به گزارش (Banker)، او بر این باور است که بین این دو عامل چون یکی روانی است بانک مرکزی صبر میکند موج روانی مربوط به FATF آرام شود، بعد روی آن سوار شود و قیمت را پایین بیاورد.
شاکری با بیان این که تاکنون بانک مرکزی هیچ نشانهای از تزریق ارز از خودش نشان نداده است، افزود: در این روزها بانک مرکزی هیچ تلاشی برای این که نرخ صرافیهای تهران را به بازار آزاد بچسباند و شروع به تزریق کند انجام نداده است و به همین دلیل به نظر میرسد بانک مرکزی صرفاً صبر میکند تا عامل روانی آرامشی پیدا کند.
دلار در تازه ترین گزارش ها، همچنان در کانال 15 هزار تومان باقی مانده و طلا هم به گرمی 600 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این روند، نگرانی ها از بازار ارز و تاثیر آن بر دیگر کالاها را در پی داشته است. به طوری که این روزها سوال خیلی ها این است که دلار و طلا چه می شود.
اظهارات کارشناسان در این زمینه تا حد زیادی نشان می دهد که موضوع کرونا در چین و همچنین بار روانی حاصل از تصمیم جدید گروه ویژه اقدام مالی (FATF) بر این موضوع اثرگذار بوده است و در آینده وضع بازار ارز تغییر خواهد کرد. براساس گزارش خراسان، در وهله اول و در خصوص نرخ طلا باید به دو عامل افزایش نرخ جهانی اونس و نیز افزایش قیمت ارز اشاره کرد.
اونس جهانی این روزها تحت تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی (افت کسب و کارها و افت گردش اقتصادی چین) قرار گرفته، به طوری که از حدود یک هفته قبل، وارد کانال جدید 1600 دلار شده و در یکی دو روز گذشته صعود آن شدت یافته است.
اونس اکنون نرخ 1648 دلار را نشان می دهد. در وهله بعد باید به افزایش نرخ ارز در بازار داخلی اشاره کرد. موضوعی که شاید به تصور برخی، اساساً ناشی از موضوع اخیر ایران و به (FATF) مربوط باشد. اما گزارش فارس به نقل از شاکری کارشناس بازار ارز، حاکی از این است که این قضیه عمدتاً از منظر روانی بر نرخ ارز اثرگذاشته است.
مجید شاکری در این باره با بیان این که از منظر فنی، رشد نرخ ارز به کاهش سرعت اقتصاد چین و در نتیجه کاهش ارتباط اقتصادی ایران با این کشور بر می گردد، توضیح داد: بخش مهمی از دسترسی ایرانیها به درهم و از درهم به دلار از طریق یوان چین است. در این شرایط، ویروس کرونا باعث شده سرعت گردش اقتصاد چین به شدت افت کند. خیلی از شرکتهای چینی بعد از تعطیلات سال نو چینی به سر کار برنگشته و اعلام کردهاند تا اول مارس تعطیل خواهند بود و این خودش را به صورت کند شدن چرخهای اقتصاد چین و به صورت محدود شدن کانال روزانه عرضه درهم امارات نشان داده است.