به گزارش (Banker)، هزینه تولید مسکن افزایش پیدا کرده و بالا بردن مبلغ تسهیلات اختصاصیافته به طرح مسکن ملی تنها راهی است که میتواند بدون افزایش سهم آورده متقاضی، به تأمین مالی ساخت پروژههای مشارکتی کمک کند. البته این راهکار، در نهایت به بالا رفتن بار مالی متقاضیان مسکن ملی منجر میشود و اقساط ماهانه آنها از ۳.۸میلیون تومان در ماه بیشتر خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در تأمین مالی پروژه طرح اقدام ملی مسکن، گفت: در ماههای پایانی سال۱۳۹۸ از شورای پول و اعتبار مصوبهای اخذ شد که براساس آن ۸۰درصد تأمین مالی ساخت مسکن به انبوهسازان تسهیلات ارائه شود و همچنین تسهیلات دریافتی از سازنده به خریدار قابل انتقال باشد و در گام تکمیلی نیز رقم تسهیلات از ۱۰۰میلیون تومان به ۲۵۰میلیون تومان افزایش یافت و با این کار توانستیم نسبت وام به قیمت تمامشده را تا حدود ۶۰درصد ارتقا بدهیم.
محمد اسلامی، با اشاره به اینکه هماکنون طرح اقدام ملی مسکن در ۱۰هزار نقطه با اجرای ۵۳۰هزار واحد در حال انجام است، افزود: تا به امروز ۴۰هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن در قالب طرح مشارکتی و واگذاری گروهی در بافت فرسوده و سایر بافتها افتتاح شده و سایر پروژهها در مراحل گوناگون پیشرفت فیزیکی است که چنانچه مردم آورده خود را بهموقع واریز کنند واحدها در زمان مقرر تحویل متقاضیان خواهند شد.
اگر آورده متقاضیان در طرح مسکن ملی افزایش پیدا نکند و یک متقاضی فارغ از مبالغی که بهعنوان آورده میپردازد، از ۲۵۰میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۸درصد نیز استفاده کند، باید پس از تحویل واحد مسکونی خود، وارد روند پرداخت اقساط شود و به مدت ۲۰سال، ماهانه حدود ۳میلیونو۸۵۸هزار تومان به بانک بپردازد. جمع کل اقساط پرداختی در این دوره ۲۰ساله با فرض اعمال نشدن جریمه تأخیر و دیرکرد به حدود ۹۲۶میلیون تومان خواهد رسید که ۲۵۰میلیون تومان از آن اصل وام و ۶۷۶میلیون تومان از آن سود کل وام خواهد بود.
فقر زمین تمام شد
وزیر راه و شهرسازی، دیروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی ۵۹۰۳واحد مسکن ملی کارکنان جهادکشاورزی، با اشاره به حل مشکل زمین مسکن ملی، گفت: چندین سال به دلیل قرائتهای ناصواب در سنوات گذشته با فقر زمین در محدوده و حریم شهرها مواجه بودیم اما با تلاش مستمر هماکنون به یک قرائت و برداشت واحد درخصوص تأمین زمین برای احداث مسکن دست یافتیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هماکنون فقر زمین برای احداث مسکن برطرف شده است و با تفاهمنامهای که بین وزارت راه با وزارت جهاد منعقد شد ۵۰هزار هکتار اراضی شهری را تحت اختیار گرفتیم که امیدوار هستیم با تأکید وزیر جهادکشاورزی اراضی بیشتری در اختیار وزارت راه و شهرسازی بهمنظور اجرای طرحهای تولید مسکن قرار بگیرد.
او ارائه برنامه واحد از سوی ۲وزارتخانه راه و کشاورزی و همچنین ارائه سازوکارهای لازم به منظور همافزایی بیشتر را ازجمله دلایل موفقیت تفاهمنامه مشترک برشمرد و تصریح کرد: با تلاش وزارت راه و شهرسازی، جریان تولید مسکن به جریان پایداری تبدیل شده است.