یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵

صعود دوباره قیمت دلار

banker

قیمت هر دلار آمریکا پس از یک شیب نزولی بار دیگر دور صعودی به‌خود گرفت و دیروز به ۲۷هزار و ۶۵۰تومان رسید.

به گزارش بنکر (Banker قیمت هر دلار آمریکا که پس از یک دوره صعود در یک‌ماه گذشته، از هفته دوم مهرماه شیب نزولی به‌خود گرفته بود، ظرف چند روز گذشته دوباره وارد کانال صعودی شده است.

پیش‌تر نزول قیمت ارز از هفته دوم مهرماه این امیدواری را ایجاد کرده بود که قیمت دلار با نزول بیشتری مواجه شود اما ظرف چند روز گذشته بار دیگر قیمت هر دلار آمریکا با صعود مواجه شده و دیروز قیمت هر دلار آمریکا با 150تومان افزایش به 27هزار و 650تومان رسید. از نظر تکنیکی چنانچه قیمت هر دلار آمریکا از محدوده 28هزار و 300تومان عبور کند سرعت رشد آن افزایش خواهد یافت و حتی این احتمال وجود دارد که تا محدوده 30هزار تومان پیشروی کند.

به‌ عقیده تحلیلگران افزایش نرخ تورم، تحت‌تأثیر کسری بودجه دولت، یک عامل بنیادی برای رشد قیمت دلار در بلندمدت است؛ با این حال تعلیق در تداوم مذاکرات هسته‌ای در وین فشار مضاعفی را به قیمت دلار وارد کرده است؛ به همین دلیل این روز‌ها سرمایه‌گذاران توجه ویژه‌ای به مذاکرات هسته‌ای در وین دارند و هر نوع تغییر و تحول در مذاکرات هسته‌ای به سرعت اثر خود را بر قیمت ارز نشان می‌دهد.

هنوز مشخص نیست مذاکرات هسته‌ای در وین از چه زمانی آغاز می‌شود و همین ابهام به مانعی برای نزول قیمت دلار تبدیل شده است. برخی تحلیلگران انتظار دارند در صورت انجام توافق هسته‌ای قیمت هر دلار آمریکا در کوتاه‌مدت تا محدوده 24هزار تومان نزول کند و حتی برخی دیگر انتظار دارند این نزول تا محدوده 20هزار تومان هم تداوم یابد.

با این حال به‌نظر می‌رسد نزول قیمت دلار در بلندمدت به مهار تورم و جبران کسری بودجه دولت بستگی زیادی دارد زیرا رشد نرخ تورم به‌معنای کاهش ارزش ریال است و با وجود آنکه توافق هسته‌ای در کوتاه‌مدت می‌تواند به افت قیمت دلار منجر شود اما چنانچه تورم مهار نشود نمی‌توان انتظار داشت در بلندمدت قیمت دلار با افت قابل‌توجهی مواجه شود.


دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت