به گزارش بنکر (Banker)، عباس علویراد، یک کارشناس اقتصادی در اینباره میگوید: هماکنون با ادامه روند کاهشی نرخ تورم در آذرماه میتوان گفت تقاضاهای خرد از بازار ارز خارج خواهند شد و به بازارهای دیگر منتقل میشوند.
او با بیان اینکه نکته مهم این است که هر 3نرخ تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه کاهش یافتند، ادامه میدهد: در صورتی که روند کاهش نرخ تورم در ماههای آینده هم کاهش یابد، شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود که سرآغازی برای تحولات آینده است.
بهگفته او با ادامهدار بودن روند نزولی نرخ تورم در ۳ماهه پایانی سال التهاب زیادی در بازار ارز نخواهیم داشت مگر اینکه تغییر منفی اساسی در خروجی مذاکرات وین داشته باشیم.
محمدصادق الحسینی، یک کارشناس اقتصادی دیگر نیز این موضوع را تأیید کرده و میگوید: بازار ارز در شرایط فعلی پتانسیل جهش ندارد. حتی در صورت عدمدستیابی به توافق در مذاکرات پیشرو، با فرض افزایش ۱۰ تا ۱۵درصدی نرخ ارز، جهش قیمتی که در سال۹۷ بعد از خروج آمریکا از برجام شاهد آن بودیم، در مقطع کنونی اتفاق نخواهد افتاد؛ زیرا قیمت کنونی، نرخ واقعی ارز است و بازار ارز واکنش جهشگونهای به اخبار منفی نشان نخواهد داد.
او ادامه میدهد: اگر توافق مثبتی در مذاکرات حاصل شود و یا بههرنحوی پولهای بلوکهشده ایران آزاد شود، شاهد سقوط قیمت ارز حتی به زیر ۲۳هزار تومانی که در بودجه پیشبینیشده خواهیم بود. زیرا وقتی این پولها به کشور برگردد، بانک مرکزی برای کنترل تورم، جمعآوری ریال، کاهش پایه پولی و نقدینگی اقدام به عرضه این ارزها خواهد کرد و جمعآوری ریال نیز موجب کاهش نقدینگی و تورم خواهد شد.
با این حال سینا سلیمانی، یک کارشناس بازارهای مالی نظر دیگری دارد و اعتقاد دارد چون اعداد نرخ تورم چندان منطقی نیست، خیلی نمیتوان درباره کاهش قیمت دلار سخن گفت. او دراینباره در کانال تلگرامی خود مینویسد: درصورتیکه همین وضعیت تحریم و تورم ادامه داشته باشد، نرخ ارز توانایی نزول ندارد با این حال باید دید تغییری در وضعیت کشور و اقتصاد ایجاد خواهد شد یا خیر.