جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۲/۳۰ ۰۸:۲۷

قیمت طلا و سکه امروز ۱۴۰۵/۰۲/۳۰ در بازار ایران+جدول

بازار طلا و سکه برای سومین روز نزولی شد؛ دلار تا ۱۷۸ هزار تومان پایین آمد. پیش‌بینی کاهش بیشتر در صورت ثبات سیاسی.

به گزارش بنکر (Bankerبازار طلا و سکه این روزها شبیه به ترازویی است که مدام سنگین‌تر می‌شود. برای سومین روز پیاپی، قیمت فلز زرد و سکه‌های مختلف پایین آمدند. اما ماجرا از چه قرار است؟

نکته جالب امروز این بود که طلا و سکه کارشان را با افزایش قیمت شروع کردند. معامله‌گران صبح امیدوار بودند روز سبزی در پیش باشد. اما غافل از اینکه دلار برنامه دیگری داشت.

با رسیدن عصر، دلار تا مرز ۱۷۸ هزار تومان پایین آمد و همین موضوع کافی بود تا طلا و سکه هم مسیر خود را معکوس کنند و وارد شیب نزولی شوند.

چرا بازار طلا ریخت؟

کارشناسان سه عامل اصلی را پشت این ریزش می‌دانند:

۱. دلار همچنان شاه‌کلید بازار است

اگرچه انس طلای جهانی هم تعیین‌کننده است، اما در شرایط فعلی دلار دست بالا را دارد. هر وقت دلار در بازار داخلی عقب‌نشینی می‌کند، طلا و سکه هم به دنبال آن حرکت می‌کنند.

۲. کاهش نقدینگی در بازار

اواخر ماه، حجم پول در گردش کمتر می‌شود و این موضوع به طور طبیعی فشار تقاضا را کم می‌کند.

۳. کاهش اخبار منفی و تنش‌های جنگی

هرچه اخبار جنگ کمرنگ‌تر می‌شود، انگیزه سرمایه‌گذاران برای خرید طلا به عنوان یک دارایی امن کاهش پیدا می‌کند.

نتیجه: افت هم‌زمان دلار و اونس جهانی، همراه با کاهش نقدینگی و آرامش نسبی سیاسی، دست به دست هم داده اند تا بازار طلا و سکه برای سومین روز نزولی شود.

قیمت طلا و سکه امروز

انس طلا (دلار) ۴,۴۵۷.۹۲
طلای ۱۸ عیار (۷۵۰) ۱۸۹,۷۵۲,۰۰۰
طلای ۲۴ عیار ۲۵۳,۰۰۱,۰۰۰
طلای ۱۸ عیار (۷۴۰) ۱۸۷,۲۲۲,۰۰۰
طلای دست دوم ۱۸۷,۲۲۲,۴۱۰
سکه امامی (تک‌فروشی) ۱,۹۱۴,۹۰۰,۰۰۰
سکه بهار آزادی (تک‌فروشی) ۱,۸۶۶,۲۰۰,۰۰۰
نیم سکه (تک‌فروشی) ۹۷۹,۰۰۰,۰۰۰
ربع سکه (تک‌فروشی) ۵۳۳,۰۰۰,۰۰۰
سکه گرمی (تک‌فروشی) ۲۸۲,۰۰۰,۰۰۰
آبشده نقدی ۸۱۶,۵۵۰,۰۰۰
مثقال طلا ۸۲۲,۰۲۰,۰۰۰

نکته: قیمت‌ها مربوط به معاملات صبح امروز در بازار آزاد است.

حال و هوای معامله‌گران

در چنین شرایطی، کمتر کسی جرات ریسک کردن دارد. معامله‌گران با احتیاط کامل دست به خرید و فروش می‌زنند و ترجیح می‌دهند پول خود را نگه دارند تا تکلیف سیاسی و اقتصادی روشن‌تر شود.

بازار طلا مثل همیشه چشم به جاده مذاکرات و تصمیمات کلان دوخته است.

تحلیلگران بازار معتقدند مگر اینکه اتفاق غیرمنتظره سیاسی رخ بدهد، بازار طلا و سکه همچنان در مسیر کاهشی حرکت خواهد کرد. اما اگر خبر جدیدی از مذاکرات یا تحولات بین‌المللی به گوش برسد، بازار خود را با آن وفق می‌دهد.

سناریو محتمل بدون خروج سیاسی:

محصول محدوده نوسان
سکه امامی بین ۱۸۹ تا ۱۹۲ میلیون تومان
طلای ۱۸ عیار بین ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تا ۱۹ میلیون تومان

نکته مهم: این پیش‌بینی‌ها بر اساس تداوم ثبات قیمت دلار است. اگر دلار از محدوده فعلی خارج شود، معادلات تغییر خواهد کرد.

طلا و سکه فعلاً اسیر سه نیروی مختلف شده‌اند: دلار در حال نزول، نقدینگی کم و کاهش تنش‌های سیاسی. تا وقتی یکی از این عوامل تغییر نکند، بازار همین مسیر آرام اما کاهشی را ادامه می‌دهد. اما سرمایه‌گذاران باتجربه می‌دانند که در بازار طلا، آرامش همیشه موقتی است.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت