دلار آمریکا تحت تاثیر برخی عوامل، تقویت شد. در همین راستا، شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار هر دو در معاملات آسیایی اندکی افزایش یافتند.
به گزارش بنکر (Banker)، به نقل از «افایکس استریت» در پی انتشار دادههای حقوق و دستمزد غیرکشاورزی که فراتر از انتظارات بود، معاملهگران شرط بندی کردند که فدرال رزرو میتواند نرخ بهره را در اوایل سال 2024 کاهش دهد.
افزون بر آن، قیمتهای آتی صندوق فدرال رزرو در ماه مارس با احتمال 43 درصد، کاهش نرخ 25 واحدی را در نظر دارند که البته نسبت به انتظارات قبلی بیش از 60 درصد کاهش یافته است.
اما از قرار معلوم، بانک مرکزی در پایان جلسهی دو روزه روز چهارشنبه در صدد است نرخ بهره را ثابت نگه دارد.
با این حال سناریوی کذایی، به ویژه با توجه به قدرت اخیر بازار کار، در کانون توجه قرار خواهد گرفت. افزون بر آن، معاملهگران بر دادههای تورمی ایالات متحده نیز تمرکز کردهاند.
البته ناگفته نماند که آمار قوی نیروی کار، نهتنها به انعطافپذیری در اقتصاد ایالات متحده اشاره دارد، بلکه به وضوح از فرود نرم بالقوه خبر میدهد.
آنچه مسلم است دلار این روند را مدیون گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی بود که از میزان انتظارات برای کاهش زودهنگام نرخ بهره توسط فدرال رزرو کاست.
اما اگرچه بیشتر نشانهها برای کاهش نرخ به سال 2024 اشاره دارند، انتظارات بر آن است که بانک مرکزی در این هفته نرخهای بهره را متوقف کند.
پیرامون ارزهای آسیایی چه گذشت؟
اما اکثر ارزهای آسیایی در روز دوشنبه کاهش یافتند؛ در بین آنها یوان چین بدترین عملکردها را از خود نشان داد و 0.3 درصد از دست داد که البته به دلیل انتشار دادههایی بود که به روند کاهش تورم پایدار در چین برای دومین ماه متوالی، و همچنین کاهش تورم شاخص قیمت مصرف کننده با سریعترین سرعت خود در سه سال اخیر اشاره داشت.
از آنجا که این قرائت، پس از چند گزارش دادهای در ماه نوامبر ارائه شد، نگرانیها را در مورد رکود اقتصادی چین تشدید کرد.
البته برخی اقدامات نظیر اصلاح نقطه میانی روزانه قویتر از سوی بانک خلق چین، منجر به توقف زیان یوان شد.
با این حال، از آنجا که احساسات نسبت به این ارز همچنان مبهم باقی مانده است، به نظر میرسد که سطح 7.2 را بار دیگر آزمایش کند.
اما برای هفتهی پیش رو، تمرکز بر برخی دادهها همچون تولید صنعتی چین، سرمایهگذاری داراییهای ثابت و دادههای خردهفروشی ماه نوامبر قرار خواهد گرفت. گفتنی است این دادهها روز جمعه منتشر میشود.
در کنار اینها، نگرانیها در مورد چین، ارزهای آسیایی گستردهتر را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
دلار استرالیا به دلیل تبادل تجاری بالا با چین 0.2 درصد کاهش یافت، در حالی که وون کره جنوبی و دلار سنگاپور به ترتیب 0.2 درصد و 0.1 درصد از دست دادند.
ین ژاپن گرچه 0.3 درصد سقوط کرد، اما به دنبال سیگنالهای تندرو از سوی بانک مرکزی ژاپن، نزدیک به بالاترین سطح چهار ماهه هفتهی گذشته معامله شد.
با این حال، انتظار میرود که BOJ همچنان سیاستهای خود را در کوتاهمدت بسیار سست نگه دارد.
و در نهایت، در هند، بانک مرکزی هفتهی گذشته بر نرخهای پائین پایدار ماند و این باعث شد که روپیه هند به پایین ترین حد خود برسد.
البته بانک مرکزی هند (RBI) نسبت به افزایش احتمالی تورم هشدار داد. ضمنأ دادههای شاخص قیمت مصرفکننده برای ماه نوامبر در اواخر این هفته منتشر خواهد شد.