید مرگ بر کسی که بگوید قیمت بنزین باید گران شود.
من به هیچ عنوان معتقد نیستم که ما در ایران بانک خصوصی داریم. همه بانکها حاکمیتی هستند. حتما این بانکها به آقای روحانی وصل نیستند وگرنه پدرش را درآورده بودید.
امروز ه قیمت همه چیز جهانی است
حقوق کارگران وقیمت بنزین باید جهانی باشد
هم ازسوخت بیهوده سرمایه ملی جلوگیری می کند
وهم جلوی آلودگی را می گیرد
پس مرگ بر آیندگان خوب است،سرمایه های ملی کشور داره مفت و مجانی میسوزه،مصرف افسارگریخته،آب رو داریم خشک میکنیم،دیگه بنزین و نفت که جای خود،هر چقدر امروز بیشتر مصرف کنیم،کمر آیندگان میشکند،دنیا به سمت انرژی نو و برقی گرایش پیدا کرده،ما تو همون عصر فسیل گیر کردیم.آینده ای ترسناک در کمین ایران است که اسفبار خواهد بود.این بماند یادگاری
بریده باد دستی که به گرانی بنزین رای دهد
نقدینگی کم شده ولی چرا تورم قیمتا میره بالا؟
الهی آمین