به گزارش خبرنگار بنکر (Banker)، حسین پنداروند با اعلام این خبر افزود: چنانچه راهکارهای عملیاتی برای رونق این صنعت انديشه نشود، شرايط خوبى پيش رو نخواهد بود و بايد بزودی شاهد فروپاشى اين صنعت بسيار مهم كه مي توان با احيای صادرات آن و ارز آورى نسبى به داخل كشور سهمى قابل توجهى در اقتصاد بدون نفت كشور داشته باشد.
این فعال باسابقه صنعت طلا و جواهر نقره ادامه داد: در صورت فرو پاشى این صنف ارزآور متاسفانه راه اندازى مجدد آن بسيار مشكل خواهد بود وشايد هم غير ممكن.
وی با اشاره به اينكه بازا طلا از مشترى خالى شده، صرفأ فقط عامل گرانى طلا نيست بلکه افزايش قيمت جهانى طلا و همچنين بالا رفتن قيمت ارز بخشى از اين علت مي تواند باشد.
دبیر انجمن صنعت طلا و جواهر نقره استان تهران خاطرنشان کرد: مهمتر اينكه افزايش گاهأ تا بيش از 50 درصدى جدا از قيمت ذاتى طلا به مصنوعات علت اصلى فرار مشترى از بازار طلا وجواهر می باشد.
به گفته او چنانچه در كوتاه مدت مصرف كننده قصد تبديل به نقدينگى داشته باشد با زيان تقريبأ غير قابل دفاع زمان خريد مواجهه می شود كه اين ظلم مضاعف است و عامل اصلى خروج مشترى از اين بازار می باشد.
پنداروند با اشاره به ماليات ارزش افزوده ،در این صنف که در حال اصلاح می باشد، اظهارداشت: هزينه هاى سربار و واسطه گرى از توليد تا مصرف كه توسط لايه هاى مختلفى بر اين بازار و صنعت سايه انداخته و حاكم شده خود عامل اصلى قهر مشترى از اين بازار است.
وی یاداور شد، مصرف كننده طلا و جواهر دركشور ما پيش از اينكه به طلا وجواهر نگاه زینتی داشته باشد نگاه سرمايه اى دارد كه اين موضوع قابل تأمل است.
دبیر انجمن صنعت طلا و جواهر نقره استان تهران در پایان با اشاره به اهمیت صادرات در این صنعت یاداور شد: با توجه به اينكه درجهان تمامى كشور هايى كه در اين عرصه مطرح هستند وسهمى از گردش مالى آن بر خوردارند فقط به مصرف داخلى خود وابسته نبوده و کاهش مصرف داخلى نمی تواند آسيب جدى به آنان وارد كند.