به گزارش بنکر (Banker)، این در حالی است که نفت با انتشار بیانیه پایانی اوپک پلاس رشد قیمت اندکی را به ثبت رساند با این حال کارشناسان جهانی به نتیجهبخش بودن توافق اوپک پلاس امید چندانی ندارند.
طلا کوتاه آمد
پس از اینکه قیمت طلا به علت رکود اقتصادی جهانی ناشی از ویروس کرونا، به بالاترین رقم یک ماه گذشته رسید، در معاملات امروز سرمایهگذاران شروع به فروش و برداشت سود کردند که این اقدام قیمت این فلز گران بها را کاهش داد. رویترز در این باره نوشته است هر اونس طلا در بازارهای جهانی با ۵.۹۴ دلار کاهش ۱۶۹۰.۷۱ دلار فروخته شد. بهای این فلز گران بها در روز جمعه به بالاترین قیمت از ۹ مارس رسیده بود.
با این حال تحلیلگران جهانی سال ۲۰۲۰ را سال طلا میدانند. در همین باره بانک مرکزی آمریکا به منظور در جریان نگاه داشتن اقتصاد این کشور در زمان شیوع کرونا، پنج شنبه یک بسته محرکی جامع ۲.۳ میلیارد دلاری اعلام کرد و حالا تحلیلگران جهانی بازار طلا میگویند که امسال تقاضا برای طلا بالا میرود. ذخایر صندوق گلدتراست، بزرگترین صندوق سرمایه گذاری طلا در جهان که نشاندهنده تمایل برای طلا است، در روز پنج شنبه ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۹۴.۱۹ تن رسید.
عقب نشینی دلار
امروز ارزش دلار هم در بازارهای جهانی کاهشی بود و در جریان معاملات جهانی بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در صعود قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد. رویترز در این باره هم نوشته است که بانک جی پی مورگان، بزرگترین بانک آمریکا در گزارشی پیشبینی کرده که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم امسال به منفی ۴۰ درصد و نرخ بیکاری به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. پیشتر این بانک در گزارش قبلی خود رشد اقتصادی منفی ۲۵ درصدی را برای اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری پیش بینی کرده بود.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با افت ۰.۳ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۲۱ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۳۶۷ دلار اعلام شد.
البته توهورو ساسایی، مدیر مرکز تحقیقات بازار ژاپن در بانک پی مورگان گفت: احتمالا در روزها و هفتههای آینده شاهد ارائه آمارهای عجیبی از نرخ بیکاری خواهیم بود که هضم آن برای بازارها دشوار خواهد بود و اگر وضعیت بدتر شود به نفع دلار تمام خواهد شد.
نفت بر مدار تردید
در بازار جهانی نفت هم توافق پر اما و اگر کشورهای تولیدکننده نفت، قیمت ها را اندکی افزایشی کرد اما کارشناسان جهانی به رشد قابل توجه قیمت نفت در ماه های آینده چندان امیدوار نیستند.
قیمتهای نفت خام در ساعات اولیه معاملات امروز بازارهای جهان به دنبال نهایی شدن توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکهای نفت، ۵ درصد رشد داشت به گزارش سیانبیسی، صبح دوشنبه، به دنبال نهایی شدن توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکهای نفت، قیمتهای نفت خام جهش کردند و قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتیآی، ۵.۳۲ درصد جهش کرد و به ۲۳.۹۷ دلار رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچمارک بینالمللی قیمت نفت، ۴.۳۵ درصد جهش کرد و به ۳۲.۸۵ دلار رسید.
البته تاکاشی تسوکیوکا، رییس اتحادیه انرژی ژاپن گفت که توافق کاهش تولید نفت اوپک و متحدان غیراوپکی آن (اوپک پلاس) نتوانست به اندازه انتظارات بازارها از عرضه نفت بکاهد و منجر شد قیمتهای نفت همچنان پایین باقی بماند و ما امیدواریم اوپک پلاس به مذاکرات خود برای تثبیت بازارهای نفت ادامه دهد.
گلدمن ساکس هم پیشبینی کرد که قیمتهای نفت در هفتههای آینده همچنان به افت خود ادامه دهند چرا که توافق کاهش تولید تاریخی اوپک پلاس در مقابل افت تقاضای شدید ناشی از ویروس کرونا کافی نخواهد بود. این بانک پیشبینی کرد که قیمت نفت در کوتاه مدت حول ۲۰ دلار و کمتر از آن باشد، اما عملکرد شاخص جهانی برنت از شاخص نفت آمریکا بهتر خواهد بود چراکه کاهش تولید و صادرات اوپک بخشی از حجم ذخایر شناور نفت را خالی خواهد کرد.
گلدمن تخمین زد: حتی با التزام ۱۰۰ درصدی اعضای اوپک به توافق و التزام ۵۰ درصدی سایر کشورهای شرکتکننده در توافق، کاهش تولید ماه می در واقع ۴.۳ میلیون بشکه در روز نسبت به سه ماهه اول خواهد شد و در نهایت این به آن معنا است که هیچ کاهش تولید داوطلبانهای نمیتواند پاسخگوی کاهش ۱۹ میلیون بشکه در روز از تقاضای جهانی به علت شیوع کرونا در بازه آوریل تا ماه می باشد.