به گزارش بنکر (Banker)، در حالی که احتمال جنگ در اوکراین افزایش مییافت آمریکا باز هم صادرات نفت ایران را از تیغ تحریمهای سختگیرانه خارج کرد و این اقدام پس از جنگ تشدید شد.
به این ترتیب از یک سو افزایش سرسامآور هر بشکه نفتخام و از سوی دیگر افزایش صادرات نفت ایران راه را برای درآمد بیشتر ارز از این مسیر هموار کرد.
در ماههای تازهسپریشده بارها و بارها از زبان مدیران دولت سیزدهم و برخی افراطیون هوادار دولت و مخالفان دیرینه اصلاحات و غربستیز تصریح کردهاند که ایران با وجود تحریمهای آمریکا نفت بیشتری صادر کرده و منابع درآمدی دولت از این راه رشد قابل اعتنایی داشته است.
جهان صنعت نوشت: بدیهی است که این خبرها اگر درست و بدون اغراق بودند و نیز برای هزینه کردن دلارهایی که گفته میشود ۶۰ درصد بیشتر شده، چاههای ناشناش حفر نشده بود و در شرایطی که تقاضای واردات نیز چندان رشدی نداشته است باید کاهش قیمت دلار در بازار آزاد تاکنون رخ میداد.
این در صورتی است که گزارشهای غیررسمی از افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و عبور از مرز هر دلار برابر با ۳۱ هزار تومان خبر میدهند.
افزایش نرخ تبدیل دلار آمریکا به ریال ایران در روزگاری رخ میدهد که مقامهای وزارت نفت ایران از رشد چشمگیر درآمد بهدستآمده نفت تا ۶۰ درصد نسبت به پارسال خبر میدهند و سایر مقامهای ایران این را معجزه میدانند که در شرایط تحریم رخ داده است. نرخ دلار در بازار آزاد ایران در روز دوشنبه ۹ خرداد به ۳۱ هزار و ۱۳۰ تومان رسید که بالاترین نرخ از مهرماه سال ۱۳۹۹ است.
نرخ دلار از نیمه پارسال که دولت ابراهیم رییسی کار خود را آغاز کرد، حدود ۲۵ درصد افزایش قیمت داشته است. بخش اعظم این افزایش مربوط به بهار سال جاری است، بهطوری که نرخ دلار از حدود ۲۶ هزار تومان به بالای ۳۱ هزار تومان اوج گرفته است.
دقت در ارقام روندهای نرخدار در بازار آزاد ارز در ایران و ادعاهای مقامهای دولت سیزدهم نشان میدهد دلارهای نفتی در جایی نشت میکند و به بانک مرکزی نمیرسد یا اینکه بانک مرکزی آن را برای روزهایی سختتر از این روزها پسانداز میکند.