سخنگوی اتاق اصناف با اشاره به چالشهای مالیاتی واحدهای صنفی طلا و جواهر کشور در روزهای اخیر چند نکته به صنف فروشندگان طلا و جواهر یادآوری کرد.
به گزارش بنکر (Banker)، مهدی امیدوار در خصوص مالیات مربوط به طلا، گفت: درج مشخصات و کدملی در صورتحساب خرید طلا ضروری نیست.
او افزود: از این به بعد فروشندگان طلا و جواهر باید در هنگام فروش طلا و جواهر صورتحساب نوع ۲ صادر کنند که در آن نیازی به ثبت مشخصات و کدملی خریدار نیست.
امیدوار گفت: اصل طلا مشمول ارزش افزوده نیست، اما اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای مذکور مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده میشود.
به گفته او به دلیل چند نرخی بودنِ نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالای فروخته شده (یعنی اصل طلا معاف و سود و اجرت مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده) از این به بعد فروشندگان طلا و جواهر باید در هنگام فروش طلا و جواهر صورتحساب نوع ۲ صادر کنند.
وی افزود: در فاکتور نوع ۲ نیازی به ثبت مشخصات و کدملی خریدار نیست؛ بلکه در این نوع صورتحساب صرفاً اطلاعات فروشنده و مشخصات کالا همراه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده به تفکیک اجرت و کارمزد ثبت میشود و بابت اصل طلا نیز هیچگونه مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمیشود.
از آنجایی که امکان تفکیک معافیت اصل طلا از ارزش افزوده و نرخ ۹ درصدی سود و کارمزد در رسید دستگاه کارتخوان وجود ندارد، به همین دلیل رسید چاپی دستگاه کارتخوان بهعنوان صورتحساب الکترونیک مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران در ادامه گفت: واحدهای صنفی، غیر از فروشندگان طلا نیز که در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۲ رقمی بیش از ۱۸ میلیارد تومان فروش داشتهاند، در صورتی که نرخ ارزش افزوده کالاهای آنها تکرقمی (بهطور مثال صرفاً ۹ درصد) باشد، نیازی به صدور فاکتور در سامانه مودیان ندارند؛ بلکه فیش خروجی دستگاه پوز در حکم صورتحساب الکترونیک قلمداد میشود.
اما در صورتی که فروش یک واحد صنفی در ۶ ماهه نخست سال جاری بیش از ۱۸ میلیارد تومان بوده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای آن واحد صنفی نیز متفاوت باشد (مثلاً رستوران که در کنار فروش غذا با نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد، اقدام به فروش نوشابه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۱۶ درصد میکنند)، واحد صنفی مذکور باید اقدام به صدور صورتحساب نوع ۲ در سامانه مودیان کنند.
سخنگوی اتاق اصناف ایران در پایان با اشاره به ضرورت ثبتنام واحدهای صنفی در سامانه مودیان مالیاتی گفت: تمامی واحدهای صنفی بر اساس پروانه کسب، توسط سازمان امور مالیاتی در سامانه مودیان ثبتنام شدهاند لذا ضرورتی برای ثبتنام مجدد و اخذ هرگونه وجه از آنها جهت ثبتنام در سامانه مؤدیان، غیرقانونی است.
معلومه چیز بیفایده ای مثل سکه وطلا که به درد معاملات هم نمیخورد و حبابدار است کاهش میابد ، گرچه درواقع مفت هم گرونه ، از طرفی بعضی دلالان به کمک بعضی ساده اندیشان که به خیال خودشان با کاهش قیمت دلار در مقابل ریال آمریکا را بدبخت کردند در صورتی که یک ده هزارم دلار دنیا هم دست ما نیست و اصلا از صدتا آمریکایی بپرسی نمیدانند ریال چیست و نیز همین افراد داخلی دلال و عده ای ساده دل بیخودی سکه را برای دلالی یا مبارزه واهی با ارز بینالمللی حبابدار کردهاند و مردم بدبخت را به خرید سکه تشویق کرده اند به خیال پایین نگهداشتن دلار ، که در نهایت به سقوط سکه و طلا ختم میشود و این افراد علاوه بر بدبختی فکری به بدبختی مالی نیز دچار میشوند
میخواهند طلا و سکه گران و حبابدار و بی فایده در معاملات را بالا ببرند به خیال پایین آوردن ارزهای معتبر جهانی برای دلالی آنها یعنی از زحمتکشان و آنهایی که دسترنج خودشون را ارز خریدن که حداقل ارزش پولشان حفظ شود ارز ارزان بخرند و بعد گران غالب کنند و عده ای دیگر نادان هم به خیال اینکه ارز در مقابل ریال ارزان شود تورم کم میشود و آمریکا ورشکسته میشود هم همینطور !